Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Съзнателно хранене - част първа

Гейбриел Казънс

Книгата разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Авторът дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и прадимно свежи и живи вегетариански храни. ИЗВЪНРЕДНО МНОГО ДИЕТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА като "най-доброто" за всички. Една от главните цели на тази книга е да даде на вас, читателите, някои основни насоки за това как да разработите индивидуализирана според конкретните ви нужди диета, вместо да опитвате да намерите мястото на всички в една обща предписана диета. Този раздел дава на читателя нов набор от концептуални инструменти и цялостен подход към диетата, като предлага пълна теория за храненето и асимилирането, и като се съобразява с конкретния киселинен баланс на всеки, индивидуалната психофизиологична конституция, начина на живот, енергийните тънкости на храните и сезоните, тъй като всичко това има връзка с конституцията на отделния индивид. Този раздел представя също така общ подход към индивидуализирането на диетата, наречен "съзнателно хранене".

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Книгата разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Авторът дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и прадимно свежи и живи вегетариански храни.

 

Биография и факти за автора

Д-р Гейбриел Казънс е доктор по медицина, психиатър, семеен терапевт и лицензиран хомеопат. Дипломира се през 1969 г. в Колумбийската Медицинска Академия, а през 1973 г. завършва специализацията си по психиатрия. Почетен член е на Асоциацията по холистична медицина в Америка. Организира семинари на тема здраве по целия свят и е автор на многобройни книги и статии. Основател и директор е на възстановителния център "Tree of Life", установен в Патагония, Аризона.

Книгата "Съзнателно хранене" разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Авторът набляга на това, че няма универсални диети, а по-скоро съзнателен подход към индивидуалните нужди.
Д-р Казънс е противник на веригите за бързо хранене, замразените храни и полуфабрикатите, така широко разпространени в съвременния свят. Той е провел подробни проучвания за това, как некачественото хранене (с голямо съдържание на захар, бяло брашно и пестициди) се отразява на някои туземци, като например Зулусите. Изучаваните групи били хранени с преработени въглехидратни храни и след време започнали да страдат от сърдечни болести, диабет и рак.

Авторът дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и предимно свежи и живи сурови вегетариански храни с преобладаване на сложните въглехидрати и умерен прием на мазнини и протеини. Според него генно модифицираните и облъчваните храни трябва да се избягват. За още по-добър ефект това хранене трябва да се съчетава с редовен контакт с енергиите на природата - подходящо излагане на слънчева светлина, дълбоко дишане, водни процедури, градинарство и разходки.

Специално внимание се обръща на ролята на витамините и минералите, антиоксидантите, ензимите и т. нар. суперхрани като микроводораслите АФА и Спирулина, незаменимите (есенциални) мастни киселини, житните сокове и много други. Казано накратко, тази книга е Библията на вегетарианството.

Откъс от книгата

Първа част: Принципи на индивидуализиране на диетата

ИЗВЪНРЕДНО МНОГО ДИЕТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ОБЩЕСТВЕНОСТТА като "най-доброто" за всички. Една от главните цели на тази книга е да даде на вас, читателите, някои основни насоки за това как да разработите индивидуализирана според конкретните ви нужди диета, вместо да опитвате да намерите мястото на всички в една обща предписана диета. Този раздел дава на читателя нов набор от концептуални инструменти и цялостен подход към диетата, като предлага пълна теория за храненето и асимилирането, и като се съобразява с конкретния киселинен баланс на всеки, индивидуалната психофизиологична конституция, начина на живот, енергийните тънкости на храните и сезоните, тъй като всичко това има връзка с конституцията на отделния индивид. Този раздел представя също така общ подход към индивидуализирането на диетата, наречен "съзнателно хранене".

 

     ВЪПРОСИ ЗА РАЗМИСЪЛ

     Защо проявявате интерес към възможността да промените начина си на хранене към вегетарианството?

        ►  Нещо в мен каза, че е време
        ►  Духовни причини
        ►  Желание за по-добро здраве
        ►  За да не участвам в убийството на животни 
        ►  За да допринеса за опазването на екологията на нашата планета
        ►  За да отслабна 
        ►  Всичко това заедно

    Преглед на Първа глава

     ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ХРАНИ ЗДРАВОСЛОВНО, човек трябва да има понятие не само от храната, а и от физическото, психологическото и духовното аз. Много важно е да се опира върху възгледа за съзнателния начин на живот като цяло, който поставя избора на храна в правилната перспектива в контекста на общуването с Божественото чрез молитва/медитация, любов, мъдрост, правилно общуване, и любов и уважение към самите себе си, другите, майката природа и всички Божии създания. За много това не означава нито да живееш, за да ядеш, нито да ядеш, за да живееш, а да ядеш, за да подпомогнеш общуването си с Божественото. Тази глава дава доста "храна за размисъл" и предизвиква читателя да се вгледа в собствените си мотивации, когато става дума за храна и хранене. Какво всъщност искате от живота?

     I. Как да индивидуализираме диетата си
          ► Перспективи за диетата
          ► Ментални взаимоотношения с храната
          ► Да се храним така, че да засилваме връзката си с Божественото

     II. Изкусна интелигентност плюс учене от собствените грешки при индивидуализиране на диетата.
          ► Стабилизиране на времето, емоционалното пространство и колко и какво ядем
          ► Общи цели, около които да организираме диетата

     III. Психология на хранителния стил
          ► Да правим разлика между здравата интуиция и модела на несъзнателното хранене по навик
          ► Начини да започнем да си даваме сметка кои са нефункционалните хранителни навици
          ► Модели за оказване на съпротива и намиране на извинение, използвани от хората, за да не се променят

     IV. Силата на общуването с Божественото при промяната на нефункционалните хранителни навици

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.