Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.


 

ПРАЗНИЦИТЕ ОТМИНАВАТ, ПРОМОЦИИТЕ ОСТАВАТ - 30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГНЕЗДОТО!

Промоцията продължава до 31 януари 2021 г.!

Тибетското изкуство на спокойствието

Кристофър Хансард

Чуйте музиката на сърцето си

Авторът обяснява природата на страха, причините за властта му над нас и начините за превъзмогването му. Тук ще намерите прости практически упражнения, основани на древни Бьон ритуали, които ще ви помогнат да постигнете вътрешна хармония. Независимо какви са вашите страхове, колко стари и дълбоко вкоренени са, ако следвате насоките в книгата, ще успеете да ги трансформирате в душевен мир, щастие и удовлетвореност.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,95 лв.

 


 

12 ПРАВИЛА ЗА ЖИВОТА - КНИГАТА, КОЯТО ЩЕ ВИ ПОСОЧИ ПРАВИЛНИЯ ПЪТ!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

В днешния напрегнат и забързан свят страховете ни стават все по-многобройни и обсебващи. Те отслабват духовните и физическите ни сили и водят до заболявания, конфликти и нещастия.

В новата си книга Кристофър Хансард обяснява природата на страха, причините за властта му над нас и начините за превъзмогването му. Тук ще намерите прости практически упражнения, основани на древни Бьон ритуали, които ще ви помогнат да постигнете вътрешна хармония. Независимо какви са вашите страхове, колко стари и дълбоко вкоренени са, ако следвате насоките в книгата, ще успеете да ги трансформирате в душевен мир, щастие и удовлетвореност.

Когато се освободите от страха, ще откриете в себе си неподозирани възможности: ще можете да обичате по-силно, ще бъдете по-целенасочени, ще имате по-ясна представа за живота си. Проблемите и лошият късмет няма да ви сломят, а само ще разкрият вътрешната ви сила.

Открийте радостта от спокойствието!

Биография и факти за автора

Кристофър Хансард Кристофър Хансард е официално признат и посочен от Далай Лама за посветен в древната тибетска и медицинска традиция Дур бьон, в която е обучаван е обучаван от четиригодишна възраст. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Хансард живее в Англия и е смятан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост.

 

Хансард е основател на медицински център в Лондон, лечебен център за хора с физически, духовни и емоционални проблеми.

 

Автор е на книгите “Тибетското изкуство на живота”, “Тибетското изкуство на позитивното мислене” и “Тибетското изкуство на спокойствието”.

 

Нова Зеландия 1959 г.: Четиригодишно момченце играе край родителите си на брега на океана. Изведнъж се появява тибетец. Представя се и обяснява на родителите, че е тибетски мистик и лечител и че идва чак от Индия, за да открие сина им, който според него ще се превърне в един от новите учители, обучени в тибетската система Дур Бьон. Той, Юрген Нам Чук, е тук, за да го учи. (Юрген е член на племето нам от отдалечената провинция Амдо в Тибет. Племето е известно със своите мистици, лекари, посветени и шамани.)

 

Как Юрген е знаел къде да намери своя ученик? „Четири години преди да ме открие, той изчислява с помощта на 120 000-годишния астрологичен цикъл на Бьон, че следващият му ученик ще бъде в Нова Зеландия - обяснява Хансард, - така че неговият клан му дава доста пари и той идва от Индия, за да ме търси.

 

Хансард прекарва следващите двадесет и три години като ученик на тибетския учител. След четиригодишно първоначално посвещаване в предбудистките духовни учения на Тибет, Кристофър е преценен като подходящ за пълно медицинско обучение. Това обучение е широкообхватно - хирургия, 27 форми на акупунктура, 27 физиотерапии, 11 хиляди билкови комбинации, 11 форми на психологическа терапия и 108 психиатрични практики.

 

На 13 години Кристофър приготвя лекарства на основата на билки и наблюдава как се извършва лечение, а на 18 години вече може да практикува медицина без надзор. Обучението му е счетено за приключено на 27 годишна възраст и след това той бива насърчен да пътува по света. По това време изнася безброй лекции в САЩ, а в началото на 90-те години открива своя практика в Англия.

 

Според тибетската, предхождаща будизма, традиция Бьон, в която е обучен Кристофър, човек с неговите качества се появява веднъж на 700 години и е известен като „Лха-ху“ - човек на гръмотевицата, въплъщение на лечебната енергия. Описван като светкавица, защото притежава мощна енергия, той е считан за будител на съзнанието. Учението на Кристофър включва 17 000-годишната история и корени на тибетската медицина, психология и духовно учение Дур Бьон.

 

Какво препоръчва той на тези, които имат желанието да подобрят здравословното си състояние, да се справят с нежелания стрес и да намерят вътрешен покой, но са претрупани с работа, домашни задължения и плащане на кредити?

 

Най-простото нещо, което можете да направите, е да намерите тихо място, да седнете и да се вслушате в ударите на сърцето си - обяснява той. - Съсредоточете се върху биенето на сърцето си и ще почувствате пространство, интервал между всеки удар. Концентрирайте вниманието си върху този интервал и много скоро ще откриете, че сте по-близо до човешката си същност. Уча хората да могат да се отдръпват. Когато навлезеш в това пространство, пулсът ти се забавя. Това възстановява физическото здраве, умственото равновесие и радостта от живота. Зарежда батериите, ако щете.

 

Световни лидери, политици, знаменитости и обикновени простосмъртни ежедневно прокарват пътека до медицинския му център. Това, което има да каже, явно заслужава да бъде чуто. Хансард е директор на откритата преди няколко години клиника „Идън“, която има международната слава на център, съчетаващ традиционната и алтернативната медицина.

 

Много далеч от традиционната представа за монах в оранжева роба, бръсната глава и сериозно изражение, Кристофър Хансард е същински съвременен тибетски лекар със своето спортно облекло и шеговито поведение. Жизнерадостният новозеландец живее във Великобритания със съпругата си бразилка и малката им дъщеря.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.