Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн до края на 2021 година!

 

Учи се от живота: 11 ключа за по-пълноценен живот

Елинор Рузвелт

На седемдесет и шест годишна възраст Елинор Рузвелт пише това просто и достъпно ръководство, за да ни посочи как да живеем по-пълноценно. „Учи се от живота” е въздействаща книга, която поднася солидни, трезви идеи с практическа насоченост и изповядва прочувствени морални ценности. Елинор Рузвелт излага собствената си философия за живота и повежда своите читатели по пътя на състраданието, доверието, зрелостта, гражданския дълг и редица други.

  • Корица: Мека
  • Страници: 242
  • Тегло: 0.250 кг
  • Издадена: 2013 г
  • Издателство: Жануа
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,00 лв.

Eдна вековна японска философия, променила живота на милиони...

Промоцията е валидна при поръчка онлайн до края на 2021 година!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Една от най-обичаните личности на XX век - първата дама Елинор Рузвелт - остава модел за подражание и пример за добре изживян, стойностен живот. На седемдесет и шест годишна възраст тя пише това просто и достъпно ръководство, за да ни посочи как да живеем по-пълноценно.

„Учи се от живота” е въздействаща книга, която поднася солидни, трезви идеи с практическа насоченост и изповядва прочувствени морални ценности. Елинор Рузвелт излага собствената си философия за живота и повежда своите читатели по пътя на състраданието, доверието, зрелостта, гражданския дълг и редица други. 

Написана от изключителна личност, добила своите познания в качеството си на дъщеря, съпруга, майка и дипломат, настоящата книга е прозорец към самата Елинор Рузвелт и представлява скъпоценна, неподвластна на времето мъдрост, която има своя отзвук във всяка епоха. 

Елинор Рузвелт извършва революционна промяна в ролята на първата дама, докато заема тази длъжност от 1933 до 1945 г. В последвалите години тя работи като делегат на Общото събрание на Обединените нации, където оглавява Комисията по правата на човека, както и Комисията по положението на жените, и има своя принос в изработването на Всеобщата декларация за правата на човека. Автор на няколко книги, тя напуска този свят на 7 ноември 1962 г.

 

ОТКЪС ОТ КНИГАТА

Страхът винаги ми се е виждал най-опасният препъникамък, който може да се изпречи на пътя ни. И да ни осакати жестоко. Сега, като поглеждам назад, осъзнавам, че детските и юношеските ми години са представлявали една продължителна битка със страха. Аз бях изключително стеснително и боязливо дете, което се страхува от тъмното, от мишки… на практика от всичко. Болезнено, стъпка по стъпка, овладях умението да се взирам във всеки един от страховете си, да го преодолявам и да прилагам постигнатия с невероятни усилия кураж, за да пристъпя към следващия. Едва тогава можех да се почувствам истински свободна. От всички знания, които придобиваме в живота, това е най-трудното. Но пък носи невероятно удовлетворение. С всяка победа, независимо от цената и болката на моменти, добиваш нарастваща увереност и сила, която ти помага да се изправиш срещу следващия страх. Не познавам друг път за постигането на това умение освен чрез самодисциплина. В образователните кръгове открай време се водят разговори за това как трябва да се налага дисциплината. Аз не знам отговора, но съм убедена, че дисциплината, която човек си налага сам, представлява единствената сигурна защита срещу страха. Това бе урок, който ми се наложи да науча на болезнено ранна възраст.

Биография и факти за автора

Една от най-обичаните личности на XX век - първата дама Елинор Рузвелт - остава модел за подражание и пример за добре изживян, стойностен живот. Тя е изключителна личност, добила своите познания в качеството си на дъщеря, съпруга, майка и дипломат.

 

Елинор Рузвелт извършва революционна промяна в ролята на първата дама, докато заема тази длъжност от 1933 до 1945 г. В последвалите години тя работи като делегат на Общото събрание на Обединените нации, където оглавява Комисията по правата на човека, както и Комисията по положението на жените, и има своя принос в изработването на Всеобщата декларация за правата на човека. Автор е на няколко книги. Тя напуска този свят на 7 ноември 1962 г.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.