Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Всичко е наред - Излекувай тялото си с помощта на медицина, утвърждения и интуиция

Луиз Хей и Мона Лиза Шулц

Как да се лекувам?

Как да развия собствена лечителска сила?

Невероятната техника за самолечение на Луиз Хей отговаря на тези въпроси от 30 години. Милиони хора са развили собствени методи за положително мислене, използвайки нейните утвърждения.

 • Корица: Мека
 • Страници: 176
 • Тегло: 0.200 кг
 • Издадена: 26.11.2015 г
 • Издателство: Кибеа
 • Виж още от Луиз Хей
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Във "Всичко е наред" Мона Лиза Шулц, лекар и интуитивен лечител, заедно с Луиз Хей, изследват практиката на утвържденията и ви показват как:

 • да се настроите към гласа на интуицията на собственото ви тяло;
 • да усвоите утвърждения, за да разрешите индивидуалните си здравословни проблеми; 
 • да определите точно емоционалните си блокажи и да ги отстраните, предотвратявайки проявата им във вашето тяло; 
 • да съчетаете най-доброто от западната медицина и алтернативните лечения; 
 • да се възползвате от утвържденията, интуицията си и най-новите медицински факти, за да постигнете оптимално здраве и благополучие, както и цялостното разбиране, че всичко е наред.

"Ако искаме да се излекуваме напълно, трябва да обърнем внимание на посланията, които интуитивно ни изпраща тялото. Необходими са ни също логика и факти за пълното разбиране кои дисбаланси в начина ни на живот влияят на здравето ни. Точно както са нужни две гуми за велосипеда, трябва да балансирате емоциите и интуицията с логика и факти. Само логика без интуиция и интуиция без логика водят до катастрофа. Нужно е да използваме и двете средства, за да постигаме здраве. В тази книга ще обсъдим как да правим това, фокусирайки се върху четири теми:

1.  Да осъзнаваме емоциите си и тези на другите хора в живота ни, отбелязвайки появяващите се предупреждения под формата на страх, гняв и униние.

2. Да определим кои мисли, въртящи се в главата ни, придружават тези чувства.

3. Да идентифицираме симптомите на бедата и да ги локализираме в телата си.

4. Да разчетем информацията на интуитивния/емоционалния мисловен модел, поддържащ симптомите и да разберем, че всяка болест до известна степен е в резултат на начин на хранене, заобикаляща ни среда, генетика и наранявания."

Биография и факти за автора

Луиз Хей Луиз Хей е сред най-известните духовни лечители и учители на нашето време. Автор е на много книги, превърнали се в бестселъри, сред които „Излекувай тялото си“, „Излекувай живота си!“, „Живот! По пътя на изцелението“ , „Силата е в теб“, „Вълшебните мигове от живота“, „Благодарността – начин на живот“, "Животът те обича - прегърни го!", "Съвременни чудеса", "Нарисувай бъдещето", "Цветове на щастието и числа на късметаи др. 

Произведенията ѝ са преведени на десетки езици, разпространяват се по целия свят и се продават в огромни тиражи. Благодарение на изключителните си идеи за връзката между мисловните нагласи и здравето на човека, Луиз Хей е помогнала на милиони хора да открият и използват собствените си творчески сили за личностно израстване и самоизцеление. 

Луиз е основател и собственик на „Хей Хаус“ – издателска компания за разпространение на книги, аудио- и видеозаписи, посветени на духовното благосъстояние на човека. 

Луиз Хей  е родена през 1926 г. в Лос Анджелис. През годините преживява редица травмиращи и тежки моменти. Била е насилвана от втория си баща, а когато е на 15 години напуска гимназия и забременява. След това се мести в Чикаго, където сменя няколко работни места. През 1950 година отива да живее в Ню Йорк и започва кариера като модел. През 1954 година се омъжва за английския бизнесмен Андрю Хей, но след 14 годишен брак той я изоставя. 

По това време тя започва да изучава метафизика. Започва да се интересува от преобразуване на действителността чрез силата на мисълта и позитивното мислене. 

През 1977 е диагностицирана с рак. Луиз решава да се откаже от традиционното медицинско лечение и започва да съчетава лечението си с подходящо хранене, рефлексология, позитивно мислене и силата на прошката. Благодарение на всички тези методи, тя твърди, че  успява да се излекува от коварната болест. 

Малко по-късно започва да описва методите си. През 1984 г издава книгата „Излекувай живота си”. В нея тя описва как  вярата , мислите, неспособността да прощаваме и убежденията ни, често са причина за редица болести и проблеми.  Също така в книгите си тя описва практически упражнения и мисловни модели, чрез които всеки може да промени живота си към по-добро. 

Луиз Хей  е успяла да помогне на милиони хора да се справят с тежки болести, да разкрият вътрешния си потенциал и творческа енергия, благодарение на което успяват да променят живота си.

Откъс от книгата

Интуицията на тялото

Човешкото тяло е забележителна машина и като такава изисква редовно поддържане и грижа, за да функционира възможно най-ефикасно. Съществуват разнообразни причини тялото ви да рухне и да заболее: генетика, заобикаляща среда, начин на хранене и т.н. Но както Луиз Хей открива - и публикува в “Излекувай тялото си” - всяка болест е повлияна от емоционалните фактори в живота ви. Десетилетия след като Луиз представи заключенията си, научната общност предприе изследвания, които ги потвърждаваха.

Проучванията посочват, че страхът, гневът, унилостта, любовта и радостта влияят по определени начини върху тялото. Знаем, че гневът стяга мускулите и кръвоносните съдове се свиват, което води до повишаване на кръвното налягане и до възпрепятстване на потока на кръвта. Сърдечно-съдовата медицина ни посочва, че радостта и любовта, изглежда, оказват обратен ефект. Ако погледнете в малката синя книжка на Луиз, сърдечните атаки и другите сърдечни проблеми „изцеждат цялата радост“ от сърцето, причиняват „затрудняване на сърцето“ и „недостиг на радост“. А нейните утвърждения за промяна на тези проблеми? „Аз възвръщам радостта в центъра на сърцето си“ и „С радост се освобождавам от миналото. Аз съм спокоен“.

Определени мисловни модели повлияват тялото ни по предвидими начини, освобождавайки някои химически вещества в отговор на всяка емоция.

Когато страхът е доминиращото ви настроение за дълъг период от време, постоянното освобождаване на стресови хормони, най-вече кортизол (катаболен стероиден хормон, отделян от надбъбречните жлези. Често се нарича хормон на стреса, тъй като нивата му се повишават значително след физически и емоционален стрес), задейства ефекта на доминото от химични вещества, което води до сърдечни болести, наддаване на телесно тегло и депресия. Другите емоции и мисли следват подобен модел, отразявайки се на тялото под формата на болест. В моята работа открих също, че придвижвайки се навсякъде из тялото, емоциите влияят по различен начин на органите, в зависимост от това какво се случва в живота ви.

Ето тук интуицията идва на помощ.

Често, ако не осъзнаваме емоционалната ситуация в живота си или в живота на наш близък, тази информация идва при нас чрез интуицията. Ние притежаваме пет земни сетива, които събуждат чувствата ни: зрение, слух, телесни усещания, мирис и вкус. Имаме също така пет успоредни „интуитивни сетива“ - ясновидство (зрение), ясночуване (слух), ясноусещане (телесни усещания), яснообоняние (мирис), яснодегустиране (вкус), чрез които можем да добием допълнителна информация.

Например може да получите обезпокоителна интуитивна картина, мимолетно прозрение, че ваш приятел е в опасност. Или пък да изпитате страх, когато чуете телефонния звън в главата си пет минути преди наистина телефонът да позвъни, съобщавайки ви лошата новина за смъртта на ваш близък. Можете да изпитате популярния „лош вкус в устата“ или да почувствате сякаш „подушвате нещо подозрително“ тъкмо преди някой да ви предложи лоша бизнес сделка. Или да изпитате неприятно чувство в тялото си, независимо дали това „тежко чувство“, или тези „бодежи в сърцето“ ви предупреждават за проблем, пред който ще се изправите в отношенията си.

В допълнение към общоприетото разбиране за интуицията, която ни направлява в тези области, телата ни също притежават собствена интуиция. Телата ни могат да ни кажат кога нещо в живота ни е извън баланс, дори ако това познание е неясно и не е осъзнато чрез разума.

Ако искаме да се излекуваме напълно, трябва да обърнем внимание на посланията, които интуитивно ни изпраща тялото. Необходими са ни също логика и факти за пълното разбиране кои дисбаланси в начина ни на живот влияят на здравето ни. Точно както са нужни две гуми за велосипеда, трябва да балансирате емоциите и интуицията с логика и факти. Само логика без интуиция и интуиция без логика водят до катастрофа. Нужно е да използваме и двете средства, за да постигаме здраве. В тази книга ще обсъдим как да правим това, фокусирайки се върху четири теми:

1.  Да осъзнаваме емоциите си и тези на другите хора в живота ни, отбелязвайки появяващите се предупреждения под формата на страх, гняв и униние.

2. Да определим кои мисли, въртящи се в главата ни, придружават тези чувства.

3. Да идентифицираме симптомите на бедата и да ги локализираме в телата си.

4. Да разчетем информацията на интуитивния/емоционалния мисловен модел, поддържащ симптомите и да разберем, че всяка болест до известна степен е в резултат на начин на хранене, заобикаляща ни среда, генетика и наранявания.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.