Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

Ръководство за оцеляване на младия татко

Скот Мактавиш

Най-сетне младите татковци разполагат с ръководство, което ще им помогне не само да оцелеят, но и да заплуват в свои води през най-объркващите и стресиращите моменти от бременността, раждането и първите месеци след това. За мнозина животът с новото попълнение се превръща в бойно поле и затова Скот Мактавиш решава да напише армейско помагало за новобранците – стегнато и пълно с безценен личен опит и спасителни съвети, които само друг препатил татко може да сподели. Това хумористично, но и удивително практическо ръководство включва достъпна за всеки информация.

  • Корица: Мека
  • Страници:136
  • Тегло: 0.150 кг
  • Издадена: 2013 г
  • Издателство: Изток-Запад
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Съветите на една стара пушка към таткото-новобранец

Най-сетне младите татковци разполагат с ръководство, което ще им помогне не само да оцелеят, но и да заплуват в свои води през най-объркващите и стресиращите моменти от бременността, раждането и първите месеци след това. За мнозина животът с новото попълнение се превръща в бойно поле и затова Скот Мактавиш решава да напише армейско помагало за новобранците – стегнато и пълно с безценен личен опит и спасителни съвети, които само друг препатил татко може да сподели. Това хумористично, но и удивително практическо ръководство включва достъпна за всеки информация по въпроси като:  

Прерязване на пъпната връв

• Устройство и функциониране на НСП (новото семейно попълнение)

• Хранене и къпане на НСП

• Оцеляване в условията на постоянно будуване

• Разпускане без помощта на алкохол

• Големият майтап с бюста  

 ...а накрая, в Речника, авторът обяснява десетки термини, които винаги са звучали сякаш на китайски за средностатистическия мъж: камизолка, неразливаема чашка, епизиотомия, бебешки шезлонг и други подобни.

Откъс от книгата

Очакваш това вече девет месеца, сетивата ти са наострени, умът ти е като бръснач. Багажът е стегнат, насън да те бутнат, можеш да стигнеш до болницата и си казваш: „А, едно бебе ли ще ме уплаши!“ Изпълнен си с увереност. Казваш си: „Че то било фасулска работа да станеш татко.“ И в един момент тя вика: „Мисля, че водите ми изтекоха!“

Ти скачаш от леглото и имаш чувството, че краката ти са станали кашкавалени. Невъзмутимата ти фасада се напуква като яйчена черупка; деветте месеца психологическа подготовка изведнъж ти се виждат печално недостатъчни. Сърцето ти препуска, дишаш накъсано и зениците ти стават колкото чинии. Падаш в плен на инстинктите и крещиш, че ще убиеш котката, докато се препъваш надолу по стълбите, хванал в ръка сака с багажа. Спъваш се в кучето, докато тичаш да запалиш колата, а през това време твоята ЖРП (женска родителска половинка) бавно и методично натиска номера за бързо набиране на лекаря, слага си червило, нахранва домашните любимци и раздава заповеди, докато се предвижва към колата, същинско олицетворение на спокойна и непоклатима сила на духа. Това те вбесява: не е честно само ти да се паникьосваш. Помагаш й да се настани в колата, заобикаляш от другата страна и си пукаш едно ребро, когато отваряш вратата рязко и силно под действието на адреналина. Твоята ЖРП обръща иронично очи нагоре и ти казва да се успокоиш. Ти не се успокояваш. Свириш с гуми, изстрелваш чакъл към къщата на съседите и след десетина метра попадаш в задръстване. Тя ти казва, че всичко е наред. Ти започваш да удряш по волана толкова силно, че дланите ти се натъртват, а гласните ти струни едва не се късат, докато се дереш нецензурно по адрес на боклукчийския камион пред вас. ЖРП пуска релаксираща музика; ти чупиш копчето на радиото и настояваш за пълна тишина, понеже се мъчиш да се съсредоточиш. Тя се опитва да те успокои и спокойната й невъзмутимост направо те вбесява. После изведнъж се появява някакъв училищен автобус, който започва да прави безсмислени маневри пред теб и ти се облягаш на клаксона за около четиридесет и пет секунди. Дечицата зяпат като хипнотизирани очите ти колкото палачинки и чорлавата ти коса и се заливат от смях, като те виждат да си гризеш ноктите. Секундите ти се струват часове. Сигурен си, че бебето вече наполовина е излязло и че ще се наложи някой потен тираджия да го изроди край магистралата. Усещаш, че се задушаваш. Най-накрая в трафика се получава пролука и ти буквално чупиш звуковата бариера, финиширайки пред входа на спешното отделение. Помагаш на ЖРП да стигне до рецепцията, а там невъзмутима, флегматична администраторка иска информация за здравната ви осигуровка, при което ти буквално се разтреперваш от ярост. Именно тогава се появява любезна и компетентна сестра, която ще придружи ЖРП до родилното отделение, а ти получаваш инструкции да донесеш багажа от колата и да запазиш спокойствие, понеже всичко е наред. Най-накрая започваш да дишаш нормално и почти се разридаваш от облегчение, гледайки как ЖРП ти се усмихва и ти маха, докато потегля нанякъде.

Виждаш я как прошепва през рамо: „Запази спокойствие, тъпчо.“

А би могло да бъде и другояче...

Биография и факти за автора

Скот Мактавиш

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.