Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Учението на суфиите: Космическият език

Хазрат Инаят Хан

Тук и сега индийският мистик и поет Хазрат Инаят Хан, разкрива пред нас своето учение за мистицизма на звука и силата на словото; духовното значение на цветовете; влиянието на звука върху тялото и душата; магията и преобразяващата сила на музиката; изгубения космически език. Нека влезем в хармония със съществуването и да доловим посланието на един мъдрец, идващ от друго измерение.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Суфизмът никога не е имал начало, никога не е възниквал като историческо явление. Той винаги е съществувал, подобно на светлината и звука, защото негов основен двигател е стремежът към хармония и красота. Суфиите са едни от пазителите на древното познание на човечеството. Когато се появил Христос, те били едни от първите, които чули неговото слово. По времето на Мохамед, суфиите от планината Джафа първи откликнали на призива му. Суфизмът пуснал корени и в Персия, където великите поети Хафиз, Шамс Табризи, Руми, Саади и Омар Хаям предали на света тайната вътрешна мъдрост на суфизма. Тук и сега индийският мистик и поет Хазрат Инаят Хан, разкрива пред нас своето учение за:  

-   Мистицизма на звука и силата на словото;  

-   Духовното значение на цветовете;  

-   Влиянието на звука върху тялото и душата;  

-   Магията и преобразяващата сила на музиката;  

-   Изгубения космически език.

Нека влезем в хармония със съществуването и да доловим посланието на един мъдрец, идващ от друго измерение.

Биография и факти за автора

Хазрат Инаят Хан Хазрат Инаят Хан е индийски музикант на класическа музика от Индия, суфитски философ и пропагандатор, автор на книги за учението на суфизма, и основател на суфитското движение в Западна Европа и неговото представителство „Суфи Интернешънъл”. Роден е на 5 юли 1882 г. във Вадодара, Индия, в благородно мюсюлманско семейство. Бил е известен в цяла Индия като певец, майстор на вина и отдаден на класическата музика на Индия. Той е един от първите, които се възползват от учебник по музика.

 

През 1904 г. се среща с известния проповедник на чистия суфизъм Мохамед Абу Хашим Мадани, който го посвещава в своето учение в продължение на 4 години.

 

По време на своите музикални концерти се жени за Ора Рей Бейкър от Ню Мексико, която е вярна последователка на неговата философия. Впоследствие тя приема името Пирани Амена Бегъм и според самия Инаят Хан без нея той не би могъл да отправи своето суфитско послание към Западния свят. Семейството се установява в гр.Сюрен, близо до Париж, където провежда своите ежегодни летни училища за последователите на учението му.

 

След 1914 г. Хазрат Инаят Хан започва да организира голямо движение от последователи на суфизма с послание за божественото единство. В лекциите си той застъпва позицията, че сляпото придържане към религиозните книги е лишено от духовност. Счита, че трябва да се търси истината във всяка религия, мъдростта и светлината на живота във всяка форма.

 

По време на лятно училище, той има духовно преживяване в Катвейк, Холандия. Хазрат Инаят Хан обявява мястото за свято и насочва своите ученици да се молят там. През 1969 г. на мястото е построен храм на Универсалния суфизъм.

 

Хазрат Инаят Хан се връща в Индия в края на 1926 г. Умира на 5 февруари 1927 г. в Делхи.

 

Поради спецификата на лекционната дейност, провеждана на различни места и време, темите често се преплитат една в друга, в различни връзки и варианти. Това има за цел да помага на последователите да усвояват тънкостите на суфизма в различията на всеки отделен въпрос и гледна точка. По тази причина в произведенията не се следва стриктна последователна система и строга класификация на темите не е осъществима.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.