Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

СПЕЦИАЛНО ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Спонтанна еволюция

Брус Липтън, Стив Баерман

“Обществото започва да осъзнава, че настоящите ни колективни убеждения са пагубни и че светът е в сериозна опасност. Ето защо сметнах, че е време хората да научат за това как новата биология и други прозрения от света на науката могат да бъдат приложени към обществените схващания и да ни помогнат да се справим със застрашителните ситуации, пред които сме изправени днес.

За да бъде това послание разбрано, приятелят ми Стив Баерман добави примери за това как социалната структура, политиката и икономиката се намесват безцеремонно в биологията ни. Едновременно с това велико проникновение, осъзнаваме, че старият поглед върху света, досегашните убеждения и разсъждения няма да ни помогнат да облекчим ситуацията и да преминем в нов етап. Тук е заложено на карта оцеляването ни. Трябва ни нов модел на поведение. Трябва ни спонтанна еволюция!” - Брус Липтън

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

24,90 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията е валидна до 31 август 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Положителното бъдеще е достижимо

"Според конвенционалната теория на Чарлз Дарвин еволюцията е много бавен и постепенен процес, отнемащ милиони години, докато се проявят еволюционните трансформации при видовете. Новите научни открития показват, че в действителност еволюцията се състои от дълги периоди на застой, прекъсвани от внезапни, драстични промени. Тези катаклизми са емблематичните моменти в хода на еволюцията и водят до появата на чисто нови форми на живот.
В предишната ми книга – „Биология на убежденията“ – показах как отношението и емоциите ни контролират физиологията, биологията и проявлението на гените ни, как личните убеждения се отразяват върху реалността. Само че има нещо по-съществено, което трябва да се знае: колективните вярвания на една културна общност или общество също оказват влияние върху биологията и поведението ни.
Обществото започва да осъзнава, че настоящите ни колективни убеждения са пагубни и че светът е в сериозна опасност. Ето защо сметнах, че е време хората да научат за това как новата биология и други прозрения от света на науката могат да бъдат приложени към обществените схващания и да ни помогнат да се справим със застрашителните ситуации, пред които сме изправени днес. За да бъде това послание разбрано, приятелят ми Стив Баерман добави примери за това как социалната структура, политиката и икономиката се намесват безцеремонно в биологията ни.
Едновременно с това велико проникновение, осъзнаваме, че старият поглед върху света, досегашните убеждения и разсъждения няма да ни помогнат да облекчим ситуацията и да преминем в нов етап. Тук е заложено на карта оцеляването ни. Трябва ни нов модел на поведение. Трябва ни спонтанна еволюция!" -  Брус Липтън

Откъс от книгата

Въведение

Една вселенска любовна история

Това е история за любовта. Любовна история за цялата Вселена: за вас, за мен, за всяко живо същество.

Първо действие започва преди милиарди години, когато един слънчев лъч се сблъсква с частица материя. От искрата любов, пламнала между Бащата Слънце и Майката Земя, на тази синьо-зелена сфера се ражда дете. Оттогава това безценно дете, наречено живот, превръща Земята в своя детска площадка, върху която то се мултиплицира в безчет великолепни форми. Някои от тях съществуват и днес, но много повече са онези, които вече са изчезнали и никога няма да можем да ги видим.

Завесата за начало на второ действие на тази любовна история се вдига преди около 700 милиона години, когато определени едноклетъчни организми решават, че самотният живот им е дотегнал. Осъзнавайки, че не могат да живеят повече сами, те се обръщат едни към други (на съответния първичен език, на който общуват едноклетъчните): „Нуждая се от твоята любов.“ И така се появява многоклетъчният организъм.

Трето действие започва преди повече от един милион години, когато многоклетъчните организми еволюират в първите съзнателни хора, които излизат на сцената. Посредством съзнанието животът има способността да се самонаблюдава, да разсъждава и да гради собственото си бъдеще. Той може да усеща и да се наслаждава на любовта и радостта. Животът може дори да се надсмива над себе си и в крайна сметка започва да пише книги като тази, която държите в ръцете си.

Четвърто действие проследява еволюцията на човешките кланове, които обединяват силите си и разделят земното кълбо на отделни националности и държави. Днес се намираме почти на финала на това действие, изпаднали в недоумение дали пиесата свършва тук, подобно на древногръцките трагедии, които винаги имат лош край. Ако погледнем към нашия хаотичен свят на бездействие и екологична криза, виждаме, че той се е запътил към неизбежна катастрофа. За наш късмет, има старогръцки пиеси, които също са съставени от пет действия; това са комедии, изпълнени със смях, забавление, щастие и любов.

„Спонтанна еволюция“ е история за това, как можем безопасно да преминем от четвърто в пето действие. Добрата новина е, че биологията и еволюцията са на наша страна.

Всички живи организми имат вроден инстинкт за самосъхранение, познат на науката като биологичен императив. Противно на това, което твърдят конвенционалната наука и религията, еволюцията не е нито случайна, нито предопределена, тя е по-скоро един интелигентен танц между организмите и околната среда. Когато условията са благоприятни – благодарение на кризисна ситуация или появила се от някъде възможност, – се случва нещо невероятно, което внася в биосферата нов баланс на по-високо ниво на съгласуваност.

Въпреки че често гледаме на случаите на спонтанна ремисия като на чудотворно изцеление, пратено ни по волята Божия, ако се вгледаме малко по-задълбочено ще видим, че става дума за нещо съвсем различно. Доста често такива късметлии активно участват в собственото си изцеление, като, съзнавайки или не, правят важна коренна промяна във възгледите и поведението си.

И така, ето ги и добрата, и лошата новина. Времето на човека на Земята изтича. Ако все пак следва пето действие, то ще зависи от това, дали хората са готови да променят индивидуалните и колективните си убеждения и поведение и дали ще успеят да направят тези промени навреме.

В продължение на хилядолетия нашите духовни учители ни сочат пътя на любовта. Днес науката потвърждава тази древна мъдрост. Всеки от нас представлява клетка от тялото на еволюиращ гигантски суперорганизъм, когото наричаме човечество. Тъй като ние, хората, притежаваме свободна воля, можем да избираме, дали да се издигнем на следващото ниво на развитие, или подобно на динозаврите да отпаднем от играта.

Всички религии, възникнали още в люлката на цивилизацията, Плодородният полумесецA, намиращ се в земите на днешен Ирак – който по ирония на съдбата заплашва да се превърне в гроб на цивилизацията, – изповядват идеята за изкуплението на човешките грехове от някакъв спасител. В този смисъл идването на Месията в пето действие ще превърне пиесата на живота в човешка комедия.

Всяка добра комедия се нуждае от смешка, за това ето я кулминацията: ние самите сме отговорът на собствените ни молитви

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.