Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО: -30% ДО 21 АВГУСТ 2017 Г.

Ако си задаваш въпроса "Това ли е животът, който си струва да живея?", тази книга е точно за теб!

Благодарим ви за проявения интерес! Промоцията продължава до 24 часа на 21.08.2017 г.

Великолепната четворка. Уроците по лидерство на Лудия кон от племето лакота

Джоузеф Маршал ІІІ

Какво прави един лидер истински? Грубата сила и принуда? Или способността да убеждаваш? Не всички култури дават еднакви отговори на този въпрос. Нашето внимание е привлечено към общество с уникална, много успешна концепция за лидерство: племето лакота (западните сиукси) от времето преди резерватите. Макар лакота да не се подчиняват на европейския модел на управление, те раждат прославени и почитани лидери, сред които Седящия бик, Червения облак и Лудия кон.

Разглеждайки житейския път на Лудия кон, Джоузеф Маршал – сам той потомък на лакота, дефинира качествата на характера, които предците му ценели у своите лидери. Той свързва тези убеждения на лакота с природния свят и със силата на числото четири, което откриваме навсякъде около себе си: четири посоки, четири сезона, четири стихии, четири етапа на живота, четири велики добродетели – великодушие, сила на духа, смелост и мъдрост. Маршал показва, че философията на коренното американско население за лидерството е не само приложима в днешния свят, но и необходима; защото лидерството чрез личен пример е по-силно от властта.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,00 лв.

Биография и факти за автора

Джоузеф Маршал III е роден в резервата на сиуксите Роузбъд в Южна Дакота и е отгледан от родителите на майка си. Той е историк, преподавател, познавач на индианските занаяти. Работил е като технически съветник и актьор в няколко филма, включително „Завръщане в Лонсъм Дав“, номиниран за наградата „Еми“. Носител е на Хуманитарната награда на Уайоминг. Книгите на Маршал са преведени на седем езика. На български език е издадена „Продължавай напред: Изкуството на постоянството“.

Сред книгите му са „Пътуването на Лудия кон: една история на лакота“, „Нравите на лакота“, както и сборници с разкази и есета.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: