Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Убийства край Сена

Марк Прайър

Кой убива парижките букинисти?

Макс – възрастен собственик на сергия за антикварни книги в Париж, е заплашен с пистолет и отвлечен пред очите на приятеля си Хюго Марстън, шеф на охраната на американското посолство. Марстън не успява да спре похитителя, но започва да издирва Макс с помощта на бившия агент от ЦРУ Том Грийн.

Те откриват, че книжарят е бил жертва на Холокоста, а после е станал ловец на нацисти. Междувременно изчезват още двама букинисти. Дали отвличането на Макс е свързано с миналото му или със загадъчните стари книги, които той продава?

  • Корица: Мека
  • Страници: 384
  • Тегло: 0.400 кг
  • Издадена: 25.02.2016 г
  • Издателство: Слънце
  • Виж още от Марк Прайър
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,95 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Макс – възрастен собственик на сергия за антикварни книги в Париж, е заплашен с пистолет и отвлечен пред очите на приятеля си Хюго Марстън, шеф на охраната на американското посолство.

Марстън не успява да спре похитителя, но започва да издирва Макс с помощта на бившия агент от ЦРУ Том Грийн и криминалната репортерка на в. Льо Монд Клавдия Ру. Те откриват, че книжарят е бил жертва на Холокоста, а после е станал ловец на нацисти. Междувременно изчезват още двама букинисти.

Някогашни сътрудници на нацистите ли е преследвал Макс, или е вдигнал кръвното на колекционер на ценни книги? Защо още двама букинисти изчезват безследно? Кой се опитва да убие Хюго и Клавдия?

Дали бащата на Клавдия няма пръст в престъплението? Какво искат румънските търговци на дрога? Ще успеят ли Хюго и Том да подредят пъзела, или самите те ще се превърнат в парченца от него? Дали отвличането на Макс е свързано с миналото му или със загадъчните стари книги, които той продава?

Отговорите предизвикват читателя да изчете книгата на един дъх – до последния ред. И както се случва в добрите кримки, първопричината за драматичните събития в романа не е онази, за която си мислим, че е.

Биография и факти за автора

Марк Прайър е роден в Англия. Завършил е журналистика и право в САЩ. В момента работи като прокурор в столицата на Тексас – Остин.

Пише и криминални романи, чийто главен герой е Хюго Марстън, шеф на охраната на американското посолство в Париж и бивш агент на ФБР. Книгите му са преведени на 7 езика, включително и на японски.

Откъс от книгата

ПЪРВА ГЛАВА

Най-голямата камбана на катедралата „Нотър Дам“ отмери дванайсет на обяд, точно когато Хюго стигна края на моста. Резливият въздух задържа последния звън и той остана да звучи по-дълго от обикновено. Хюго спря и погледна през оживената парижка улица към кафене „Пани“. Жълтите фенери от някогашни карети над прозорците му примамваха, вътре се мяркаха смътни фигури - клиентите избираха маси, сервитьорите се плъзгаха край тях като танцьори.

Копнееше за горещо кафе, но днес беше първият ден от отпуска му, от който Хюго не се нуждаеше - нямаше какво да прави или къде да отиде. Затова не изпитваше особено желание да седи сам на маса и да мисли по въпроса.

Той присви рамене, за да се предпази от вятъра, и пое надясно, загърбвайки кафенето. Тръгна на запад, по протежение на реката. Хвърли бегъл поглед над парапета, докато вървеше. Отдолу се издигна ръмженето на моторна лодка, чието витло разсичаше ледените води на Сена. В студени дни като този Хюго се питаше колко дълго би оцелял човек в мазните речни талази, докато се бори с измамно ленивото й, но силно течение, преди да се остави в ледената й хватка. Отърси се от мрачната мисъл. В края на краищата това е Париж - трафикът от лодки по реката бе оживен, мнозина се любуваха на Сена от многоброй- ните й мостове, също като него, така че ако в реката случайно попаднеше човек, нямаше да остане незабелязан.

Няколко минути по-късно зърна антикварната сер¬гия - четири зелени метални сандъка, прихванати с болтове към ниската стена и натъпкани с книги. Техните разноцветни като пера на птица гърбове, наподобяващи разперено ветрило върху рафтовете, привличаха минувачите. Собственикът на сергията се бе привел над единия сандък, а подгъвът на износеното му сиво палто метеше паважа. Връзката на едната му обувка се бе развързала, но човекът не й обърна внимание, дори когато пръстите му затършуваха из пощенските картички, намиращи се на сантиметри от нея.

Крясъци, приличащи на масирана стрелба, накараха продавача да се изправи. Хюго също насочи вниманието си към гласовете, кънтящи от друга антикварна сергия, на около петдесетина метра от тях, до Пон Ньоф. Един набит и широкоплещест мъж крещеше и размахваше заплашително ръце пред собственичката на сергията - жена с пурпурно лице, навлечена с жилетки и шалове, за да се предпази от студа - явно твърдо решена да не му остане длъжна.

Старецът поклати глава и се върна към сандъка си. Хюго се прокашля.

-   Oui, monsieur?  - Тонът на продавача беше рязък, но когато позна Хюго, широко се усмихна: - А, това си ти. Къде беше, mon ami ?

-   Salut , Макс.

Хюго смъкна едната си ръкавица и пое ръката на Макс, топла, въпреки студа. Говореха на френски, макар че старецът знаеше английски достатъчно добре, особено когато от него пазаруваха хубавички американски момичета.

-   За какво е тази шумотевица? - попита Хюго.

Макс не отговори и двамата отново се загледаха натам. Жената размахваше ръце, сякаш казваше на едрия тип да я остави на мира. Реакцията на мъжа шокира Хюго: онзи сграбчи китката й, изви я достатъчно силно, че да я усуче, и ритна жената в крака. Тя падна на колене, жалостиво изплака и отметна глава от болка. Хюго се устреми натам, но Макс го задържа със силната си ръка.

-   Non - каза той, - не е твоя работа. Une affaire domestique .

Хюго се отскубна от него.

-   Но Макс, трябва й помощ. Чакай ме тук.

-   Non - повтори Макс, сграбчвайки ръката на Хюго в желязна хватка, която американецът усети през зимното си палто. - Остави я, Хюго. Тя не иска помощта ти, повярвай ми!

-   Защо да не я иска? Кой е той, по дяволите? - Хюго усети как тялото му се напряга и едва потисна желанието си да си го изкара на грубиянина от другата страна на улицата. Нещо у него обаче откликна на молбата на Макс. Помисли си, че ако се намеси, вероятно ще влоши още повече положението. - Макс, за какво всъщност става дума?

Макс продължително го изгледа, после пусна ръката му и отмести поглед. Старецът се обърна към сергията си, взе в ръка една книга и си сложи очилата, за да прочете заглавието. Хюго забеляза, че лявото стъкло на очилата му липсва.

-    Боже, Макс! Моля те, кажи, че онзи тип не е идвал и при теб.

-   При мен ли? Не - книжарят избърса с ръкав своя си- паничав, напомнящ луковица нос, без да поглежда Хюго в очите. - Защо да идва?

-   Ти кажи.

Кеят бе привлекателно място за всякакви откачалки, Хюго знаеше - водата ги привличаше като комари, както привличаше и туристите, прииждащи на талази през сърцето на града. Парижките букинисти бяха лесна и честа мишена.

-   Няма причина. Ако се тревожиш за очилата ми, просто ги изтървах, това е. - Макс най-после погледна Хюго в очите и усмивката му се върна. - Е, остарявам и ставам все по-непохватен, но още мога да се грижа за себе си. Както и да е, твоята работа е да пазиш вашия посланик и да охраняваш посолството, вместо да се тревожиш за старци като мен.

-   В отпуск съм и мога да се тревожа за когото си искам.

Макс отново хвана ръката на Хюго и каза с успокояващ тон:

-   Добре съм. Всичко е наред.

-   D’accord , щом казваш - Хюго отново погледна към другата страна на улицата и видя, че жената се е изправила, а мъжът продължаваше да ръкомаха, но вече без да я докосва. Неохотно реши да остави нещата каквито са. Обърна се към изложените книги: - Ето как се грижиш за себе си. Като скубеш наивните туристи, а? Всъщност имаш ли нещо, което си заслужава? Търся книга за подарък.

-   Имам ключодържатели, пощенски картички и petit  Айфелови кули.

-   Подаръкът е за Кристин.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: