Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Защо почти всичко в тоя свят се прецака

Лари Уингет

Лари Уингет, една от най-емблематичните фигури в областта на личностното развитие, днес поставя черно на бяло въпроса: „Защо почти всичко в тоя свят се прецака?“

Лари Уингет е в най-добрата си форма и отново е на ринга. Той не бяга от крошетата и не подскача плахо около неудобните въпроси. С бруталната си честност, със своите язвителни и забавни прозрения той разбива на парченца почти всичко в днешния свят и алармира с ясен и категоричен глас: Хора, светът се е побъркал! Основите в живота ни са разклатени!

Ако и вие смятате така, значи сте на една вълна с Лари. Да, почти всичко в днешния свят се прецака. За да оправим нещата обаче, първата стъпка е да разберем защо се стигна дотук.

Книгата „Защо почти всичко в тоя свят се прецака“ е едновременно диагноза и предписание. В нея авторът разглежда четирите основни стълба на живота и ни показва как те са започнали да ерозират поради срива на ценностната ни система. Той анализира политиката, медиите, фалшивите кумири и измамните ценности, за да стигне до онова, което наистина застрашава цялото общество, бизнеса и образованието.

Верен на себе си, Лари Уингет забива пръст в сърцето на проблема и излага своето категорично и логично обяснение за нещата, които не са наред с хората, с бизнеса, с начина, по който възпитаваме и учим децата си. И се обръща към основите, към здравия разум и към основополагащите ценности като основен подход към живота.

Може би ще се позабавлявате със саркастичните забележки на Лари, но и ще почувствате известно неудобство от случващото се около нас, ще се замислите. И в края на краищата ще разберете, че е време за промяна. Време е да се събудим!

Защото може би не всичко е загубено. Може би все още можем да променим света, в който живеем.

„Целта ми е хората, които прочетат тази книга, да осъзнаят колко зле са нещата и да решат да предприемат нещо по въпроса, преди да е станало прекалено късно“, казва Лари Уингет.

Хора от всички възрасти и сфери на живота могат да се възползват от тази книга, защото тя предлага:

  • Да си зададете важния въпрос: от коя страна сте ‒ от страната на проблема или от страната на решението?
  • Конкретни съвети, за да откриете своите основополагащи ценности, за да станете по-добри хора и граждани и да образовате и възпитате по-добре децата си.
  •  

„Защо почти всичко в този свят се прецака?“ ви казва всички онези простички истини, които са ви необходими, за да се преборите с ежедневните проблеми в живота и бизнеса.

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ КНИГИ И ПРОМОЦИИ ЗА ТОЗИ АВТОР ТУК!

 

  • Корица: Мека
  • Страници: 176
  • Тегло: 0.280 кг
  • Издадена: 30.08.2018 г. 
  • Издателство: Гнездото
  • Превод от английски език: Паулина Мичева
  • Виж още от Лари Уингет
 

Наличност: Да

Редовен Цена: 12,00 лв.

Специална цена: 8,40 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Лари Уингет Лари Уингeт (Larry Winget) е професионален мотивационен лектор и автор. Той презентира себе си като запазена търговска марка - „Питбула на личностното развитие” и „Единственият на света дразнещ лектор”TM. Той е ръбат, противоречив, свадлив, антагонистичен, саркастичен, догматичен, хаплив, прям. Право в очите. Определено е неповторим. 

Той е философ на успеха, който по случайност е весел и шумен. Лари преподава всеобщи принципи, които ще работят за всеки, във всеки бизнес и по всяко време. Той смята, че много от нас твърде са си усложнили живота и го приемат прекалено сериозно. 

Като един от най-заетите професионални лектори на нашето време, Лари е много търсен за лекции пред групи, сдружения и корпорации из цял свят, където излага своята философия на успеха чрез работа и силата на поемането на лична отговорност. Член е на Международната лекторска лига на славата. 

Той не смекчава думите нито по време на своите лекции, нито при писането. Уингeт показва студената грозна истина по начин, който е предизвикателен, интересен и забавен. 

Автор е на бестселъра Спри да хленчиш! Размърдай си задника”. Заглавието „Ти си загубеняк, защото искаш да си такъв“ е истински хит в Америка – изданието е обявено за бестселър на „Уолстрийт Джърнъл“, четири пъти е оглавявало класацията на Ню Йорк Таймс и шест пъти – на „Бизнес Уийк“.   

У нас е познат още и с книгите "Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!", "Трябва да имаш яки топки", "Безцеремонно: 365 дни с най-доброто от Лари Уингет". 

През януари 2017 г. излиза второ издание на книгата "Не бъди идиот! Не се прецаквай сам!"

Втората му книга „Неслучайно му викаме бачкане!“ се изкачва до върха на класациите и му печели международна популярност. 

От 2007 г. Лари Уингет започва да води и собствено телевизионно шоу по A&E. В него той дискутира със зрителите въпроси, свързани с финансите, личния успех и печелившия бизнес. 

Лари Уингет е роден през 1952 г. в Оклахома, САЩ, в семейство на търговци. 

Лари живее в Прадайс Валей, Аризона, със съпругата си Роуз Мари и с френския си булдог Бътър. Има двама синове, Тейлър и Патрик, и прекарва голяма част от времето си в рисуване, каране на мотоциклет и в изготвяне на дизайна на традиционните каубойски ботуши, които изработва. 

Откъс от книгата

ЗАЩО НА ХОРАТА СПРЯ ДА ИМ ПУКА?

 

Може би, защото смятат, че положението е толкова зле, че няма начин вече да се оправи.

Може би, защото не знаят откъде да започнат.

Може би, защото не знаят какво да сторят, за да оправят нередностите.

Може би, защото никога не са се замисляли каква е причината за проблема и дори не могат да разберат как е възможно да се случва всичко това.

Може би, защото са се примирили с мисълта, че светът отива по дяволите и каквото и да направят, ще бъде все тая. Все пак, какво значение имат действията на един-единствен човек? Как може той самичък да повлияе на нещо в голямата картина?

Може би, защото са се поддали на идеята, че положението всъщност не е чак толкова зле, както нелепо ведрите либерални медии или злокобните консервативни медии (избери си по свой вкус) ни карат да мислим. (Лично аз смятам, че ситуацията всъщност е много по-зле, отколкото който и да е медиен източник я показва.)

Може би, защото съвсем откровено не им пука какво се случва. Наистина има хора, на които им е все едно. Те си живеят в своя малък свят и стига нещо да не ги засяга лично, не им пука какво се случва около тях. Чувам подобни оправдания постоянно: „Нямам пари на фондовата борса, така че ми е все едно“, „Не гласувам, така че ми е все едно кой ще ни управлява“, „Аз съм стар и няма да живея още дълго, затова не ме интересува какво ще се случи с планетата“.

Може би, защото са мързеливи. Честно, наистина са много хората, които виждат проблемите и знаят, че могат да направят нещо, за да помогнат, но просто са прекалено мързеливи, за да положат и минимално усилие за преобразяване на общата картина.

Може би, защото се боят да изкажат мнение. Тъжно е, но прекалено много хора си мълчат от страх да не им се подиграят, присмеят или да не ги унижат по някакъв начин. Откритото говорене и изразяването на мнение може да засегне някого, а те определено не искат да направят това.

А може би, само може би, те смятат, че сме се запътили в правилната посока.

Последната група ме плаши най-много. А в тази категория има доста хора. Всеки ден чувам по нещо от тях. Те ми казват, че разсъжденията ми за личната отговорност и за това, че трябва да постъпваме правилно и да се стараем да си плащаме сметките, са старомодни. Редовно получавам обидни писма по имейла, в които ми пожелават да ми се случат ужасни неща, да се разболея, дори семейството ми да се разболее – просто защото хората смятат, че ценностите ми са глупава отживелица. Те твърдят, че страната ни най-накрая е поела в правилната посока, почнали сме да се грижим за другите и за планетата и да се храним здравословно. Убедени са, че най-сетне сме станали отговорно общество от хора с отворено съзнание, а не алчни, капиталистически роби на корпоративното мислене.

Пълни глупости. Да, нека си го кажем още сега, такова, каквото е. Не сме изобщо толкова мили с другите и изобщо не ни пука за тях, както твърдим. Хората винаги надценяват своята „доброта“. Аз казвам, че можеш да бъдеш богат, а те казват, че трябва да бъдеш с богата душа, и затова твърдят, че са по-духовни натури, сякаш техните пари са по-добри от моите. Нарича се „самодоволство“ и никой не е по-добър в това от нас. Помнете, ние сме общество от хора, които блъскат и повалят всички пред себе си на поредния Черен петък, за да спестят десет долара за чифт маратонки.

Нелепото твърдение, че светът е станал по-добро място, е просто зле информирано мнение и опит да се отклони вниманието и да се оправдае липсата ни на ценности.

Ценностите ни се изплъзват постоянно и това личи във всяка сфера от обществото ни. Ужасѐн съм от това, че хората са убедени, че случаят не е такъв.

Хайде, определете за себе си какви са ценностите ви. Не е толкова трудно; трябва само да се сетите какво ви ядосва.

Е, какво ви притеснява, тормози и ядосва? Сериозно, искам да знам какво кара кръвта ви да кипне?

Ако не го изречете на глас, ако не го запишете и не си обещаете да направите нещо, за да го оправите, колкото и малко да е то, това си остава просто мрънкане. Тъй че, отделете няколко минути, намерете един лист и напишете какво ви ядосва.

Съдържание

Още една книга на Лари Уингет

Предговор

 

Първа глава. Упадъкът на ценностната ни система    

Какво са основополагащите ценности?

Открийте своите основополагащи ценности

Защо на хората спря да им пука?

Искате ли да знаете защо точно това ви ядосва? Просто е

Бъдете готови животът ви да стане много по-лесен!

Тест: Какво е наистина важно за вас като личности?

Винаги може да се разбере какво е важно за хората

 

Втора глава. Какво не им е наред на хората

От днешните новини

Хората са склонни да се равняват по най-ниското общо ниво

Нека задълбаем още в това

Хората са снижили стандартите си

Хората са погълнати от себе си

Хората или не могат, или не желаят да се грижат за парите си

Защо повечето хора вярват, че нямат пари

Бъдете отговорни

Хората са или прекалено лековерни, или прекалено скептични

Хората не говорят и не пишат правилно

Хората позволяват емоциите да ръководят живота им

Хората следват мечтите си, вместо да се хванат на работа

Да започнеш собствен бизнес не е мечта, а кошмар

Защо повечето бизнес начинания се провалят? Отговорът е: липса на подготовка

Хората смятат, че всичко им се полага по право

Манталитетът „полага ми се“ е враг на самостоятелността

Правителството подхранва манталитета „полага ми се“

Хората все си намират оправдания и обвиняват другите

Хората вече не са честни и почтени

Станали сме прекалено толерантни към нечестността

Хората са зли

Бизнесът е станал зъл

Хората са мързеливи

Хората са непочтителни и груби

Уважение и расизъм, сексизъм, ейджизъм, плутофобия и хомофобия

Уважението не е само уважение към другите хора

Хората се обиждат от почти всичко!

Слава богу, някои хора се съпротивляват на тази глупост

Хората позволяват технологиите да ръководят живота им

 

Трета глава. Какво не е наред с бизнеса

Защо съществува бизнесът?

Обичайте това, което правите

Най-голямото предизвикателство пред бизнеса

Служителите трябва постоянно да добавят стойност

Доверителна отговорност

 

Четвърта глава. Какво не е наред с образованието

Участието на родителите

Провалът е възможен

Извънучилищната система

 

Пета глава. Какво не е наред с правителството ни

Добре дошли в Хеликоптерна Америка

Скъпо правителство, гледай си своята работа!

Имаме прекалено много закони

Политика и политици  

 

Шеста глава. Големият въпрос: Можем ли да обърнем хода на този процес?

В бизнеса си

В семейството си

В живота си

Искате ли наистина да живеете според тази ценностна система?

Не можете да промените света

Мнения за книгата

Потребителски мнения (1)

ПрецакванеМнение от Павел
Оценка:
Книгата е за истината в днешния свят!
На мен лично много ми хареса. (Публикувано на 10.03.2022)

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Икигай

Икигай

4 Мнение(я)

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.

Щастието на човешките същества

Щастието на човешките същества

Редовен Цена: 17,95 лв.

Специална цена: 12,57 лв.

Вселената срещу Алекс Удс

Вселената срещу Алекс Удс

Редовен Цена: 16,90 лв.

Специална цена: 11,83 лв.

Изцеление от страха

Изцеление от страха

Редовен Цена: 18,95 лв.

Специална цена: 13,27 лв.

Емоционална пластичност

Емоционална пластичност

1 Мнение(я)

Редовен Цена: 17,95 лв.

Специална цена: 12,57 лв.

Да изживееш своя икигай

Да изживееш своя икигай

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,77 лв.