Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

КНИГИ, КОИТО ДАРЯВАТ НАДЕЖДА!

"Колко странно е това! Да бъдеш жив под цъфнали череши."

Промоцията продължава до 31 май само при поръчка онлайн!

Тими Провала - книга 1: Стават и грешки

Стефан Пастис

„Казвам се Тими Провала. Аз съм създател, президент и изпълнителен директор на най-добрата детективска агенция в града. Книгата, която държите, е историческо сведение за живота ми на детектив.

Фактите са внимателно проверени. Всички рисунки съм направил аз. Тези на партньора ми Мечо Тотала се оказа, че не стават.“

Въпреки фамилното му име, превърнало се в прякор и определящ изхода на заплетените детективски случаи на Тими, Джеф Кини го нарича победител, а успехът е единствената възможност за образа на този герой, търсещ величие.

  • Корица: Мека
  • Страници: 304
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 03.2014 г
  • Издателство: Сиела
  • Виж още от Стефан Пастис
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,90 лв.

30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС!

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

 

"ПРОМОПАКЕТИ "ЗДРАВЕ": ДО 30% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ!

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!"

Предложението е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

„Казвам се Тими Провала. Аз съм създател, президент и изпълнителен директор на най-добрата детективска агенция в града. Книгата, която държите, е историческо сведение за живота ми на детектив.

Фактите са внимателно проверени. Всички рисунки съм направил аз. Тези на партньора ми Мечо Тотала се оказа, че не стават.“

Въпреки фамилното му име, превърнало се в прякор и определящ изхода на заплетените детективски случаи на Тими, Джеф Кини го нарича победител, а успехът е единствената възможност за образа на този герой, търсещ величие.

Помощник на 11-годишния чудак е Мечо Тотала, чийто единствен талант е да се рови в боклука на клиентите. Като всяко дете Тими мрази училището, но в останалата част от ежедневието си е амбициозен детектив и е нащрек спрямо своя зъл враг и конкурент Корина Корина.

В какви комични приключения ще се забъркат, кои абсурдни детайли забелязва Тими при  разследване и какъв е отличителният му знак, ще научите през сълзи от смях в първата книга Стават и грешки.

Откъс от книгата

Първа глава

Дрън-дрън-дрън та пляс

 

Добре, да разкараме първо досадните тъпотии. Казвам се Провала. Тими Провала. Ето как изглеждам:

Фамилията ми идва от френското Провансал. Само че някой взел, че я променил. Сега се пише както я виждате. Отсега още смятам да ви помоля да разкарате майтапите с „провали“. Може да съм всичко, но в никакъв случай не съм провал. Аз съм създател, президент и главен изпълнителен директор на детективска агенция, която нарекох на себе си. „Провала“ ООД. „Провала“ ООД е най-добрата детективска агенция в града, вероятно и в целия щат. Може би дори в страната.

Книгата, която държите, е историческо сведение за живота ми на детектив. Фактите са внимателно проверени. Всички рисунки съм направил аз. Опитах се да накарам партньора си да направи илюстрациите, но се оказа, че неговите не стават. Ето например как нарисува мен:

Реших да публикувам тази история, защото опитът ми е безценен за всеки, който иска да бъде детектив. Достатъчно е да прочетете отзивите:

„Безценна за всеки, който има желание да стане детектив.” - Анонимно

Успехът не ме споходи просто така, изведнъж. Наложи ми се да преодолея препятствия. Например следните: 

1.       мама

2.       училището

3.       моят най-добър приятел идиот

4.       полярната ми мечка

А, да, сигурен съм, че искате да зададете същия въпрос като всеки друг, когато изброявам въпросните препятствия. Защо имам за най-добър приятел идиот? И до това ще стигна, само че по-късно. И още нещо. Трябва да кажа някоя и друга дума за шестстотин и осемдесет килограмовата мечка.

Той се казва Тотал.  

Арктическият дом на Тотала се топи. Затова се скиташе, търсеше си храна и така попадна на чинийката с лакомства на моята котка. Сега се намира на 4990 километра от бившия си дом. Да, доста път е минал, докато се добере до чинийката на котката, но истината е, че ние купуваме страхотна котешка храна. За съжаление сега котката ми е в котешкия рай (или пък в котешкия ад – не беше дружелюбна котка), но аз още си имам полярна мечка.

Отначало Тотала показа завидно ниво на старание и благонадеждност, затова се съгласих да го взема като партньор в агенцията. Оказа се, че и старанието, и благонадеждността са били пълна заблуда. Това било нещо напълно типично за полярните мечки. Освен това нямам никакво желание да обсъждам промените, които се съгласих да направя в името на агенцията, чието име гласи, когато отворите обявите в жълтите страници

Сега трябва да приключвам, защото тимифонът се раззвъня.

 

------------------------------------------------------------------

 

Дванайсета глава

Защо не беше косматко

 

Детективският бизнес не се свършва, докато се опитвате да разнищите текущия случай, като например тайнствените бонбони на Гунар.

Налага се да продължите напред. Не можете да се заврете в някой ъгъл и да си затраете.

- Открих го така, когато станах днес сутринта – казва ми Макс, докато стоя в стаята му. – Затова ти позвъних, за да видя дали ще разбереш от какво е умрял.

И двамата зяпваме неподвижния хамстер в клетката.

- Ти откъде знаеш, че не е жив? – питам аз.

- Ами – отвръща той и ми подава снимка – защото, когато е жив, изглежда ето така.

Което е много различно от начина, по който изглежда в момента.

Затова питам Макс за очевидното. Това е въпросът, който дори аматьорите детективи ще се сетят да зададат, когато става въпрос за мъртъв хамстер.

- Той имаше ли врагове?

Макс ме уверява, че не е имал.

- Разполагаше ли с много пари?

Не.

- Беше ли потиснат?

Не.

- Имал ли е вземане-даване с престъпни елементи?

Не.

Когато се стигне до престъпления, свидетелите често се затварят като миди. Така че ако сте детектив и попаднете в подобна ситуация, трябва да окажете известен натиск върху свидетелите.

- Не е имал вземане-даване с престъпни елементи, значи – подхвърлям саркастично. – А какво е това тогава? – соча аз тубичка, на която е написано нечие име.

- Аз си написах името – отвръща Макс.

- На мен ми прилича на хамстерови графити – отвръщам аз.

- Да, ама не са – натъртва той.

Затова грабвам парченце от тубичката и го натъпквам в джоба си.

- Доказателствен материал – обяснявам.

Тръгвам си, но когато се озовавам пред вратата, не успявам да я помръдна. Привеждам се, в очакване на засада. Тогава обаче виждам, че Тотал се е проснал от другата страна. Тлъстото му туловище е запречило вратата.

Започвам да думкам по прозореца с юмрук, докато той не се помества, след това се отправям към тротоара, където съм паркирал проваломобила.

Същият, който мама страшно много цени.

Същият, който ме е предупредила да не използвам.

Същият, който не е там.

Спирам, за да напиша бърза бележка в детективския си бележник.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.