Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО СЕПТЕМВРИЙСКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Талисманът

Стивън Кинг

Талисманът” е историята на едно сърцато момче, което тръгва да търси Талисмана – единственото, което може да спаси майка му от смърт. Странстванията му го отвеждат в зловещите Територии – огледален образ на реалния свят, където сред митичния пейзаж вилнеят насилие, смайващи обрати и титанична борба между доброто и злото.

  • Корица: Мека
  • Страници: 832
  • Тегло: 0.680 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: Бард
  • Виж още от Стивън Кинг
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,99 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 септември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Необикновена, смайваща игра на отраженията! Смразяващ кръвта роман на ужаса или вълшебно пътешествие на границата между реалността и въображението?

Двама от най-добрите разказвачи в света се обединяват и под перото им излиза най-новият шедьовър между книгите на ужаса - най-завладяващата, най-обсъжданата и най-страшната книга на десетилетието.

Талисманът” е историята на едно сърцато момче, което тръгва да търси Талисмана – единственото, което може да спаси майка му от смърт. Странстванията му го отвеждат в зловещите Територии – огледален образ на реалния свят, където сред митичния пейзаж вилнеят насилие, смайващи обрати и титанична борба между доброто и злото.

Откъс от книгата

ГЛАВА 1

Хотел "Алхамбра" и паркът

 

 1.

На петнайсети септември 1981 година Джак Сойер стоеше с ръце в джобовете на джинсите си там, където водата и земята се събираха, и гледаше към спокойния Атлантически океан. Той беше дванайсетгодишно, високо за възрастта си момче. Бризът отмяташе назад кестенявата му, може би твърде дълга коса и откриваше фино, гладко чело. Джак стоеше, изпълнен с противоречивите, болезнени чувства, с които бе живял през последните три месеца, откакто майка му беше заключила къщата им на Родео Драйв в Лос Анджелис и в някаква бъркотия от мебели, чекове и посредници по недвижими имоти бе наела апартамент в "Сентръл Парк Уест". Те бяха избягали и оттам, за да се озоват в този тих курорт на океанския бряг в Ню Хампшир. Редът и спокойствието бяха изчезнали от света на Джак. Животът му изглеждаше променлив и неконтролируем като надигащата се пред него вода. Майка му го теглеше по света, дърпаше го от място на място, но какво теглеше нея самата?

Майка му бягаше, бягаше.

Джак се обърна и огледа пустия бряг първо наляво, после надясно. Вляво се намираше лунапаркът "Аркадия"*, увеселителен парк, в който от юни до септември непрекъснато цареше врява и олелия. Сега той се ширеше тих и смълчан като сърце между два удара. Увеселителното влакче стърчеше подобно на изгърбен към еднообразното, заоблачено небе скелет; металните му конструкции приличаха на щрихи от рисунка с въглен. Там долу беше новият му приятел Спийди Паркър, но в момента момчето не можеше да мисли за него. Вдясно се намираха хотел "Алхамбра" и паркът и тъкмо натам неудържимо го носеха мислите му. В деня, когато пристигнаха, на Джак за миг му се бе сторило, че над осеяния с капандури покрив вижда дъга. Поличба и обещание за по-добри времена. Но дъга нямаше. Само един ветропоказател, движен от приумиците на вятъра, се въртеше отляво-надясно и отдясно-наляво. Пренебрегнал желанието на майка си да се погрижи за багажа, Джак беше слязъл от взетата под наем кола и бе погледнал нагоре. Над въртящото се месингово петле на ветропоказателя бе надвиснало единствено едно мрачно небе.

- Отвори багажника и вземи чантите, синчето ми - бе извикала майка му. - Една изтощена стара актриса гори от желание да наеме стая и да поседне с някакво питие.

- Обикновено мартини - добави Джак.

- Предполагаемият отговор беше: "Не си чак толкова стара". - Тя с усилие се надигна от седалката на колата.

- Не си чак толкова стара.

Тя му се бе усмихнала лъчезарно с усмивката на предишната, "отишла по дяволите" Лили Кавано (Сойер), кралица на второкласните филми през последните две десетилетия.

- Тук всичко ще бъде наред, Джаки. Всичко ще бъде наред тук. Градчето наистина е чудесно.

Една чайка бавно кръжеше над покрива на хотела и Джак за секунда бе изпитал тревожното усещане, че ветропоказателят литва.

- Ще се отървем за известно време от телефонните разговори, нали?

- Бива - бе отвърнал той. Тя искаше да се скрие от чичо Морган, искаше да прекрати кавгите със съдружника на покойния си съпруг, искаше да се сгуши в леглото с едно обикновено мартини и да дръпне завивките над главата си...

"Мамо, какво става с теб?"

Имаше твърде много смърт, половината свят бе изтъкан от смърт. Чайката изкряка над главите им.

- Хайде, дете, хайде - бе казала майка му. - Сега ще забравим всичко и ще започнем наново.

"Добре че съществува поне чичо Томи, за да се притече на помощ, ако нещата наистина се объркат" - бе си помислил Джак тогава.

Но чичо Томи е бил вече мъртъв. Новината просто бе продължавала да чака на другия край на безброй телефонни жици.

 

2.

Хотел "Алхамбра" бе надвиснал над водата - огромна викторианска купчина от грамадни гранитни блокове, която почти се сливаше с оскъдната крайбрежна ивица, една стърчаща ключица от гранит - тук, на брега на Атлантическия океан в Ню Хампшир. Симетрично подреденият парк на хотела почти не се виждаше от мястото, където стоеше Джак. Тъмна, зелена линия от жив плет - това беше всичко. Месинговото петле стърчеше към небето и сочеше северозапад. Гравирана табела във фоайето съобщаваше, че тъкмо тук през 1838 година Северната методистка* църква свикала първата масова публична изява в Нова Англия в защита на идеята за премахване на робството, на която Даниел Уебстър говорил пламенно и дълго, почти до самозабрава. Табелата припомняше думите му: "От днес нататък знайте, че робството като американска институция залиня и скоро ще трябва да умре във всички наши щати и територии."

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.