Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Събрани съчинения - том 2: За мъртвите или добро, или смешно

Любен Дилов

Събрани съчинения том II

„За мъртвите или добро, или смешно“ и „Сексуалният живот при тоталитаризма“ са забавни и оригинални творби, които със сигурност ще се харесат на читателите. Те разказват за всички онези познати имена от литературната ни история – известни, но и не чак толкова. „И ако, оглеждайки се в историите на бележити и неизвестни българи, публикувани в книгата, внезапно откриете и себе си, не се сърдете. Припомняме ви един от обичаните лафове на Дилов-баща: „Събудих звяра в себе си. Оказа се заек похотлив…“, пише Любен Дилов-син. 

И двата текста са част от „ръкописите в чекмедже“, с които го завари промяната от ноември 1989-а. Публикувани в първите години на 90-те в изключително малки тиражи, те практически са непознати за читателите. 

  • Корица: Мека с маншети
  • Страници: 280
  • Тегло: 0.255 кг
  • Издадена: 01.06.2015 г
  • Издателство: Enthusiast
  • Виж още от Любен Дилов
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Издателство „Ентусиаст“, Маргарита и Любен Дилови представят поредицата „Любен Дилов. Събрани съчинения“. Tом втори - „За мъртвите или добро, или смешно“ и „Сексуалният живот при тоталитаризма“. 

Още от поредицата: „Пропуснатият шанс

Предстоящо заглавие: „Тежестта на скафандъра“ 

Чрез тези текстове Любен Дилов оживява такъв, какъвто го помнят многобройните му приятели  - неуморим разказвач на смешни истории, ироничен наблюдател на перверзните обществени отношения във време на масов идиотизъм, от които единствено чувството за хумор може да те спаси.  Динамични творби, които карат читателя да се замисли върху собственото си битие. Книга провокативна, интригуваща и духовита, също като автора си. 

Събраните съчинения на Любен Дилов излизат под редакцията на Любен Дилов-син и на Маргарита Дилова. 

Назначен на работа в Съюза на българските писатели, Любен Дилов става свидетел на много случки от делниците на хората на перото. Убеден, че смешните сред тях заслужават да бъдат разказвани и до днес, Дилов умело ги поднася на читателите в типично свой стил – с известна доза ирония и „в същото весело безредие, с което те като палави полтъргайсти потропват из мазе¬тата на паметта ми“. Гарант за истинността им е самият автор. „Останалото от онези години – както пише Вапцаров, „разровиш ли го, ще мирише...“, споделя Любен Дилов.

„Аз не се наемам да ги съдя. Да съдиш, означава да не разбереш, защото, ако разбереш, не би могъл да съдиш“, казва Любен Дилов във втората част на този весел паноптикум на писателски и сексуално-тоталитарни нрави. 

И двата текста са част от „ръкописите в чекмедже“, с които го завари промяната от ноември 1989-а. Публикувани в първите години на 90-те в изключително малки тиражи, те практически са непознати за читателите. С издателство „Ентусиаст“ бързаме да ги представим във втория том от събраните съчинения на Любен Дилов, докато споменът за годините от втората половина на ХХ век не е все още напълно избледнял у съвременниците ни. Без да претендират за принос в литературната ни история, те са изключително забавен, смешно-тъжен принос в историята на нравите. И ако, оглеждайки се в историите на бележити и неизвестни българи, публикувани по-долу, внезапно откриете и себе си, не се сърдете. Припомняме ви един от обичаните лафове на Дилов-баща: „Събудих звяра в себе си. Оказа се заек похотлив…“

Любен Дилов – син 

Биография и факти за автора

Любен Дилов (25.12.1927 – 10.06.2008) е определян от писателите Аркадий Стругацки, Станислав Лем и Фредерик Пол като „един от десетте най-ярки представители на философската научна фантастика“.

Автор е на повече от 40 романа и сборници с повести и разкази, преведени на основните европейски езици, на японски и на китайски, в общ тираж от над 3,5 милиона екземпляра. Носител е на множество национални и европейски награди, сред които „Еурокон“ (1976) за романа „Пътят на Икар“. Тънката ирония и често парадоксалният му социален критицизъм дават основание на мнозина да отбелязват, че фантастичният жанр е просто находчив опит Дилов да маскира истинските си прозрения за обществото в България по времето на комунизма.

Той е от малцината български писатели, които непосредствено след 10 ноември 1989 г. изваждат няколко от т.нар. „ръкописи в чекмедже“ – трудове, за които е смятал, че е невъзможно да бъдат издадени по време на режима.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.