Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Умни, но разсеяни

Д-р Пег Доусън; Д-р Ричард Гуеър

Как да помогнем на децата да развият пълния си потенциал.

Ако детето ви не може да следва правилата в училище, не успява да се концентрира, да контролира емоциите си или да потиска импулсите си, то вероятно попада именно в тази категория: умни, но разсеяни. 

Книгата предлага набор от техники и механизми, с които да помогнем на детето си да стане по-организирано, да контролира емоциите си, да не се поддава на импулсите си, да довежда докрай изпълнението на задачите, да поддържа концентрация и да разрешава проблеми самостоятелно. 

Вижте от същите автори - "Умни, но разсеяни тийнейджъри"

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Как да помогнем на децата да развият пълния си потенциал

Нищо не е по-обезсърчаващо за един родител от това да гледа как неговото умно и талантливо дете ежедневно изпитва трудности в области, където другите деца се справят безпроблемно. Ако детето ви не може да следва правилата в училище, не успява да се концентрира, да контролира емоциите си или да потиска импулсите си, то вероятно попада именно в тази категория: умни, но разсеяни.

Докато то се рее в свои светове, домашните му остават ненаписани, стаята - разхвърляна, домашните задължения - занемарени. Трябва да помогнем на детето да си изгради умения и навици, с които да преодолее природната си разсеяност и неорганизираност. 

Тези деца не съумяват да разкрият своите заложби и да реализират потенциала си, защото им липсват изпълнителски умения. Това може да се дължи на хиперактивност, дефицит на вниманието или аутизъм. Много често обаче става дума просто за деца, които са твърде разпилени и неорганизирани. За съжаление, това е все по-често срещано явление в днешния свят, в който информацията ни залива от всички страни. 

Целта на книгата е да предложи набор от техники и механизми, с които да помогнем на детето си да подобри уменията си в редица области:

-          Да стане по-организирано

-          Да контролира емоциите си

-          Да не се поддава на импулсите си

-          Да довежда докрай изпълнението на задачите

-          Да поддържа концентрация

-          Да разрешава проблеми самостоятелно

-          Да използва разумно времето си

-          Да се учи от грешките си

Книгата на Пег Доусън и Ричард Гуеър има практическа насоченост. Тя е информативна и много полезна както за родители, така и за педагози и психолози.

В книгата много последователно и методично са описани стъпките, които родителите/педагозите/психолозите трябва да следват, за да постигнат желаните промени. Те зависят от темперамента на детето, както и от специфичния проблем, с който се бори.

Книгата е за деца от 3 до 13-годишна възраст. Авторите са предоставили информация какви умения е нормално да има детето съобразно възрастовата група. Понякога очакванията на родителите са завишени и нереалистични. Дадени са примерни стратегии за действие, разиграни са определени ролеви модели и са представени множество примери от живота, които онагледяват проблемното поведение, и след това са предложени стратегии за подобряване на ситуацията. 

Пег Доусън и Ричард Гуеър са специалисти по клинична училищна психология с над 30-годишна практика. Освен че самите те са родители, през тях са минали много деца с подобни проблеми.

Добрата новина е, че има начини да се подобрят изпълнителските умения на децата, ако се следват определени стъпки и препоръки. Важно обаче е първо да се установят силните и слабите страни на вашето дете, което лесно може да бъде направено от предоставения в книгата тест. Важен за възпитанието на детето се оказва характерът на родителите. Понякога те проявяват същите слабости като детето, което затруднява възпитанието, или пък са неговата противоположност – тогава пък им е трудно да разберат трудностите, които детето им среща. И в двата случая е необходимо да се използват различни стратегии, съобразени с характера и темперамента на детето. Освен това трябва да се прецени доколко външните условия спомагат за задълбочаване на проблема и да се отстранят дразнителите.

Вижте от същите автори - "Умни, но разсеяни тийнейджъри"

Биография и факти за автора

Пег Доусън и Ричард Гуеър  са специалисти по клинична училищна психология с над 30-годишна практика. Освен че самите те са родители, през тях са минали много деца с подобни проблеми.

 

Д-р Пег Доусън Д-р Пег Доусън работи като психолог в медицинския център за  разстройство на училищните умения и разстройство на вниманието в Портсмут, Ню Хемпшър. Тя е бивш президент на местната, националната и международната асоциация на училищните психолози. Носител е наградата на Националната асоциация за училищна психология за цялостен принос. 

 

Д-р Ричард Гуеър Д-р Ричард Гуеър е невропсихолог и директор на Центъра за разстройство на училищните умения и разстройство на вниманието в Портсмут, Ню Хемпшър.

 

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.