Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Терапията Герсон: доказаната хранителна програма за лечение на рака и други "нелечими" заболявания

Шарлот Герсон, Мортън Уокър

Рак. Хепатит. Мигрена. Артрит. Сърдечни заболявания. Емфизем. Дълги години традиционната медицина нарича тези хронични или смъртоносни заболявания „нелечими“. Днес терапията „Герсон“® дава надежда на всички онези, които търсят начин да се излекуват от стотиците различни болести. Терапията „Герсон“® е един от първите алтернативни методи за лечение на рака. За повече от 60 години, тя успява да излекува хиляди пациенти. В настоящото преработено и допълнено издание алтернативният терапевт Шарлот Герсон и медицинският журналист Мортън Уокър разкриват още факти за мощните лечебни ефекти на органичните плодове и зеленчуци. Приемът на сокове не само преобръща развитието на множество дегенеративни заболявания – той спасява животи!

  • Корица: Мека
  • Страници: 544
  • Тегло: 0.680 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Изток-Запад
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

25,00 лв.

 

Историята на една изключителна жена, разказана от нея самата - "АВТОБИОГРАФИЯ" ОТ АГАТА КРИСТИ - най-интересната книга, написана от великата писателка!

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Доказаната хранителна програма за лечение на рака и други "нелечими" заболявания

Рак. Хепатит. Мигрена. Артрит. Сърдечни заболявания. Емфизем. 

Дълги години традиционната медицина нарича тези хронични или смъртоносни заболявания „нелечими“. Днес терапията „Герсон“® дава надежда на всички онези, които търсят начин да се излекуват от стотиците различни болести.

Терапията „Герсон“® е един от първите алтернативни методи за лечение на рака. За повече от 60 години, тя успява да излекува хиляди пациенти. В настоящото преработено и допълнено издание алтернативният терапевт Шарлот Герсон и медицинският журналист Мортън Уокър разкриват още факти за мощните лечебни ефекти на органичните плодове и зеленчуци. Приемът на сокове не само преобръща развитието на множество дегенеративни заболявания – той спасява животи!

Терапията „Герсон“® ви показва:

Как да надвиете рака, променяйки химичните процеси в организма

Специални техники за приготвяне на сокове с максимална лечебна сила

Как да се преборите с алергиите, затлъстяването, високото кръвно налягане, СПИН, лупуса и др.

Кои хранителни добавки ще подсилят имунната ви система

Как да приготвяте вкусни, изключително здравословни храни с помощта на рецепти, одобрени от института „Герсон“

Тази необикновена книга ще вдъхнови и помогне на всеки, който поне веднъж си е казвал: „Искам да се излекувам. Просто ми покажете как да го направя.“ Терапията „Герсон“® предлага на читателя една голяма и доказана във времето възможност за лечение, която е дала положителни резултати при други хора и може да помогне и на вас самите!

Откъс от книгата

Същността на идеята за храненето на д-р Макс Герсон

Терапевтичната програма на д-р Герсон се опитва да възстанови здравословното състояние на болния организъм с помощта на големи количества храни. Като източник на хранителни вещества използва сокове от сурови плодове, както и сурови и сготвени твърди органични растителни храни. Д-р Герсон доказва концепцията си при клинични изпитания, които сме цитирали в нашата книга. Той установява, че кислородният дефицит в кръвта благоприятства развитието на дегенеративни заболявания. Лечението, което докторът прилага, неизменно удвоява циркулаторното окисление.

Терапията „Герсон“ стимулира метаболизмаA и елиминира токсините. Плавно възстановява очистващите функции на черния дроб и бъбреците. Приетите обилни висококачествени хранителни продукти повишават окислителните възможности на пациента. Целият организъм се подсилва с добре функционираща обмяна. Подобрява се клетъчната детоксикация. Възстановява се хомеостазата на потиснатата имунна система, нарушената физиология, смутеното съзнание, неправилно функциониращия мозък и останалите жизнени органи.

Лечебната програма на д-р Герсон оказва благоприятен ефект върху почти всички патологични състояния и е много по- надеждна от химиотерапията. Според статистиката химиотерапията предизвиква пълна ремисия при средно 12% от пациентите (при 7% от пациентите с рак на дебелото черво и 1% от пациентите с рак на панкреаса), при които заболяването е открито в ранен или междинен стадий. Терапията „Герсон“ са радва на успех в това отношение при 42% от пациентите, повечето от които в терминален стадий.

Хранителната програма на д-р Герсон оказва трайно въз- действие върху организма. Постигнатите ефекти са по-добри в сравнение с ефектите на всички останали известни терапии, вкл. цитотоксикологията (химиотерапията), имунологията, фармакологията, рентгенологията (лъчевата терапия) и други тради- ционни процедури на конвенционалната алопатична медицина, тъй като терапията „Герсон“ работи за възстановяване на всички жизнено важни органи.

Кратък обзор на хранителната програма на терапията „Герсон“

Най-представителната част на хранителната програма е диетата. Терапията „Герсон“ препоръчва употребата на безсолни храни с ниско съдържание на мазнини, чрез които клетките си набавят лесно усвоими хранителни вещества за подсилване на естествените имунни защитни механизми. Терапията предоставя един съвършен хранителен режим за превенция или лечение на голя- ма част от 1500-те известни дегенеративни заболявания. Съвременното общество масово употребява преработени пакетирани храни. Те често съдържат консерванти, добавки, оцветители и понякога безспорни канцерогени. Благодарение на широката медийна реклама всички тези продукти са влезли насила в живота ни. Терапията „Герсон“ предлага един труден за спазване хранителен режим. Независимо от това терапевтичните техники на д-р Герсон ще помогнат на всеки болен, които истински желаее да оздравее.

Основният компонент на терапията „Герсон“ е диетата, която включва всекидневен прием на органично отгледани пресни плодове и зеленчуци. Всеки ден от пациентите се изисква да изпиват 13 чаши прясно изстискан сок през равни интервали от време. Органичните пресни плодове и зеленчуци осигуряват на пациента високи дози минерали, ензими, бетакаротин, витамини А и С. Те са източник на много други антиоксиданти, които елиминират свободните радикали от организма. Съдържат и синтезирани по естествен път фитохимикали. Научно доказано е, че предотвратяват появата на хронични дегенеративни заболявания. Няма данни споменатите храни да съдържат остатъчни пестициди и фунгициди.

Приемът на месо е напълно забранен. Съгласно терапевтичната програма на д-р Герсон през първите 6–12 седмици от лече- нието пациентите не следва да употребяват животински протеини. След този период до края на терапията количеството им е сведено до минимум.

Приемът на мазнини е силно ограничен. Позволена е употребата на обезмаслено неароматизирано кисело мляко, обезмаслена и безсолна извара, бита суроватка (ако не разполагате със суроватка, използвайте обезмаслено кисело мляко) и ленено масло. Проучване на д-р Йохана Будвиг от Фройденщат-Дитерсвайлер (Германия), седем пъти кандидат за Нобелова награда, гласи, че омега–3 мастните киселини в лена унищожават човешките ракови клетки в тъканни култури, без да убиват нормалните клетки.

Д-р Герсон открива терапевтичните свойства на мазнините и маслата, преди д-р Будвиг да публикува забележителните си разработки. В Германия, Австрия и САЩ той използва тези познания за лечението на болните си пациенти. Понастоящем хранителното меню на д-р Герсон се прилага от Американското раково общество (ACS). Да, от същото ACS, което някога крити- кува д-р Герсон и се усъмни в лечебната му диета. Националният институт по ракови заболявания на САЩ (NCI) и Американската асоциация за сърдечни болести (AHA) препоръчват прилагането на променен вариант на хранителната програма на д-р Герсон.

През 30-те и 40-те години на XX век в лекарските среди е популярно погрешното мнение, че ракът е по-скоро системно, отколкото локално заболяване. Д-р Герсон насочва вниманието си към повторното балансиране на физиологичните процеси на пациентите. В своите разработки той описва насоките, в които желае да развие терапията си. Според него лечението трябва да промени условията, които благоприятстват растежа на зло- качествени клетки. При останалите патологични състояния то трябва да работи за възстановяване на нормалната клетъчна функция.

Биография и факти за автора

Шарлот Герсон, Мортън Уокър

Шарлот Герсон е най-малката дъщеря на д-р Макс Герсон, която той с обич нарича Лоте. Шарлот Герсон е родена в Германия. Там тя завършва основното си образование. За да избяга от холокоста, семейството и се преселва в Австрия. Лоте продължава обучението си в училище във виенските предградия. По-късно по настояване на бащата семейство Герсон напуска страната. Заминават за Франция, която той счита за по-безопасна. Там Лоте изучава френски език и про- дължава гимназиалното си образование.

Шарлот Герсон винаги е проявявала интерес към разработките на баща си. Дори в младите и години за нея е истинско удоволствие да чете медицинска литература. Прекарва по-голяма част от свободното си време с д-р Герсон. Помага за документирането и превода на неговите проучвания. Слуша и търси слабостите на лекциите му пред лекари и пациенти. Често Шарлот обикаля болницата с баща си. Работи като асистент в клиниката за лечение на ракови заболявания „Оукланд Манър“ в Нанует (Ню Йорк).

Шарлот Герсон участва в много семинари, които се организират от институт „Герсон“. Те се провеждат периодично в големите градове на САЩ и Канада, вкл. Хонолулу (Хавайските ос- трови), Монреал, Торонто, Отава, Калгари, Едмънтън, Виктория и Ванкувър (Канада).

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.