Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Степ

Антон П. Чехов

Повестта "Степ" е написана в края на 80-те години на XIX век, когато Чехов преживява духовна криз и преосмисля ценностите в живота си. В свое писмо до Д. Григорович авторът пише:

"В Западна Европа хората загиват от това, че и е тясно и душно, а у нас - от това, че им е просторно... Толкова много простор има, че малкият човек няма сили да се ориентира..."

И наистина, в рамките на цялата повест, която всъщност е "история на едно пътуване", ние наблюдаваме героите, които не успяват да намерят общ език със света, да се разкриват, да взаимодействат с него. Но мисълта на Чехов и патосът на цялата повест е насочен към стремежа да се преодолее това разногласие между света и човека. Символ на това са птиците, обитаващи степта, които напомнят и на героите, и на читателите за стремежа към свобода, развитие и пълноценен живот.

 

Наличност: Да

10,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Антон Павлович Чехов Антон Павлович Чехов е руски писател и драматург, а по професия лекар. Той е автор на множество къси разкази и не веднъж бива представян като майстор в жанра. Пише още пиеси, най-значими сред които са „Чайка“, „Вуйчо Ваня“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“. Театралните му произведения оказват силно влияние върху драмата през XX век.

„Колкото по-високо стои човек в умственото и нравственото си развитие, толкова е по-свободен и толкова по-голямо удоволствие му доставя животът.“

Роден е през 1860 година в Таганрог, Русия. След завършването на гимназия през 1879 година Антон Чехов заминава за Москва и постъпва в Медицинския факултет на Императорския московски университет. За да се издържа самостоятелно, ежедневно пише за списания като „Стрекоза“, „Будилник“ и „Зрител“ кратки скици на съвременни теми, често използвайки псевдоними като „Антоша Чехонте“ и „Человек без селезенки“. Писателската му кариера е стартирана поради финансови причини, ала с времето артистичните му амбиции нарастват и той прави нововъведения, които силно влияят на еволюцията на съвременния разказ. Първообразът му е метода на „потока на съзнанието“ (повествователна техника), по-късно възприет от Джеймс Джойс и други модернисти, съчетан с отхвърляне на поуката в края на традиционната структура на разказа. Чехов не съжалява за трудностите, които създава на читателите, смятайки, че ролята на артиста е да задава въпроси, а не да отговаря на тях.

„Необходимо е да се стремим всеки да види и да узнае повече, отколкото е видял и узнал баща му и дядо му.“

За 26-годишната си творческа дейност създава около 900 произведения, най-вече хумористични разкази, пиеси и повести, които се превръщат в класически произведения на световната литература. Най-емблематични сред тях са Дамата с кученцето, „Средство против впиянчване“ и „Три сестри“.

"Желанието да се служи на общото благо трябва непременно да стане потребност на душата, условие за лично щастие.“

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: