Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

В очакване на варварите

Джон Максуел Кутси

"Изглежда, че някъде дълбоко у всички нас има нещо твърдо като гранит, което не можеш да научиш на нищо. Въпреки истерията по улиците никой не вярва истински, че светът на установените факти, в който сме се родили, е обречен на унищожение. Никой не може да приеме, че армията на Империята е била избита от хора с лъкове и стрели и стари ръждясали пушки, от хора, които живеят в палатки, хора, които никога не се мият и не могат да пишат, нито да четат. А кой съм аз, че да отхвърлям така подигравателно илюзиите, подхранващи живота?"

 

Наличност: Да

13,99 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Дж. М. Кутси е роден е на 9 февруари 1940 в Кейптаун, ЮАР в семейство на африканери (потомци на холандските заселници от ХVІІ в.). Кутси пише на английски.

Учи в Кейптаунския университет. През 60-те години заминава за Великобритания, по-късно се установява в САЩ.

Освен литература е завършил математика и философия. Преподава английски в нюйоркския университет, където пише и първата си книга "Земя на здрача" (1974). На 32 години се връща в ЮАР и става преподавател по литература в Кейтпаунския университет.

От 2002 живее в Австралия, където преподава. Успоредно с писателската и преподавателската си дейност, Кутси превежда критични творби от холандски и африкаанс. От 2006 е австралийски гражданин.

Кутси е първият автор, получавал два пъти наградата "Букър": за "Живот и страдания на Майкъл К." (1983) и за "Позор" (1999). Оттогава Кутси е номиниран още три пъти за наградата.

През 2003 Кутси получава Нобелова награда за литература (2003). В словото при връчването на наградата шведската академия отбелязва "чудесно изградената композиция, ангажирания диалог и аналитичния блясък на творбите му, фокусирани върху морала".

Критиката високо цени Кутси и като есеист и отбелязва, че в есетата си той не отстъпва ни най-малко от висотата на своята художествена проза. Кутси е известен с това, че избягва публичността и вниманието, той дори не се явява лично да прибере двата си Букъра.

Авторът Райън Мълън казва за него, че е човек с “почти монашеска самодисциплина, не пие, не пуши и не яде месо. За сметка на това е страстен колоездач и работохолик.” Негов колега, който е работил с него над десет години, казва, че за това време го е видял да се усмихва само веднъж.

Копия от книгите му, подписани лично, са истинска библиофилска рядкост, за сметка на това Кутси е сред основателите на Oak Tree Press's First Chapter Series, издателство, което публикува лимитирани серии от книги, подписани от авторите си с цел подпомагане на децата жертви на СПИН в Африка. Напоследък Кутси е и активен критик на жестокостта към животните.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: