Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Самира. Част II. Мисията

Боримир Дончев-Борей

Дългоочакваното продължение на романа „Самира“ е вече факт. По страниците му отново ще срещнем смелата и горда героиня, въвлечена в нови мисии и предизвикателства. Самира вече е майка и се опитва да отгледа детето си, далеч от изпълнения с коварство, насилие и жестокост предишен живот. Но отвличането на рожбата й от Великия Везир ще я принуди да води двойна игра. А готвеното въстание в китното балканско градче Кипровец (Чипровци) ще накара младата жена отново да навлезе в света на дворцовите интриги и сложната международна дипломация. За да помогне на въстаниците, Самира поема дълъг, изпълнен с премеждия път из Европа в края на XVII век: Виена, Амстердам, Париж... Там тя ще се срещне с интересни исторически личности като император Леополд, Готфрид Лайбниц, младия Петър – бъдещият цар на Русия, Луи XIV и ще се намеси в политическите игри на Стария континент. Ще успее ли героинята да спаси своя живот и живота на детето си? Ще убеди ли европейските царе и монарси да помогнат на борещите се за освобождение въстаници от Кипровец? Отговорите ще научите в края на този вълнуващ исторически роман. И те ще бъдат съдбовни.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

22,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Откъс от книгата

Някъде в Родопите, 1685 г.

Самира извика колкото силици ѝ бяха останали. Гласът ѝ, пълен със страдание, радост и облекчение, събрани накуп, се блъсна в стените на горската хижа, върна се обратно, излетя навън и лутайки се измежду дърветата, отекна в усоето. Вълчан, напрегнат и замислен, го чу, бързо вдигна глава и хукна нататък. Още преди да отвори вратата, отвътре се чу пронизителен детски плач. Лицето му, до този миг изопнато и тревожно, изведнъж просветна, разведри се и той начаса нахлу в хижата. Впери очи в Самира и поклати глава в ням въпрос. Тя, горката, потна и изтощена, намери сили само да се усмихне.

– Момче е – обърна се към него извиканата да помага стара жена, опитвайки се да укроти малкото ревящо същество в ръцете си. Нямаше никаква емоция в думите ѝ, нито пък чувства – бе го правила десетки пъти.

– Момче ли? – потри с ръка челото си щастливият баща и лицето му се озари в широка усмивка.

Обърна се, измъкна двата пищова от пояса си и излетя през вратата навън.

– Ей, момче е бе, брей! – викна с пълно гърло и гръмна два пъти във въздуха.

Неколцина от най-верните му авери го наобиколиха и загърмяха с пушките на воля.

– Ха, сполай ти, войводо!

– Да ти е живо и здраво!

– Майсторът си е майстор, знае как да го изколандиса!

Тупаха го по рамото, весели и радостни, смееха се и коментираха.

– А майката за нищо я нямате, така ли? – чу се глас зад тях.

Обърнаха се и видяха Самира да стои в рамката на вратата. Имаше уморен и измъчен вид, ала лицето ѝ грееше.

Вълчан се спусна към нея. Прегърна я, както само той си знаеше, бурно и неудържимо, аха да я събори. Двамата останаха така дълго време. Прегърнати един в друг, щастливи и успокоени, като да бяха смъкнали голям товар от плещите си. А то и така си беше. Мигар е проста работа девет месеца да носиш плода в утробата си и да мислиш добре ли му е там, как се чувства и освен това да внимаваш нещо да не объркаш. А и бащата, и той покрай майката, му се налагаше всичко да преживява и мислите му – все са там: при малкото.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Караджата

Караджата

12,95 лв.