Биография и факти за автора
Гордън Рамзи е роден на 8 ноември 1966 г. в Глазгоу, Шотландия, но израства в Стратфорд на Ейвън, Англия, след като семейството му се премества там, когато той е на 5 години. Първата страст на Гордън е футболът. 15-годишен той играе за професионалния отбор „Глазгоу рейнджърс“. Но три години по-късно тежка травма в коляното слага край на спортната му кариера.
Рамзи завършва колеж по хотелиерски мениджмънт, след което работи в кухните на няколко европейски топ-готвачи.
През 1993 г. Рамзи поема по свой собствен път, като става главен готвач на току-що отворения ресторант "Aubergine" в Лондон. За три години работа той спечелва 2 звезди на „Мишлен“. Пет години по-късно Рамзи отваря свой собствен ресторант „Гордън Рамзи“ в Лондон. Ресторантът бързо става известен като място за изтънчена и вкусна храна от висока класа и донася на готвача си три звезди на „Мишлен“. Същата година кариерата на Рамзи се изстрелва на върха с излизането и на първата му книга „Страст за вкус“ (Passion for Flavour).
Следващите няколко години са супер интензивни за амбициозния, темпераментен и неуморен Гордън. Той отваря няколко нови ресторанта, а през 2004 г. в ефир излиза риалити шоуто на Рамзи "Кошмари в кухнята“, което моментално спечелва публиката.
Днес, "Гордън Рамзи Холдингс" е международна корпорация с ресторанти по целия свят.
Рамзи живее в Южен Лондон, с жена си Тана и четирите си деца.
Мнения за книгата
СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ
Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.