Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

КНИГИ, КОИТО ДАРЯВАТ НАДЕЖДА!

"Колко странно е това! Да бъдеш жив под цъфнали череши."

Промоцията продължава до 31 май само при поръчка онлайн!

Водосрез

Паоло Бачигалупи

Единодушно считан за един от следващите Големи на фантастиката, Бачигалупи е писател с умение да пише реалистично, изграждайки смайващи със своята детайлност светове. Не е случайност, че на задната корица имаме отзиви от автори като Лий Чайлд и Джон Скалзи, майстори в своите жанрове, които Паоло синтезира ефективно в своите книги. Новият му роман е посветен на очакваната в идните десетилетия суша в американския юг и крайностите, до които тя може да доведе. Той е мощен апел за промяна на стремителния полет към пропастта, който е поело човечеството.

"Всеки може да пише за бъдещето. Паоло Бачигалупи обаче пише за бъдещето, което ни очаква, ако продължаваме по същия начин. Романът му е красив… и ужасяващ! " - Джон Скалзи

"Тези дни наближават – и винаги литературата ги обяснява по-добре от фактите. „Водосрез” е спекулативен трилър, прекрасно планиран и написан, и изчитането му ще ви накара да се замислите… и да ожаднеете." - Лий Чайлд

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

17,90 лв.

30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС!

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

 

"ПРОМОПАКЕТИ "ЗДРАВЕ": ДО 30% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ!

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!"

Предложението е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Водосрез, професията на бъдещето

Американският фантаст Паоло Бачигалупи се завръща у нас със смазващия си антиутопичен роман „Водосрез”. В не съвсем далечното бъдеще във водните войни се пролива повече кръв, отколкото за нефта днес, а чудовищни пясъчни бури помитат град след град. Когато климатът е безвъзвратно променен и всяка капка вода е от значение, възниква нуждата от нова професия: водосрез.

В близките десетилетия настъпилите драматични климатични промени принуждават хората да бъдат по-жестоки от всякога, ако искат да оцелеят. Нефтът вече не е ябълката на раздора – отдавна водата е станала далеч по-ценна от него в свят, в който мощни пясъчни бури изличават град след град, а Съединените американски щати са се разпаднали на съперничещи си територии, защитени със строгоохранявани граници.

Вече се стреля на месо не само срещу бежанците от окончателно превзетото от наркокартелите Мексико, но и срещу американци от южните щати, бягащи отчаяно на север – там, където още вали. Невада, Аризона и Калифорния са се вкопчили в смъртоносна битка за правата над река Колорадо, докато Лас Вегас оцелява чрез безскрупулни машинации, породили нуждата от нова професия: водосрез.

Безмилостна частна армия водосрези – професионалисти в унищожаването на цели градове, прекъсвайки достъпа им до вода, вилнее и охранява някогашната Мека на хазарта и забавленията. Най-добрият водосрез от Вегас е изпратен на опасна мисия в умиращия Финикс. Там се крие тайна, която може да промени равновесието на силите за водата от реката. А за нея си струва да се лее кръв.

* * * *

„Всеки може да пише за бъдещето. Паоло Бачигалупи обаче пише за бъдещето, което ни очаква, ако продължаваме по същия начин. Романът му е красив… и ужасяващ!” - Джон Скалзи

Биография и факти за автора

Паоло Бачигалупи е известен у нас с дебютния си роман „Момиче на пружина”, за който печели престижните награди Хюго и Небюла, а през 2010 г. и Мемориална награда Джон Кемпбъл. Американският фантаст е автор още на романите „Zombie Baseball Beatdown” и „The Doubt Factory”, както и на редица разкази.

Романът „Водосрез” е най-новото от Бачигалупи, който не изневерява на стила си и едновременно с това вплита характерната за творчеството си тема: ефектите от биоинженерството и свят, в който изкопаемите горива и естествените природни ресурси са просто история.

„Водосрез” излиза в прекрасния превод на Елена Павлова, превела още „Червеноризци” на Джон Скалзи, „Дом на слънцата” от Алистър Рейнолдс, „Слепоглед” на Питър Уотс, „Пустинният бог” от Уилбърт Смит, „Границата” на Робърт МакКамън и др.

Откъс от книгата

Откъс от „Водосрез”, Паоло Бачигалупи

 

Потта може да ти разкрие много.

Когато по четиринайсет часа на ден бъхти под жаркото слънце в лучената нива, превитата надве жена има по-различна пот от тази на мъжа, наближил пропускателен пункт в Мексико с молитва към Ла Санта Муерте  точно тия federales  да не си пълнят джобовете при враговете, от които бяга. Десетгодишно момче, втренчено в дулото на „Зиг зауер“, има пот, по-различна от тази на жена, която се влачи през пустинята и се моли на Девата скривалището с водата да се окаже точно там, където го показва дадената ѝ от койотите  карта.

Потта е историята на едно тяло, сгъстена в наниз скъпоценни камъни на челото и в солени петна по ризата. Разказва ти всичко за това как някои са се озовали на правилното място в грешния момент и дали ще доживеят да видят следващото утро.

Кацнал високо над централния сондаж на „Сайпръс 1“, Ангела Веласкес следеше как нагоре по „Каскейд трейл“ се мъкне Чарлз Бракстън. Потта по челото на адвоката му говореше, че някои далеч не са така важни, както си мислят.

Нека в кантората си Бракстън да се перчи и да крещи на секретарките си. Нека в съдебната зала горделиво да крачи като сериен убиец на лов за нови жертви. Но все едно колко се големее адвокатът, в края на деня задникът му пак принадлежи на Кейтрин Кейс – и когато тя ти рече бързичко да свършиш нещо, не просто се юрваш, pendejo , а търчиш, докато ти гръмне сърцето и не можеш мръдна повече.

Пътеката се виеше около охладителния сондаж и нагоре по склона Бракстън беше принуден да се навежда под папратите и да се препъва покрай пълзящите бенгалски фикуси. Промъкваше се между групички туристи, позиращи за селфита пред преплитащите се водопади и висящите градини, които се спускаха по етажите на аркологията . Пробиваше си път нагоре, зачервен и каталясал. Покрай него се стрелкаха бегачи по шорти и потници с уши, задавени от музика и тътена на здравите си сърца.

Много може да се научи от потта на даден човек.

Тази на Бракстън говореше, че все още храни страх. И за Ангела това означаваше, че засега е благонадежден.

Адвокатът забеляза Ангела, кацнал на моста, обкрачил широката бездна на централния сондаж. Помаха му уморено и му даде знак да слезе и да го пресрещне. Усмихнат, Ангела му върна поздрава отвисоко и се престори, че не го е разбрал.

– Слез долу! – извика му Бракстън.

Ангела се усмихна и пак помаха.

Победен, адвокатът се прегърби и стисна зъби за последното изкачване към убежището на партньора си.

Ангела се облегна на перилата и се наслади на гледката. Отвисоко се процеждаше слънчева светлина, озаряваше бамбука и магнолиите, осветяваше тропическите птички и хвърляше по обраслите с мъх езерца слънчеви зайчета като от джобно огледалце.

Хората далеч отдолу бяха по-малки и от мравки. Изобщо не приличаха на живи – просто точиците на туристи, жители и персонала в казиното, досущ като в архитектурните модели на биотектите на „Сайпръс 1“: миниатюрни моделчета на хора, които пият миниатюрните си латета на миниатюрните тераски на миникафененца. Миниатюрни моделчета на дечица, преследващи пеперуди по пътеките, докато миниатюрни моделчета на играчи цепят и удвояват на миниатюрните моделчета на масите за блекджек в затънтените пещери на казината.

Бракстън тежко се изкачи по моста. Изпъшка:

– Защо не слезе долу? Казах ти да се смъкнеш!

Захвърли куфарчето си на дъските и се провеси на перилата.

– Какво ми носиш? – попита Ангела.

– Хартии – изхъхри адвокатът и махна с изтощена ръка към „дипломата“ си. – За Карвър Сити. Току-що получихме решението на съдията. Смазахме ги.

– И?

Бракстън се опита да каже още нещо, но не успя да събере дъх за думите. Лицето му беше подпухнало и зачервено. Ангела се почуди да не вземе да получи сърдечен удар, а после се помъчи да реши точно колко би му пукало, ако наистина стане така.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Екс орбита

Екс орбита

13,95 лв.