Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Ванга: отвъд предела

Светла Теодорова

Най-сензационното в нея е, че тя не търси сензации. Това е първата книга, в която детайлно са анализирани случаи от практиката на Ванга и са обяснени по нов начин. Учен застава открито на позицията, че алтернативно знание, изчистено от спекулации, може да има място в живота на съвременния човек, така както и научното знание. Това е книга, която се обявява срещу псевдонауката. Показано е, че разговорите на Ванга с “мъртвите” и нейните пророчества не са чудеса, стига да бъде избрана адекватната гледна точка, макар тя да е нетрадиционна. Предложена е класификация на ясновидските способности на Ванга. Хипотезата на авторката се основава на критично използване на елементи от окултното знание, на концепцията на световно известните учени Пенроуз и Хамероф за функциониране на съзнанието и на собствено виждане.

 

Наличност: Да

17,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Светла Е. Теодорова е завършила атомна физика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Специализирала е биофизика и е работила като научен сътрудник по биофизика в Секция “Биофизика” към Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при Българската академия на науките. Има признати приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Почти всичките й научни статии са в престижни международни списания. Автор и съавтор е на глави в научни книги, издадени в САЩ и Англия. Съавтор е на две биографични монографии за изтъкнати български учени. Автор е на две научно-популярни книги и съавтор на една такава книга. Автор е на редица научно-популярни и публицистични статии в българския печат.

Откъс от книгата

ВЪВЕЖДАЩИ ДУМИ

Ванга си отиде от тоя свят с почести. Но съдбата й премина през годините като лъкатушна лента, докосвайки най-големи радости и най-големи страдания.

Ванга даде светлина на много хора, но на нея самата беше съдено след 12-годишната й възраст никога повече да не види светлината.

Със своята ясновидска дарба Ванга се извиси до световен феномен и естествено много страници са изписани за нея. Особено ценни са сведенията на нейната племенница Красимира Стоянова, проследяващи живота на Ванга и впечатляващите предсказания, които тя е правила, отразени в книгите „Ванга“ и „Истината за Ванга“. Много интересни са документалните записи от няколко Вангини „работни дни“, публикувани от Невена Тошева във „Ванга. Автентично“. В тях е съхранен и характерният говор на Ванга. Важен принос за опознаване на Вангиното наследство е книгата на Жени Костадинова „Пророчествата на Ванга“, за написването на която авторката е провела твърде много срещи с най-различни хора, имащи лични впечатления от българската пророчица. За Ванга са излезли 25 книги в България, за нея са написани книги и стотици статии и в Русия, и в други страни. Интересно е, че първата книга за Ванга (всъщност тя не е само за Ванга, но за нея са отделени 40 страници) е отпечатана в САЩ през 1970 г.: „Открития на психични феномени отвъд Желязната завеса“. Книгата си „Магия мозга и лабиринти жизни“ е посветила на Ванга световноизвестната неврофизиоложка Наталия Бехтерева (внучка на знаменития акад. Владимир М. Бех- терев, неврофизиолог и психолог), впечатлена от срещата си с Ванга през 1989 г.

В своята книга „Трансцендентално знание и нетрадиционни явления. Обективен поглед“ се опитах да подскажа, че едно реалистично обяснение на необичайните способности - дар за малцина на планетата - е разумно да бъде търсено в сферата на окултното знание. Бях окуражена в това мое убеждение от думите на нашия световноизвестен невролог и психиатър проф. Асен Жабленски, казани в Послеслова му към книгата на Кр. Стоянова „Ванга“ (1989), че относно феномена Ванга можем да приемем и хипотезата, че „действителността на ежедневния ни живот и бит притежава някакво окултно измерение, неподчиняващо се на познатите ни закони на материята “. Опитите за обяснения с помощта на „биополета“ и въображаеми „космически енергии“ Жабленски смята за наивни и квазинаучни.

В настоящата книга читателят, невъведен в езотеричната проблематика, ще намери вероятно разтърсващи неща. Но в нашето общество към проблема „Ванга“ съществува значителен интерес. И този интерес е закономерен. Българинът е интелигентен и действително е жаден да научи нещо за причината на подобен род феномени. На този интерес следва да се отговори, като се полагат усилия за сериозен анализ.

Може би вече е време човечеството като цяло, или поне в развитите западни страни, да премине към ново цивилизационно стъпало в отношението си към заобикалящата ни реалност. По-точно необходимо е да се схване, че са възможни два пътя на познание: пътят на науката и пътят на вътрешното осъзнаване. Науката е построена върху информация, получавана чрез петте сетива, които в норма са развити у всеки човек. Още не е създадена научна област с инструментариум, който директно да измерва сигнали, свързани с онова, което човек интуитивно нарича „шесто чувство“, и директно да може да регистрира мисли, без те да бъдат вербално формулирани. На основата на „шестото“ и „седмото“ чувство обаче може да се гради познание, познание „отвъд предела“, което също има своите закони, което разширява нашия кръгозор и нещо повече - допринася за нравствено въздигане.

Част първа представя отношението на хората към Ванга и твърде любопитните амплитуди на отношението на властта към нея през различните периоди. В част втора се разказва за три особени събития в живота на жената, наричана пророчица, които, изглежда, имат пряко отношение към ясновидската й дарба. Част трета е посветена на въведение в някои окултни реалности, които имат отношение към дарбата на Ванга и на отношението на самата Ванга към някои въпроси. В част четвърта може да се прочете за някои от най-впечатляващите Вангини видения и прорицателства, необратимо определили славата й на уникална ясновидка. За тяхното обяснение в тази книга се предлага нестандартна хипотеза. Разгледани са и опити за обяснения на способностите на Ванга от други автори в научен план.

А сега - към Ванга, към загадките на природата!

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: