Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Фитотерапия на онкологичните заболявания. Съкровищница на българската народна медицина. Том I

Васил Канисков

Основната цел на тази книга е да очертае, разработи и приложи практически успешни методи за диагностика и природолечение (основно фитотерапия) на онкологичните заболявания.

Свързано с основната цел е и въвеждането на една достатъчно обективна, вярна и точна очна диагноза за бързо и изпреварващо диагностициране на онкологичното заболяване, както и неговата прецизна локализация.

Книгата търси и начин за съвместяване на съвременните медицински методи за борба със злокачествените заболявания: оперативна интервенция, химиотерапия, лъчелечение, хормонална терапия и пр. с днешните утвърдени в практиката и доказали своята ефективност фитотерапевтични и природни методи от наистина неизчерпаемата съкровищница на българската народна медицина.

 

Наличност: Да

20,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Увод

Актуалност на проблема

„Всеки час в България от рак се разболяват 3,6 души. А от страшното заболяване на всеки 60 минути издъхват около 1,8 българи.“ Данните са от Националния раков регистър (за 2004 г.) и са публикувани в алманаха Човекът побеждава рака, чийто отговорен редактор е „водещият онколог на държавата“, проф. Иван Черноземски.

Въпреки усилията на научната медицина с нейните съвременни методи за лечения на онкологичните заболявания, само след няколко години официалните данни показват, че през 2009 г. новозаболелите от рак са 29 000 души, починалите – 18 000.

През 2010 г. новозаболелите от злокачествени новообразувания (рак) в България са били 34 000 (тридесет и четири хиляди), а починалите в резултат на това заболяване са около 22 000 (двадесет и две хиляди).

Новозаболелите през 2011 г. са около 37 000 (тридесет и седем хиляди), а починалите – около 23 000–25 000.

Общо боледуващите от рак в нашата страна днес са над 270 000 (двеста и седемдесет хиляди) човека!

Оказва се, че всяка година от територията на Република България си отива населението на среден по големина град – от онкологични заболявания. И темповете са с тенденция на нарастване, а не на намаляване. Възможно е в следващите 5–10 години официалните данни да покажат намаляване ръста на онкологичните заболявания. Но тази тенденция едва ли ще показва действителното състояние на нещата, защото е естествено с намаляването броя на населението да намалява и относителният дял на онкоболните.

Обект на нашите изследвания е биологичната форма на материята (в движение) – физическото тяло на човека в неговите неестествени състояния на болест.

Предмет на изследването са теоретичните, методическите и приложните въпроси на лечението на онкологичните заболявания и приложената очна диагностика съгласно натрупаните днес опитност и знания в българската народна медицина и лечителско изкуство.

Основната цел на тези изследвания е въз основа на анализ на съществуващите досега методи за лечение на раковите заболявания в българската народна медицина, днешните постиженията във фитотерапията и съвременните научни изследвания, както и на въведените в научната медицина методики за лечение на онкозаболяванията да се разработят и приложат практически успешни методи за природно лечение (основно фитотерапия) и диагностика (очна и/или ирисова) на всичките онкологични заболявания, посочени в МКБ–10 (Международната класификация на болестите – 10. ревизия). Свързано с основната цел е и въвеждането на една достатъчно обективна, вярна и точна очна диагноза за бързо и изпреварващо диагностициране на онкологичното заболяване с неговата точна локализация. Без изрично да е показано, поставя се и една допълнителна цел – за съвместяване на съвременните медицински методи за лечение на злокачествените заболявания: оперативна интервенция, химиотерапия, лъчелечение, хормонална терапия и пр. с днешните утвърдени в практиката и доказали своята ефективност фитотерапевтични и природни методи от българската народна медицина. В добронамереното отношение между двата метода: на съвременно научно и природно лечение е възможно тази допълнителна цел в бъдеще да стане основна, при едно по-задълбочено научно изследване и въвеждане на нови, по-ефективни методики за лечение на злокачествените заболявания.

За постигане на основната цел са поставени за решаване следните задачи:

1. Състояние на проблема. В съвременните научно-медицински методи на лечение на онкологични заболявания са изключени напълно (някъде почти напълно) природните методи на лечение. Днешната медицина с нейното направление онкология, забързана по-бързо да реши въпросите, свързани с онкоболните, напълно е игнорирала първите фитопродукти, чрез които се осъществяват достатъчно успешно лечебните процедури, свързани с лечението (дори и профилактиката) на рака. Става въпрос за продуктите от зимзелен, мразовец (есенен минзухар) и др.

2. Теоретико-методични въпроси. Въпреки много доброто познаване на природата и механизма на действие на раковите клетки, в най-новите научни направления на медицината няма достатъчно ясно изразен практически напредък в лечението на злокачествените новообразувания. Клетката на рака сякаш си играе на криеница с днешните учени. Тя променя структурата си, създава си собствена организация на ред и порядък, нараства и се размножава както си иска и когато си поиска. За съжаление всяка съвременна методика за решаване на въпросите на онкологичните заболявания се свежда до решаването на един и същ въпрос – унищожаването на т.нар. ракови клетки. В резултат от тези съвременни научни действия относително се удължава времето на преживяемост на пациентите, болни от злокачествените заболявания. Но за съжаление същевременно се увеличава броят на заболелите. В крайна сметка раковите заболявания днес са безусловно смъртоносни и придобиват все повече епидемичен вид, колкото и това да е неприятно за медицината (още повече – за заболелите).

Време е отново да си припомним, че тези т.нар. ракови клетки всъщност са наши клетки и към тях не можем и не бива да се отнасяме като към смъртни врагове.

3. Методика за решаване на проблема. Съществуват методи, познати и прилагани от българската народна медицина, които изключват всякакви инвазивни методи (инвазия – проникване в човешкото физическо тяло през изкуствени или естествени отверстия) и/или унищожаване на т.нар. раковите клетки. Описаните в книгата начини на лечение на злокачествените заболявания водят само и единствено до запазване целостта на физическото тяло на човека – при очната диагноза, както и до преобразуване и адаптиране на раковите клетки към нормално функциониращите други здрави клетки – при лечението (фитотерапия, физиотерапия и диетика).

4. Експериментално изследване на прилаганата методика. Резултатите от прилаганите методики за диагностика и лечение могат да се проверят, потвърдят и/или отхвърлят като ненаучни и практически ненужни. Естествено авторът не очаква това да се случи – проверка и прилагане на методите на лечение на онкологичните заболявания в съвременната медицина. По-скоро ще се стигне до ново възбуждане на следствени действия, прокурорски обвинения и съдебни процедури. Както и до всевъзможни пречки – законни и незаконни, за отнемане правото на преподаване, научна работа и издателска дейност. Само за информация: материалът в книгата беше готов за печат и издаване преди 7 (седем) години. Предварително с него бяха запознати достатъчно добре информирани с въпросите на онкологичните заболявания и фитотерапията, и с достатъчно високи научни степени личности...

Всичките – и тези, които ми пречат, и тези, които ми помагат, да са живи и здрави! Бог да бди над вас! Нека Неговите безгранична Любов, безкрайна Мъдрост и неумолима Истина ни водят към вечен живот!

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: