Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Закони на любовта

Берт Хелингер

В тази книга се разказва за законите, които са представени в човешките отношения на любов. В любовта ни върви само когато знаем нейните закони. Сляпата, невежа любов не знае тези закони и затова често ни довежда до заблуди. Когато обаче любовта ни знае за тези закони и ги уважава, тя постига това, което избира. Тогава тя има благотворно и целебно действие както за нас, така и за нашето обкръжение.

Книгата е полезна не само за терапевтите, но и за неспециалистите, за решения на проблеми от ежедневието. Тя е ценен наръчник за по-успешен, хармоничен и изпълнен с любов и разбирателство живот. Възползвайте се!

  • Корица: Мека
  • Страници: 448
  • Тегло: 0.450 кг
  • Издадена: 2010 г
  • Издателство: Жануа
  • Виж още от Берт Хелингер
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,90 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Берт Хелингер е известен съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на психотерапевтичния метод системно-семейни констелации-холистичен метод , основан на дълбочинните връзки на любов и деформациите им, като често постига бързи резултати - рядкост в сферата на обичайните психотерапии.

Семейни констелации е метод, приложим като индивидуални сесии и най-вече - в група, като практически семинари.

Книгата, която държите в ръка е полезна не само за терапевтите, но и за неспециалистите, за решения на проблеми от ежедневието. Тя е ценен ваш наръчник за по-успешен, хармоничен и изпълнен с любов и разбирателство живот.

Възползвайте се!

През последните години „Закони на любовта” придоби характер на основополагащ труд и далече отвъд психотерапията стана помощно средство в ежедневието на много хора.

В тази книга се разказва за законите, които са представени в човешките отношения на любов. В любовта ни върви само когато знаем нейните закони. Сляпата, невежа любов не знае тези закони и затова често ни довежда до заблуди. Когато обаче любовта ни знае за тези закони и ги уважава, тя постига това, което избира. Тогава тя има благотворно и целебно действие както за нас, така и за нашето обкръжение.

В тази книга се представят дословно три терапевтични курса, макар и съкратени.

Първият курс „Заплитания и техните решения” изяснява какво в семейството и рода ни забърква в съдбите на други членове и какво предизвикна това заплитане. Преди всичко обаче той обяснява по какви закони може да се излезе от такова заплитане. При това става ясно, че всички членове на семейството и рода без изключение изпитват обща нужда от обвързване и уравновесяване. Иначе тяхната съдба ще бъде поета и продължена от идващи след тях членове на семейството, без последните да го осъзнават. Това се разбира тук под заплитане.

Ако обаче изключените от семейството и рода бъдат почетени от останалите като принадлежащи към него, тогава любовта и уважението уравновесяват сторената спрямо тях неправда, без да е необходимо техните съдби да се повтарят. Това се разбира тук под решение. Заплитанията се подчиняват на един магически ред, по който лошото се изкупува чрез лошо и невинните „малки” носят отговорност и се разкайват за виновните „големи”. Решението за това следва порядък на любовта, който изпълнява необходимостта от обвързване и уравновесяване по един изцеляващ начин.

Вторият курс „Закони на принадлежността” показва къде принадлежат децата, които имат само един или въобще нямат родител и какви последици има, когато родители оставят за осиновяване от други детето си или когато чужди хора осиновяват без нужда дете.

Третият курс „Здраве и болест” изяснява какво води в общите съдби на семейството и рода до тежки заболявания или до нещастия и самоубийство и какво може да обърне тези съдби. В тази книга буквално се възпроизвежда борбата за решение. Така читателят може да участва, като че ли самият той е там и е възможно да намери за себе си изход от кризи и лечение на душевни болести. Представят се и се изясняват важни терапевтични начини на процедиране. Най-вече това се отнася за изграждане на семейни констелации.

При изграждане на семейните констелации клиентът избира измежду участниците в една група представители на членове на своето семейство, които го касаят, например за своя баща, своята майка, своите братя и сестри и за себе си. След това ги поставя в пространството в отношения един към друг. Представителите започват да се чувстват като лицата, които представляват, без да знаят нещо за тях. След това чрез размествания на представителите може да се намери онзи порядък за семейството, при който всички се чувстват добре. Тоест изграждането на семейните констелации позволява запознаване със законите на отношенията и показва как тези отношения да се изгладят.

Който се интересува от пътя на познание на описаните тук порядки, може да узнае чрез самия себе си по време на четене, че освобождаващото и изцеляващо прозрение просветва изведнъж при съсредоточеното наблюдение и се появява като светкавица от тъмнината.

Този път на познание описвам по-подробно в края на книгата в главата „Закони на знанието”. Семейните констелации се описват във всички техни фази по начин, чрез който крачка по крачка те могат да се проследяват от читателя. Междинните глави обясняват начините на процедиране и описват повтарящи се примери; понякога те разказват някоя история и обобщават разпръснатото. При четенето ви пожелавам радост, разбиране на законите на любовта и вярата, че чрез знанието за тези закони ще сполучите в любовта и живота.

Берт Хелингер

Биография и факти за автора

Берт Хелингер е световноизвестен съвременен немски психолог, педагог, философ, автор на психотерапевтичния метод системно-семейни констелации. 

 

Роден в католическо семейство. Получава теологично образование, работи като мисионер 16 години в Южна Африка, където наблюдава живота на племето Зулу. Наученото при зулусите отваря пред Хелингер нови разбирания, които той в последствие въвежда в разработваните от него методи. Самият той коментира, че в африканското племе никога не е наблюдавал някой от по-младите членове на племето да се държи неуважително към своите родители и по-далечни предци. Расовите конфликти го подтикват към изучаване на груповата динамика. Работи с американски психолози, търсещи пътища за преобразуване на противоречията и ненавистта в приемане и диалог.

 

Връща се в Германия и изучава психоанализата и трансакционния анализ, гещалт терапията, НЛП, психодрамата, психосинтезата и различни форми на семейна терапия, изследва традиционната култура на различни племена. Търсейки най-ефективната психотерапия, създава интересен холистичен метод , основан на дълбочинните връзки на любов и деформациите им, като често постига бързи резултати - рядкост в сферата на обичайните психотерапии.

 

Берт Хелингер продължата да пише и пътува за семинари по целия свят, през лятото на 2011г. по покана на издателство Жануа 98, посети България за първи път и проведе семинар по Семейни констелации. Освен терапевтични ефекти и подобряване на взаимоотношенията, той и неговите последователи ценят високо и духовните резултати от констелациите - в областта на себепознанието и общото отношение към битието.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.