Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Щастие в трудни времена

Андрю Матюс

Една книга - оръжие срещу мрачните мисли! Книга, която не поучава, а вдъхновява.

Въпросът не е КАКВО ТИ СЕ СЛУЧВА. А КАК ГЛЕДАШ НА ТОВА, КОЕТО ТИ СЕ СЛУЧВА - напомня известният австралийски автор и лектор Андрю Матюс и ни призовава да се радваме на това, което имаме, вместо да страдаме за онова, което нямаме. Да разпознаваме хубавото, което животът всекидневно ни поднася. 

С чувство за хумор и весели рисунки, с разказите на различни хора, които споделят житейските си катастрофи и разказват как са ги преодолели, тази книга ще ви залее с вълна от оптимизъм и ще ви докаже, че щастието не е дар от съдбата, а наш собствен избор.

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ КНИГИ НА АВТОРА - "КАК РАБОТИ ЩАСТИЕТО" И "КАК РАБОТИ ЖИВОТЪТ"

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

„Щастие в трудни времена“ е написана в „съавторство“ с много хора, които споделят житейските си катастрофи и разказват как са ги преодолели.

Но Андрю Матюс не спекулира с личните им драми. Той просто ни ги прeдлага като доказателство, че щастието не е дар от съдбата, а наш собствен избор: да се радваме на това, което имаме, вместо да страдаме за онова, което нямаме. И да разпознаваме хубавото, което животът всекидневно ни поднася.

Матюс разколебава скептиците, окуражава реалистите и окриля оптимистите. Оръжие срещу мрачните мисли са веселите му рисунки, с които сам илюстрира книгите си.

 

Биография и факти за автора

Андрю Матюс Андрю Матюс е най-известният австралийски автор на книги по популярна психология. Преведен на повече от 40 езика, той не поучава, а вдъхновява. Стопроцентов оптимист, Матюс ни окуражава да вярваме в себе си и деликатно ни съветва как да преодоляваме трудните житейски изпитания. Искреният му позитивизъм се допълва от чувството за хумор и веселите рисунки, с които обогатява всяка своя книга.

Андрю Матюс е вече добре познат не само в родната си Австралия. Книгите му са преведени на 42 езика в над шейсет страни. Четат го и тези, които се страхуват, че „много хубаво не е на хубаво“, и онези, които вярват в поговорката „Всяко зло – за добро“.

Матюс разколебава скептиците, окуражава реалистите и окриля оптимистите. Той има и свое уникално оръжие срещу мрачните мисли – веселите рисунки, с които сам илюстрира книгите си. Освен с книгите си Андрю Матюс е международно известен лектор. Теми на лекциите му са личностното развитие, щастието, успеха и благоденствието. Над един милион души са присъствали на негови семинари и презентации в Австралия, Азия и Северна Америка.

Матюс е прочут с чувството си за хумор и с необичайно бързото си рисуване „на живо”. Той е истинска медийна звезда с участие в стотици радио и телевизионни предавания на четири континента. Книгите му често се използват от психолози и психиатри по целия свят. В САЩ има дори университетски курсове, базирани на книгите му.

Андрю Матюс е познат на българските читатели с книгите „Щастие в трудни времена” и "Следвай сърцето си". 

Откъс от книгата

Преодоляване на кризите 

Отрицателните мисли са като плъховете. Появяват се на тълпи. Първо изниква само една и преди да се усетиш, вече си завладян от тях. 

В работата се налага да говориш по телефона с груб клиент. Първата ти мисъл е: „Мразя грубияните".

Веднага след това идва и втората негативна мисъл: „Не стига, че в тази работа съм заобиколена от грубияни, ами и плащат зле". А после и следващата: „В работата съм заобиколена от грубияни, плащат ми зле и не ме оценяват".

И още: „В работата съм заобиколена от грубияни, плащат ми зле, не ме оценяват и сега, като се замисля, вкъщи също не ме оценяват". 

Сега вече плъховете прииждат на пълчища: „В работата съм заобиколена от грубияни, плащат ми зле, не ме оценяват, но сега, като се замисля, вкъщи също не ме оценяват и довечера ще трябва да сготвя нещо и се питам какво пречи на мързеливия ми мъж да се надигне от дивана.

Навремето майка ми все ме предупреждаваше, че правя грешка... а сега и това главоболие, може да е тумор!" 

Познат ли ти е този сценарий? Отначало само един, после плъховете се превръщат в напаст. 

Ето какъв е според мен най-добрият начин да се отървеш от плъховете. В мига, в който се появи първата негативна мисъл, задай си следния въпрос: „Какво мога да спечеля от това?" 

 

Какво мога да спечеля от конфронтацията с подобни грубияни?

- Изграждам характер и тренирам търпението си.

- Усвоявам умения, които ще ми бъдат от полза в следващата ми работа.

- Грубияните на работното ми място ми помагат да оценя съпруга си. 

 

Можеш да си кажеш: „Да бъдем реалисти". Ето кое е реалистично:

- На всеки може да се случи нещо гадно.

- Трябва да извлечеш най-доброто от всяка ситуация.

- Щастливите хора обикновено си казват: „Какво мога да спечеля от това?".

- Искаш ли да бъдеш щастлив, или не? 

 

Представи си, че си счупил крака си. „Какво мога да спечеля от това?"

- Мога да се отдам на почивка.

- Научавам се на състрадание към болните.

- Мога да прочета много великолепни книги.

- Няма да мога да пускам прахосмукачката цял месец.

 

Изоставен си от приятелката си. „Какво мога да спечеля от това?"

- Мога да спестя пари.

- Мога да гледам футбол колкото си искам.

- Мога да зарежа хигиената.

- Изобщо няма нужда да пускам прахосмукачката!

 

Извод: 

Негативната мисъл привлича още негативни мисли. Позитивната мисъл привлича други позитивни мисли. 

Преди да пуснеш плъховете на свобода, първо се запитай: „Какво мога да спечеля от това?". Не е в това въпросът...

Въпросът не е КАКВО ТИ СЕ СЛУЧВА. А КАК ГЛЕДАШ НА ТОВА, КОЕТО ТИ СЕ СЛУЧВА. 

Намираш се на летището и чакаш да обявят твоя полет, но вместо това диспечерката казва: „Моля за извинение! Самолетът има технически проблем. През следващите три часа няма да може да излети". Връхлита те чувство на ярост и си казваш: „Какъв ужас! Ще пропусна търговската среща. Каква катастрофа!". Тъй като се поддаваш на стреса, положението ще продължи да се влошава! Ще се намери някой, който да се препъне в теб, да излее кафето си в скута ти или да изгуби багажа ти. В битката с живота животът винаги побеждава! 

Но после се успокояваш. Казваш си: „Няма какво да се направи. Може би така е трябвало да се случи. Ще се опитам да извлека най-доброто от това положение".

И изведнъж всичко се променя! Ненадейно срещаш стар приятел, намираш нов или изниква неочаквана възможност – късметът е на твоя страна. 

Достатъчно е да променим отношението си към една привидно „неблагоприятна ситуация" и тогава вече можем да се възползваме от нея. Големите възможности на живота ни обикновено се появяват предрешени с маската на лошия късмет и несполуката. 

Представи си две жени, Мери и Джейн. И двете се развеждат.

Мери казва: „Провалих се. С живота ми е свършено". Докато Джейн възразява: „Животът ми едва започва!". Коя от тях ще сполучи? 

Всяка „катастрофа" в живота ти е също и ситуация, която ти дава възможност да промениш начина си на мислене.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.