Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Тибетското изкуство на позитивното мислене

Кристофър Хансард

Целият свят, събран в една мисъл

Традиционни тибетски техники, с помощта на които можем да поемем контрола върху своето мислене и да създадем живота, който наистина искаме да живеем. Изхождайки от дълбокото лично познаване на тибетските учения, Кристофър споделя множество прости медитации и упражнения, чрез които всеки може да се свърже с енергията на позитивната мисъл. Авторът разкрива как това уникално съчетание от практическа мъдрост и духовно познание може да бъде приложено във всички, области на живота ни - от работата, парите и свободата до любовта, взаимоотношенията и цялостното благополучие.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,95 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Тази мъдра и вдъхновяваща книга разкрива традиционни тибетски техники, с помощта на които можем да поемем контрола върху своето мислене и да създадем живота, който наистина искаме да живеем.

Изхождайки от дълбокото лично познаване на тибетските учения, Кристофър споделя множество прости медитации и упражнения, чрез които всеки може да се свърже с енергията на позитивната мисъл. Авторът разкрива как това уникално съчетание от практическа мъдрост и духовно познание може да бъде приложено във всички, области на живота ни - от работата, парите и свободата до любовта, взаимоотношенията и цялостното благополучие.

Кристофър Хансард е официално признат и посочен от Далай Лама за посветен в древната тибетска и медицинска традиция Дур бьон, в която е обучаван е обучаван от четиригодишна възраст. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации

Биография и факти за автора

Кристофър Хансард Кристофър Хансард е официално признат и посочен от Далай Лама за посветен в древната тибетска и медицинска традиция Дур бьон, в която е обучаван е обучаван от четиригодишна възраст. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Хансард живее в Англия и е смятан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост.

 

Хансард е основател на медицински център в Лондон, лечебен център за хора с физически, духовни и емоционални проблеми.

 

Автор е на книгите “Тибетското изкуство на живота”, “Тибетското изкуство на позитивното мислене” и “Тибетското изкуство на спокойствието”.

 

Нова Зеландия 1959 г.: Четиригодишно момченце играе край родителите си на брега на океана. Изведнъж се появява тибетец. Представя се и обяснява на родителите, че е тибетски мистик и лечител и че идва чак от Индия, за да открие сина им, който според него ще се превърне в един от новите учители, обучени в тибетската система Дур Бьон. Той, Юрген Нам Чук, е тук, за да го учи. (Юрген е член на племето нам от отдалечената провинция Амдо в Тибет. Племето е известно със своите мистици, лекари, посветени и шамани.)

 

Как Юрген е знаел къде да намери своя ученик? „Четири години преди да ме открие, той изчислява с помощта на 120 000-годишния астрологичен цикъл на Бьон, че следващият му ученик ще бъде в Нова Зеландия - обяснява Хансард, - така че неговият клан му дава доста пари и той идва от Индия, за да ме търси.

 

Хансард прекарва следващите двадесет и три години като ученик на тибетския учител. След четиригодишно първоначално посвещаване в предбудистките духовни учения на Тибет, Кристофър е преценен като подходящ за пълно медицинско обучение. Това обучение е широкообхватно - хирургия, 27 форми на акупунктура, 27 физиотерапии, 11 хиляди билкови комбинации, 11 форми на психологическа терапия и 108 психиатрични практики.

 

На 13 години Кристофър приготвя лекарства на основата на билки и наблюдава как се извършва лечение, а на 18 години вече може да практикува медицина без надзор. Обучението му е счетено за приключено на 27 годишна възраст и след това той бива насърчен да пътува по света. По това време изнася безброй лекции в САЩ, а в началото на 90-те години открива своя практика в Англия.

 

Според тибетската, предхождаща будизма, традиция Бьон, в която е обучен Кристофър, човек с неговите качества се появява веднъж на 700 години и е известен като „Лха-ху“ - човек на гръмотевицата, въплъщение на лечебната енергия. Описван като светкавица, защото притежава мощна енергия, той е считан за будител на съзнанието. Учението на Кристофър включва 17 000-годишната история и корени на тибетската медицина, психология и духовно учение Дур Бьон.

 

Какво препоръчва той на тези, които имат желанието да подобрят здравословното си състояние, да се справят с нежелания стрес и да намерят вътрешен покой, но са претрупани с работа, домашни задължения и плащане на кредити?

 

Най-простото нещо, което можете да направите, е да намерите тихо място, да седнете и да се вслушате в ударите на сърцето си - обяснява той. - Съсредоточете се върху биенето на сърцето си и ще почувствате пространство, интервал между всеки удар. Концентрирайте вниманието си върху този интервал и много скоро ще откриете, че сте по-близо до човешката си същност. Уча хората да могат да се отдръпват. Когато навлезеш в това пространство, пулсът ти се забавя. Това възстановява физическото здраве, умственото равновесие и радостта от живота. Зарежда батериите, ако щете.

 

Световни лидери, политици, знаменитости и обикновени простосмъртни ежедневно прокарват пътека до медицинския му център. Това, което има да каже, явно заслужава да бъде чуто. Хансард е директор на откритата преди няколко години клиника „Идън“, която има международната слава на център, съчетаващ традиционната и алтернативната медицина.

 

Много далеч от традиционната представа за монах в оранжева роба, бръсната глава и сериозно изражение, Кристофър Хансард е същински съвременен тибетски лекар със своето спортно облекло и шеговито поведение. Жизнерадостният новозеландец живее във Великобритания със съпругата си бразилка и малката им дъщеря.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.