Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Тибетското изкуство на живота

Кристофър Хансард

Мъдро тяло. Мъдър ум. Мъдър живот.

Кристофър Хансард разказва за собственото си вътрешно пътешествие и споделя наученото от тибетския си учител – от съвети за правилно хранене, масаж и техники за подмладяване до умения за укрепване на ума, медицина за душата, медитация и съчетаване на билките за лечение на често срещани оплаквания. Първата книга, която ни помага да приложим натрупаната древна мъдрост към собствения си живот и да осъзнаем, че Болестта е колкото продукт на нашето тяло, толкова и на съзнанието ни и че ние сами творим собствената си съдба.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,95 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

По-добре да живееш един ден като тигър, отколкото 1000 години като овца.“  - Кристофър Хансард

Кристофър Хансард проповядва старата колкото света мъдрост, че здравето и щастието вървят ръка за ръка. Като водещия европейски лекар по тибетска медицина – само един от осемте одобрени от Далай Лама такива специалисти – той се опитва да ни накара да проумеем, че чрез осъзнаването, че нашите емоции влияят върху тялото ни, можем да осъществим промяна, която да оказва дългосрочно плодотворно влияние върху нашето съществуване.

Тибетската система Бьон е една от най-древните лечителски системи в света и има за цел да обедини ума, тялото и душата в едно, така че да възстанови изначалния динамичен баланс у човека и да създаде предпоставки за физическо и духовно здраве.

В „Тибетското изкуство на животаКристофър Хансард – водещият западен познавач на Бьон – разказва за собственото си вътрешно пътешествие и споделя наученото от тибетския си учител – от съвети за правилно хранене, масаж и техники за подмладяване до умения за укрепване на ума, медицина за душата, медитация и съчетаване на билките за лечение на често срещани оплаквания.

Тибетското изкуство на живота“ е първата книга, която ни помага да приложим натрупаната древна мъдрост към собствения си живот и да осъзнаем, че Болестта е колкото продукт на нашето тяло, толкова и на съзнанието ни и че ние сами творим собствената си съдба.

 

ОТКЪС:

Концепцията за трите флуида е центърът на работната система в тибетската медицина. Лекарите причисляват хората към три хуморални типа: вятър (рлунг); жлъчка (мкхрис па) и флегма (бад кан). Според тях тези сили с различни характеристики действат в тялото, ума и вселената.

– Вятърът е искрящо чист поток от енергия, който може да бъде едновременно бърз, бавен и напълно неподвижен.

– Жлъчката е тъмна червеникавокафява енергия, като клокочеща лава, гъста, но стремителна и бързоподвижна.

– Флегмата е тъмна, мудна, синьозеленикава сила, която е вглъбена и се придвижва много бавно.

      Според тибетската медицина трите сили са в основата на всички наши преживявания – от момента на зачатието до физическата ни смърт. Те управляват всеки аспект от функционирането на тялото и ума, изграждат структури и общуват помежду си. Те са заложени в цялата ни емоционална, интелектуална, духовна и физическа динамика. Те са центърът на ума ни и формират облика на нашата личност. В тях се крие неограниченият източник на това, което бихме могли да бъдем. Те могат да разкрият най-съкровените действия на съзнанието ни – и като отделни личности, и като представители на човешкия вид. Никога не можем да се разграничим от тях: докато се раждаме, умираме и сме част от естествения кръговрат, трите флуида са част от нас.

Те си взаимодействат по следния начин:

– Вятърът е мотивиращата сила и жизнената енергия на другите, но не може да съществува хармонично без тях.

– Вятърът увеличава интензивността на действието на флуида жлъчка.

– Вятърът дава на флегмата подвижност и приспособимост и подпомага поддържащите Ј функции в организма.

– Жлъчката стимулира дейността на вятъра.

– Жлъчката дава топлина и сила на флегмата.

– Флегмата успокоява жлъчката.

Всяко човешко усилие е породено, поддържано или възпирано от динамичния поток на флуидите. Като три големи потока, преминаващи през цялото човечество, тези сили са източник на културната и психологическата идентичност. В състояние на равновесие те ни водят към по-висши нива на мисълта и действието. При нарушение на равновесието ни повличат към кошмарите на неприятни и катастрофални събития. Научавайки се да контролираме и хармонизираме хуморалната си натура, допринасяме за хармонията в света.

В отделния човек доминира един хуморален тип или комбинация от два – първият по-силно, а вторият по-слабо изразен. Но и трите съществуват във всеки от нас и целта е да постигнем равновесие, за да могат да работят заедно за добро здраве и предотвратяване на заболявания. Въпреки че хората са далеч по-сложни от тази категоризация, тя помага на тибетската медицина да обяснява как болестите се проявяват в индивидите и как те биха могли да постигнат добро здравословно състояние.

Заболяванията възникват, когато доминиращият флуид (и/или вторият по сила, ако имаме такъв) е с нарушено равновесие. Това се случва главно при проблеми с начина на живот, включително стрес, нерационално хранене и замърсяване, което ни прави податливи на различни видове болести, от настинка до рак.

Здравето зависи от равновесието на флуидите. Разбирайки как те се приспособяват и реагират на условията на средата, в която действат – т.е. вашето тяло, ще добиете по-ясна представа как се създават модели, увреждащи здравето и водещи до заболявания, и обратното. Този процес може да протича на много вътрешни нива, свързани с множество ежедневни функции.

Биография и факти за автора

Кристофър Хансард Кристофър Хансард е официално признат и посочен от Далай Лама за посветен в древната тибетска и медицинска традиция Дур бьон, в която е обучаван е обучаван от четиригодишна възраст. Образованието му продължава 23 години и включва хирургия, акупунктура, физиотерапия, психологическа терапия и усвояването на 11 хиляди билкови комбинации. Понастоящем Хансард живее в Англия и е смятан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост.

 

Хансард е основател на медицински център в Лондон, лечебен център за хора с физически, духовни и емоционални проблеми.

 

Автор е на книгите “Тибетското изкуство на живота”, “Тибетското изкуство на позитивното мислене” и “Тибетското изкуство на спокойствието”.

 

Нова Зеландия 1959 г.: Четиригодишно момченце играе край родителите си на брега на океана. Изведнъж се появява тибетец. Представя се и обяснява на родителите, че е тибетски мистик и лечител и че идва чак от Индия, за да открие сина им, който според него ще се превърне в един от новите учители, обучени в тибетската система Дур Бьон. Той, Юрген Нам Чук, е тук, за да го учи. (Юрген е член на племето нам от отдалечената провинция Амдо в Тибет. Племето е известно със своите мистици, лекари, посветени и шамани.)

 

Как Юрген е знаел къде да намери своя ученик? „Четири години преди да ме открие, той изчислява с помощта на 120 000-годишния астрологичен цикъл на Бьон, че следващият му ученик ще бъде в Нова Зеландия - обяснява Хансард, - така че неговият клан му дава доста пари и той идва от Индия, за да ме търси.

 

Хансард прекарва следващите двадесет и три години като ученик на тибетския учител. След четиригодишно първоначално посвещаване в предбудистките духовни учения на Тибет, Кристофър е преценен като подходящ за пълно медицинско обучение. Това обучение е широкообхватно - хирургия, 27 форми на акупунктура, 27 физиотерапии, 11 хиляди билкови комбинации, 11 форми на психологическа терапия и 108 психиатрични практики.

 

На 13 години Кристофър приготвя лекарства на основата на билки и наблюдава как се извършва лечение, а на 18 години вече може да практикува медицина без надзор. Обучението му е счетено за приключено на 27 годишна възраст и след това той бива насърчен да пътува по света. По това време изнася безброй лекции в САЩ, а в началото на 90-те години открива своя практика в Англия.

 

Според тибетската, предхождаща будизма, традиция Бьон, в която е обучен Кристофър, човек с неговите качества се появява веднъж на 700 години и е известен като „Лха-ху“ - човек на гръмотевицата, въплъщение на лечебната енергия. Описван като светкавица, защото притежава мощна енергия, той е считан за будител на съзнанието. Учението на Кристофър включва 17 000-годишната история и корени на тибетската медицина, психология и духовно учение Дур Бьон.

 

Какво препоръчва той на тези, които имат желанието да подобрят здравословното си състояние, да се справят с нежелания стрес и да намерят вътрешен покой, но са претрупани с работа, домашни задължения и плащане на кредити?

 

Най-простото нещо, което можете да направите, е да намерите тихо място, да седнете и да се вслушате в ударите на сърцето си - обяснява той. - Съсредоточете се върху биенето на сърцето си и ще почувствате пространство, интервал между всеки удар. Концентрирайте вниманието си върху този интервал и много скоро ще откриете, че сте по-близо до човешката си същност. Уча хората да могат да се отдръпват. Когато навлезеш в това пространство, пулсът ти се забавя. Това възстановява физическото здраве, умственото равновесие и радостта от живота. Зарежда батериите, ако щете.

 

Световни лидери, политици, знаменитости и обикновени простосмъртни ежедневно прокарват пътека до медицинския му център. Това, което има да каже, явно заслужава да бъде чуто. Хансард е директор на откритата преди няколко години клиника „Идън“, която има международната слава на център, съчетаващ традиционната и алтернативната медицина.

 

Много далеч от традиционната представа за монах в оранжева роба, бръсната глава и сериозно изражение, Кристофър Хансард е същински съвременен тибетски лекар със своето спортно облекло и шеговито поведение. Жизнерадостният новозеландец живее във Великобритания със съпругата си бразилка и малката им дъщеря.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.