Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Упражнения за дома и офиса. Флексспайн гимнастика

Петър Динев

Компютърната пандемия завладява света, а седящата поза пред компютъра претоварва, травмира и предизвиква болки в гръбначния стълб. Но за решаването на проблема не можем да изхвърлим компютрите. Флексспайн гимнастиката предлага система от лесни и достъпни физически упражнения, комбинирани с дихателни упражнения и медитативни елементи, които внасят необходимия баланс между релакс и тонизация на мускулите, активират кръвообращението около гръбначния стълб, подобряват неговата еластичност и гъвкавост, оздравяват го и го укрепват.

„Флексспайн“ е ново понятие и е съчетание от двете английски думи “flexible” (гъвкав) и “spine” (гръбначен стълб).

 

Наличност: Да

12,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Хомо сапиенс през XXI век

Според древногръцката митология титанът Прометей, против волята на върховния бог Зевс, открадва огъня и го дарява на хората. За тази му дързост всемогъщия Зевс го наказва, като го приковава към една скала в планината Кавказ. Връзката между древната митология и човека от XXI век е, че той, нашият съвременник, отново е наказан и прикован, но не от всемогъщия бог Зевс, а от всемогъщия „бог Компютър“.

В началото на XXI век човекът отново е изправен пред нови изпитания, но този път породени от коренно противоположни причини: от високото развитие на човешката цивилизация, от бурните темпове на навлизане на високите технологии в нашата работа и бит. По-точно проблемът е породен от обратната, негативната страна на техническия прогрес, водеща не само до физически проблеми и обездвижване, но и до психическо претоварване на човека.

Проблемът се усложнява още повече и от факта, че това свръхнатоварване не тече равномерно, а в ускорени темпове, при които човешката физика и психика не успяват да се адаптират към бързо променящите се условия на средата. Затова все по-остро се налага необходимостта от средства и методи, които да подпомогнат естествените сили и възможности на нашия организъм да се справи с този проблем и да го преодолее.

В криворазбраната модерна цивилизация хората деградират физически. Поради техническия прогрес те са загубили и продължават да губят една голяма част от своите естествени способности. Затова редица водещи умове по света бият тревога, че най-мощните и модерни технологии ще доведат човешкия вид до изчезване. В днешно време човек не се движи достатъчно, седи неправилно, прави малко физически упражнения и тези фактори отслабват гръбната структура и мускулния апарат на една голяма част от нашите съвременници.

Рязката и бърза промяна в начина на живот на нашия съвременник изисква от него една активна позиция, ако иска да е в добро физическо и духовно здраве. Той е изправен пред алтернативата или да разбере, че неговото здраве е в собствените му ръце, или да загине. Резултатите от най-нови изследвания сочат че, здравето на човека 60% зависи най-вече от неговия начин на живот, 20% се формират от състоянието на околната среда и само 8% е делът на медицината. Затова е много учудващо, че съвременният човек вярва прекалено силно (и сякаш необосновано) във възможностите на съвременната медицина и разнообразните методики за лечение. Реалността обаче показва, че „чудодейни“ таблетки за здраве не съществуват. Медицината може да лекува много болести, но тя не може да направи човека здрав. За тази цел с много по-голям успех може да се използва спортът, но не елитният, професионалният и спортът за високи постижения, а спортът за здраве.

За постигането на тези цели по света се предлагат редица програми и системи. За решаването на проблема Западът предлага и акцентира преди всичко върху системи и програми, които тренират предимно силата на мускулите и физиката на човека, а Изтокът залага най-вече върху релаксацията и психическото усъвършенстване.

Флексспайн гимнастиката предлага един компромисен, достъпен и ефикасен вариант, съчетаващ в себе си най-доброто от двете системи, за подобряване на нашето здраве, работоспособност и самочувствие. За постигането на тези цели не се изискват някакви специални качества и умения. Достатъчно е само да се прояви малко повече постоянство и търпение.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: