Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

ПРОМОЦИЯ "ВАКАНЦИЯ"!

"Всичко добро, всичко вълшебно се случва между юни и август" Джени Хан

Промоцията продължава до 24.00 часа на 31 юли 2019 г.!

Следвай сърцето си

Андрю Матюс

От автора на „Как работи животът“ и „Как работи щастието“!

Издадена на 42 езика с повече от 2 милиона продадени копия!

Андрю Матюс отново е тук, за да те зареди с оптимизъм, да те вдъхнови за един смислен и щастлив живот и да те научи да живееш с лекота и вълнение, без да обвиняваш съдбата, хората и обстоятелствата. Ти си този, който може да промени живота си, напомня авторът.

Не се опитвай да променяш света, промени себе си!“

В книгата „Следвай сърцето си“ Андрю Матюс  споделя десет важни житейски принципа:

1. Тук сме, за да усвояваме уроци, а нашият учител е светът.

2. Вселената няма любимци.

3. Животът ти е точно отражение на убежденията ти.

4. В мига, в който станеш прекалено привързан към вещи, хора, пари..., съсипваш всичко.

5. Фокусираш ли се върху нещо, то се разраства.

6. Следвай сърцето си!

7. Господ няма да слезе от небето и да каже: „Вече ти е разрешено да постигнеш успех!“.

8. Когато се бориш с живота, печели винаги той.

9. Как да обичаш хората? Като ги приемаш.

10. Мисията ни в живота не е да променяме света, а да променяме себе си.

Тази книга те учи:

 • как да правиш каквото обичаш
 • как да се справяш със сметките и счупените крайници
 • как да откриеш собствения си път
 • как да постигнеш душевен покой
 • как да обичаш хората
 • как да преодоляваш катастрофите в живота си
 • как да спреш да обвиняваш майка си

 

Отзиви за „Следвай сърцето си“

„Пътеводител с лесни за изпълнение духовни напътствия, който ще те накара да поемеш отговорност за собственото си щастие. Една книга, която трябва да бъде прочетена.“ - Джералд Джамполски, автор на „Любовта е освобождаване от страха“ 

„Когато Андрю Матюс разказва, сложното изглежда просто. С помощта на тази чудесна книга наистина ще откриете вашата цел в живота и в работата.“ - Д-р Кен Бланчард, автор на „Едноминутен мениджър“ 

„Практична, увлекателна и достъпна. Една чудесна книга за всеки ден!“ - Д-р Уейн Дайър

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ КНИГИ И ПРОМОЦИИ ЗА ТОЗИ АВТОР ТУК!

 

 • Корица: Мека
 • Страници: 168 (с черно-бели илюстрации)
 • Тегло: 0.300 кг
 • Издадена: 16.02.2018 г. (второ издание)
 • Издателство: Гнездото
 • Превод от английски език: Анна Златанова
 • Виж още от Андрю Матюс
 

Наличност: Да

Редовен Цена: 14,90 лв.

Специална цена: 10,43 лв.

НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ИЗКУСТВОТО ДА БЪДЕШ НЕСЪВЪРШЕНА" - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА ДО 31 ЮЛИ 2019 г.

Пътят от безумното и изтощително ежедневие до един по-прост, бавен и смислен живот...

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Андрю Матюс

Автор на бестселърите КАК РАБОТИ ЖИВОТЪТ и СЛЕДВАЙ СЪРЦЕТО СИ

Андрю Матюс е най-известният австралийски автор на книги по популярна психология, художник и международно признат лектор. Той не поучава, а вдъхновява милиони хора по целия свят.

Стопроцентов оптимист, Матюс ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания. Искреният му позитивизъм се допълва от чувството за хумор и веселите рисунки, с които обогатява всяка своя книга.

Андрю Матюс е вече добре познат не само в родната си Австралия. Книгите му са преведени на 42 езика в над шейсет страни. Четат го и тези, които се страхуват, че „много хубаво не е на хубаво“, и онези, които вярват в поговорката „Всяко зло – за добро“.

Матюс разколебава скептиците, окуражава реалистите и окриля оптимистите. Той има и свое уникално оръжие срещу мрачните мисли – веселите рисунки, с които сам илюстрира книгите си.

Освен с книгите си Андрю Матюс е международно известен лектор. Той провежда обучения и семинари на пет континента в над хиляда международни корпорации, болници, държавни институции и учебни заведения. Теми на лекциите му са личностното развитие, щастието, успеха и благоденствието. Над един милион души са присъствали на негови семинари и презентации в Австралия, Азия и Северна Америка.

Матюс е прочут с чувството си за хумор и с необичайно бързото си рисуване „на живо”. Той е истинска медийна звезда с участие в стотици радио и телевизионни предавания на четири континента. Книгите му често се използват от психолози и психиатри по целия свят. В САЩ има дори университетски курсове, базирани на книгите му.

Андрю Матюс е познат на българските читатели с книгите "Как работи животът", „Как работи щастието” и "Следвай сърцето си". 

Откъс от книгата

6 глава

Следвай сърцето си!

Мисията ти в живота не е да нямаш проблеми, а да живееш вълнуващо.

 

Да правиш каквото обичаш

В тази глава са разгледани две теми:

1. Всеки сам избира нагласите си. Стига да искаш, можеш да изпитваш удоволствие от всяка работа. 2. Ако се занимаваш с нещо, което обичаш, ще бъдеш по-щастлив, ще имаш повече шансове за успех и вероятно ще спечелиш повече пари.

Затова първият ми съвет е: „Направи избора да харесваш това, с което се занимаваш в момента“. А вторият е: „Следвай сърцето си“. Тук има ли противоречие? Не. В краткосрочен план често се налага да извлечеш максималното от дадена ситуация. Ако имаш нужда от пари, може да бъдеш принуден да запазиш настоящата си работа, докато правиш планове за бъдещето. А в дългосрочен план ще бъдеш удовлетворен, ако се занимаваш с онова, което ти идва отвътре.

 

„Престани да натякваш, че светът ти дължи препитание. Светът нищо не ти дължи. Него го има доста преди теб.“

Марк Твен

 

Идеалната работа

Обикновено ни се струва, че работата на другите е по-лесна, по-забавна и по-добре платена! Медицинските сестри смятат, че на докторите им е лесно. Търговците смятат, че на мениджърите им е лесно. А всички те, взети заедно, смятат, че на политиците им е лесно. В крайна сметка откриваме, че идеалната работа не съществува. Защо? Защото някой ни плаща, за да вършим нещата, които той не умее или не желае да върши. Ако нямаше проблеми за решаване, тогава работата ни не би съществувала.

Ако не харесваш работата си, имаш два варианта: ДА ПРОМЕНИШ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ НЕЯ или ДА Я СМЕНИШ.

Във фантазиите си ние си казваме: „Ако работата ми беше по-лесна, щях да бъда щастлив!“, но в действителност никой от нас не харесва лесната работа. Когато стане прекалено лесно, обикновено напускаме! Предизвикателствата ни привличат до такава степен, че хукваме да ги търсим дори в свободното си време. Защо мислите, че голфът е толкова популярен? Защото е измислен така, че да ви влудява.

Фред казва: „Ако си намеря работа, която да не е рутинна, ще бъда щастлив!“. Но повечето длъжности са точно такива. Ако си секретарка, ще пишеш писмо след писмо. Ако си филмова звезда, ще снимаш дубъл след дубъл. Всичко е рутина.

Когато поставяме етикетите „работа“ или „забавление“ на отделните отрязъци от живота си, всъщност си налагаме ограничения. Все едно си казваме: „Сега съм на работа – тоест ще страдам до пет следобед“. Вместо да разграничаваш живота си на „работа“ и „забавление“, по-добре мисли за него като за нещо цялостно. Да обичаш работата си, е същото като да обичаш любимия – в началото може да се чувстваш опиянен, но дългосрочната „любов“ е съзнателен избор.

 

Да даваш най-доброто от себе си

„Достойнство има само в онази работа, която е предмет на свободен избор.“

Албер Камю

 

Има две основателни причини да даваш най-доброто от себе си.

Първо, когато даваш всичко от себе си, си по-щастлив. Спомни си времето, когато си ходил на училище. Спомни си с какво чувство си изминавал пътя до училището в дните, в които си подготвил всичките си домашни и си дал най-доброто от себе си. Нима не си бил по-ентусиазиран от обикновено?

Дори за последен път да си бил на училище преди цели петдесет години, „принципът на домашните“ продължава да е в сила. Преди време учителите и родителите са те карали да работиш здраво, сега го правят шефовете ти – само че ти не работиш, за да доставиш удоволствие на родителите и на учителите си, нито пък, за да разкараш шефа от главата си. Правиш го заради себе си.

И второ, Вселената има своите начини да наказва мързела и високо­мерието. Много неща в живота ти – а също и в работата – могат да се объркат, без дори пръста си да помръднеш. Когато станем небрежни, всичко започва да се срива. Попитай боксьора, подценил противника си. Попитай бизнесмена, подценил конкуренцията. Има една дума, която означава всеки път да даваш най-доброто от себе си – нарича се професионализъм.

Забелязал ли си как някои таксиметрови шофьори превръщат пътуването в удоволствие, а други – в мъчение? Една и съща рутинна работа. Каква е разликата обаче? Щастливите таксиджии имат различна философия. Фред казва: „Добрите таксиметрови шофьори си вършат добре работата, защото са весели по характер“. Напротив! Те са весели, защото си вършат добре работата.

Хората, които обичат работата си, се будят с мисълта: „Днес ще бъда още по-ефективен и старателен, отколкото бях вчера“. Невинаги улучват десетката, но се целят именно в нея.

Неотдавна се срещнах със Зиг Зиглар на конференция в Сингапур. Зиг е професионален лектор от над двайсет и пет години и има международната слава на човек, който е на върха в областта си. Доказателство за това е натовареният му график и солидните хонорари за участията му.

Преди да дойде неговият ред, му казах: „Зиг, сигурно си говорил на тези теми хиляди пъти. Колко време ти отне подготовката за днешната презентация?“. Отговорът беше: „Три часа“.

Въпреки успеха си Зиг не желае да поема рискове и не разчита на рутината. Той е отдаден на работата си и се стреми към постоянното усъвършенстване. Да го нарека „талантлив“, означава да го подценя, защото талантът не е достатъчен, за да се задържиш на върха.

 

За кого работиш?

Старай се да вършиш повече от онова, за което ти плащат, и един ден ще ти плащат повече, отколкото си свършил.

 

Неотдавна ме обслужи един доста груб сервитьор. Езикът на тялото му изразяваше нещо такова: „Кой изобщо ти разреши да стъпваш в този ресторант?“. Отне му двайсет минути да ми донесе капучиното, а когато най-сетне го направи, голяма част от напитката беше в чинийката. Заговорих го и го попитах за работата и за шефа му. А той ми каза: „Определено не бих работил за този пуяк до края на живота си“.

За съжаление обаче, е пропуснал основното правило за живота на работното място. НЕ РАБОТИШ ЗА ШЕФА СИ. РАБОТИШ ЗА СЕБЕ СИ.

Работодателят ти никога няма да е съвършен, а колегите ти може да се окажат мързеливи. Когато започваш работа, задачата ти е да даваш максимума от себе си, а не да търсиш недостатъците на този, който ти превежда заплатата. Когато даваш само петдесет процента от себе си, самият ти страдаш много повече от шефа си. Той ще изгуби само няколко долара. А ти ще изгубиш ентусиазма, самоуважението си и също част от живота си.

 

АКО ИМАХ ХУБАВА РАБОТА...

Някои хора смятат, че има „щастливи“ и „нещастни“ занимания. Ни­що подобно. Щастливият човек може да превърне всяка досадна работа в интересна. Това, разбира се, не означава, че безработният банкер трябва да мие коли в продължение на двайсет години. Но няколко месеца може да се окажат добра терапия! Охолството води до високомерие. Съкратеният архитект казва: „Вдигам сгради, не вдигам боклуци“. Освободените от длъжност началници се залепят за държавното кранче и дори не им минава през ума, че биха могли да сервират в някой ресторант, вместо да карат на социални помощи.

Да изпитваш удоволствие от работата си, е въпрос на избор. Брат ми Кристофър знае как да превърне в нещо забележително дори най-противната работа! Ако трябва да избирам с кого да копая яма, да боядисвам покрив или да къртя бетон, определено ще се спра на него. Просто той приема, че ще бъде весело. Сигурно ще се забавлявам повече, докато скубя пилета с Крис, отколкото на някой коктейл.

Извод

Не даваш максимума от себе си, за да впечатлиш другите. Правиш го, защото това е единственият начин да изпитваш удоволствие от работата си.

 

Твоята кариера

Тази книга не е ръководство за напредък в кариерата, а за философията на живота. А тя е: имаш само един живот – изживей го, вършейки нещата, които са от значение за теб. За да го направиш, приеми тези две идеи:

„Напълно възможно е да правиш това, което обичаш – ако не в работата, то поне в свободното си време.“ Някои от нас се вживяват в ролята на мъченици, като никога не отделят време за самите себе си. Ако не си в състояние в свободното си време да правиш нещата, които обичаш, едва ли някога ще си позволиш да започнеш работата, която наистина обичаш.

„Напълно възможно е да ти плащат, за да вършиш онова, което обичаш.“ Много от нас израстват с идеята, че работата е синоним на скука. Грешка! Милиони хора се забавляват с работата си и получават пари за това.

Нека разтълкуваме какво НЕ означава изразът „да правиш каквото обичаш“. Да правиш каквото обичаш, не означава да получаваш заплата, докато се излежаваш на някой тропически плаж. Това е да изпитваш истинска страст към нещо – да влагаш цялата си любов, енергия и креативност в него и да направиш така, че да даде резултат. Означава да поемаш рискове. И да можеш да се издържаш от него.

Несигурността е само част от удоволствието. Няма ли трудности, значи нещо липсва. Именно по тази причина много от децата на богатите и известните се тъпчат с хероин или се самоубиват. В живота им липсват предизвикателства. Материалните им нужди са задоволени, независимо дали работят, или не.

ЖИВОТЪТ ТИ ЩЕ ПОТРЪГНЕ ЕДВА КОГАТО ПОЕМЕШ ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА РЕШЕНИЯТА, КОИТО ВЗЕМАШ.

НАЧЕЛО НА СПИСЪКА Е ИЗБОРЪТ НА ПРОФЕСИЯ.

Попитай Фред: „Защо вършиш тази работа?“. Ето и отговора му: „Всеки трябва да върши нещо!“. Постарай се повече, Фред. Никой не е получил медал за това, че е прекарал живота си, вършейки нещо, което мрази. Ако дълбоко в себе си знаеш, че това не е твоето призвание, значи е време да смениш работата си. Заеми се с нещо, което обичаш.

 

Не знам какво искам да правя

Ако не знаеш какво обичаш да правиш, значи отдавна си спрял да се вслушваш в себе си. Много от нас изневеряват на същността си, за да угодят на близките си... искал си да играеш футбол, но заради майка си свириш на пиано; мечтал си да имаш спортна кола, но винаги си купуваш нещо „практично“; искал си да станеш журналист, но си станал счетоводител; умирал си да пътуваш из Южна Африка, но всяка година прекарваш отпуската си при чичо Тед.

Намираш си „подходящи“ хобита. Постъпваш както се „очаква“ от теб. Но един ден се събуждаш и си казваш: „Не знам кой съм, но знам, че вече не искам да правя това“.

Ако достатъчно дълго потискаш страстта си, ще установиш, че си забравил какво си обичал. Един глас вътре в теб ще ти напомни, че е егоистично да правиш каквото искаш. Този глас може дори да ти каже: „Щом мразиш работата си, значи си го заслужил“.

Възможно е също да смяташ, че харесваш нещо само защото останалите очакват от теб да го харесваш. Ето какво ще забележиш, ако наистина правиш онова, което обичаш:

Сутрин ставаш с лекота от леглото, а през деня изобщо нямаш желание да спираш за почивка.

Губиш представа за времето и не мислиш за себе си.

Усилията са без значение. Можеш да говориш за работата си с часове – и обикновено го правиш!

Съдържание

Глава 1

Защо имам нужда от нещастията?

Уроци

Живот и учене

 

Глава 2

Законът за семето

Причина и резултат

Колкото по-добър ставаш, толкова по-високо се вдига летвата

Дисциплина

Бъди адаптивен!

 

Глава 3

Убеждения

Проблемът е в работата ми!

Как да печелиш пари?

Глези себе си!

Въпросът не е какво ти се случва...

 

Глава 4

Привързаност

Привързаност към парите

Даване

Привързаност в любовта

 

Глава 5

Защо да мисля позитивно?

Как позитивното мислене моделира подсъзнанието

Мисълта жъне резултати

 

Глава 6

Да правиш каквото обичаш

Твоята кариера

Промяна на посоката

Какво е твоето оправдание?

 

Глава 7

Постави началото!

Кураж

Опитвай нови неща!

Тайната на силата

Защо да не си ти?

 

Глава 8

Късмет

Мисли

Душевен покой

Цялата картина

 

Глава 9

Защо сме тук?

Прошка

Семейство

Любов и страх

 

Глава 10

Когато се променяш...

Не си сам!

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Кръстопът

Кръстопът

9 Мнение(я)

Редовен Цена: 14,90 лв.

Специална цена: 10,43 лв.

Любов с малки букви

Любов с малки букви

2 Мнение(я)

Редовен Цена: 13,90 лв.

Специална цена: 9,73 лв.

Проблемът с емпатията

Проблемът с емпатията

3 Мнение(я)

Редовен Цена: 16,90 лв.

Специална цена: 11,83 лв.

Лъч надежда

Лъч надежда

Редовен Цена: 11,95 лв.

Специална цена: 8,37 лв.

Книгата на радостта: Трайно щастие в свят на промени

Книгата на радостта: Трайно щастие в свят на промени

Редовен Цена: 17,95 лв.

Специална цена: 12,57 лв.

Промопакет: Лари Уингет

Промопакет: Лари Уингет

1 Мнение(я)

Редовен Цена: 28,00 лв.

Специална цена: 19,60 лв.

Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота

Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота

5 Мнение(я)

Редовен Цена: 14,00 лв.

Специална цена: 9,80 лв.