Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

ВАЖНО! Поради големия обем поръчки на книгите от колекцията "Книги, които лекуват" тяхната доставка ще бъде извършена в срок от 3 до 5 работни дни след датата на заявка. Извиняваме се за причиненото неудобство и ви благодарим за проявеното разбиране!

Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. 

 


 

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!" ПРОМОЦИЯ: -30% ОТ ЦЕНАТА НА КНИГИТЕ!

Удължена промоция: Поради огромния интерес към книгите от колекцията "Книги, които лекуват" срокът на промоцията се удължава до 18 февруари 2019 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн. Благодарим ви!

Зомби икономикс

Джон Куигин

Мъртвите идеи още бродят сред нас...

Убиването на вампири и върколаци е лесна работа. Как обаче да убием икономическите зомбита – идеите, които отдавна са мъртви, но продължават да пъплят насреща ни? Въоръжен единствено с факти, Джон Куигин си поставя за цел да изпрати в отвъдното тези идеи веднъж и завинаги. Неговата „Зомби икономикс“ трябва да стане задължително четиво за онези, които рано или късно ще дръзнат да върнат към живот икономическите теории, изправили ни на ръба на разрухата.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА!

НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е СПОСОБЕН ДА СЕ ИЗЛЕКУВА САМ!

Удължена промоция: Поради огромния интерес към книгата "Победа на ума над медицината" срокът на промоцията се удължава до 18 февруари 2019 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн. Благодарим ви!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Последната финансова криза извади наяве много от догмите на пазарния либерализъм – най-вече че независимо от проблема основаните на пазара решения винаги са най-добри. В продължение на десетилетия идеите на пазарния либерализъм власт­ват в полето на икономическите теории, а влиянието им бе толкова голямо, че спекулативните инвестиции се приемаха като съвсем безопасни. Глобалната криза сякаш ги запрати в небитието, но въпреки това те все още живеят в умовете на мнозина – анализатори, политици, икономисти и дори на онези, които трябваше да разчистят цялата бъркотия. В своята „Зомби икономиксДжон Куигин показва, че тези мъртви идеи все още бродят сред нас и ни призовава да открием начин да ги убием веднъж завинаги – иначе ни чакат нови, дори по-големи финансови кризи.

Откъс от книгата

Предговор

Идеята за книгата ме осени, когато попаднах на този изумителен пасаж в „Животинските пориви“ на Джордж Акерлоф и Робърт Шилер:

Икономическата теория от учебниците се стреми да сведе до минимум (в рамките на възможното) отклоненията от чисто икономическата мотивация и рационалността. Тя има основания за това, а и всеки от нас отделя немалка част от живота си да пише именно в духа на тази традиция. Теорията на Адам Смит е добре позната на всички. Пределно ясни са и обясненията за отклоненията от тази идеална система, тъй като са поставени в рамка, която вече разбираме добре. Това обаче не означава, че въпросните малки отклонения от системата на Смит ни показват и начина, по който икономиката функционира в действителност. Нашата книга бележи разрив с тази традиция. По наше мнение, икономическата теория трябва да бъде формулирана не чрез минимално модифициране на системата на Адам Смит, а по-скоро като се съобразяваме с реалните отклонения от нея, които можем да наблюдаваме. - (Аkerlof and Shiller 2009, pp. 4–5)

Горното ме подтикна да пусна един постинг – в блога Crooked Timber – за неговите макроикономически импликации. В коментара си икономистът Макс Савицки (подвизаващ се в същия блог с ника MiracleMax) изказа мнението, че този материал – заедно с някои по-ранни мои публикации за идеите, опровергани от световната финансова криза – може да послужи за основа и на една добра книга. Брад Делонг от Калифорнийския университет в Бъркли го подкрепи и още на другия ден Сет Дитчик от „Принстън Юнивърсити Прес“ ми прати мейл, в който пишеше, че това е страхотна идея. Резултатът е пред вас. ...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.