Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

КНИГИ, КОИТО ДАРЯВАТ НАДЕЖДА!

"Колко странно е това! Да бъдеш жив под цъфнали череши."

Промоцията продължава до 31 май само при поръчка онлайн!

Щаделбауер

Леони Ходкевич

"Изискана и смешна, абсурдна и магична, тази история за млада двойка, гостуваща у родителите на годеника, пренася една любима на българската литература тема - затворените общности с техните нелепости и вдъхновения - в австрийската провинция. Леони Ходкевич е майстор на изречението на ироничната недоизказаност." - Миглена Николчина

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,00 лв.

30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС!

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

 

"ПРОМОПАКЕТИ "ЗДРАВЕ": ДО 30% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ!

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!"

Предложението е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Изискана и смешна, абсурдна и магична, тази история за млада двойка, гостуваща у родителите на годеника, пренася една любима на българската литература тема - затворените общности с техните нелепости и вдъхновения - в австрийската провинция. Леони Ходкевич е майстор на изречението на ироничната недоизказаност." - Миглена Николчина

"Първият роман на Ходкевич, който скоро ще има своята премиера и в немскоезичния пазар, представлява покана за комедия: неговият сюжет е посветен на идиотията на затворените човешки общности (тип Радичков), които компенсират своята вакуумираност със суеверия, фантазми, причудливи кодове със силата на закон... И всичко това е през мисълта на един софийски и космополитен поглед, който гледа в диапазона между глупостта и вълшебството." – Откъс от репортажа на Марин Бодаков от премиерата на романа, публикуван във в. "Култура".

"Подир множество стилове, подбирани сякаш с оглед на вписването в литературната историография, Леони Ходкевич се чете леко като Селма Лагерльоф, тя увлича, пренася, позволява на ума да види и опипа круши, дървени маси и обрасли с цъфнали дървета хълмове; да се лашне между клаустрофобията и носталгията, между любовния интерес и внезапното изстиване, между нетърпението да разбереш какво ще се случи и желанието да забавиш ход, за да се насладиш на това, което се случва в момента.

“Щаделбауер” е роман, написан с уважение и любов към изкуството на литературата; и това в крайна сметка е и усещането, което оставя у читателя. Аз бих нарекла това майсторство." - Рецензия на Зорница Христова, публикувана във в. "Култура"

"След „Щаделбауер” одомашняването на българската литература приключи. Леони обърна камъните. Да видим какво има отдолу. Вярвам във вълшебството на тази книга да казва спокойно, че нещата не са такива, каквито изглеждат, което се отнася не само за живота, но и за литературата, а тя винаги опитва да е по-голяма от него. Затова трябва да се чете." - Откъс от рецензия на Силвия Чолева, публикувана в "Литературен вестник"

Биография и факти за автора

Леони Ходкевич e родена през 1966 г. в гр. София. Завършва романистика и етнология във Виенския университет и издава първата си книга с кратка проза „Нощна езда през гората“.

Работи като културен мениджър, университетска преподавателка и журналистка, поставя театрални пиеси и инициира социално ангажирани проекти.

Живяла е в София, Виена, Италия и Испания, а в момента живее в Австрия, където се разиграва действието на дебютния й роман „Щаделбауер“.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.