Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. 

 


 

ПРОМОЦИЯ "ЗДРАВЕЙ, ПРОЛЕТ!"

"Денят, в който Бог е създал надеждата, е същият този ден, в който той е създал и пролетта." Бърнард Уилямс

Промоцията продължава до 24.00 ч. на 2 април 2019 г.

Рибата в мен

Нийл Шубин

Нийл Шубин, палеонтолог и професор по анатомия, един от откривателите на уникалния фосил Tiktaalik – „рибата с ръце”, разказва историята на нашите тела така, както не сте я чували никога досега. Изследвайки изкопаеми и ДНК, Шубин показва, че ръцете ни всъщност приличат на рибешки перки, главите ни са сходни с тези на отдавна измрели безчелюстни риби, а основните части на генома ни функционират също като тези на червеите и бактериите. 

"Рибата в мен" ни помага да видим себе си и околния свят в съвсем нова светлина. Това е научнопопулярна книга в най-добрите традиции на жанра – информативна, достъпна и разказана със заразителен ентусиазъм.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА!

НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е СПОСОБЕН ДА СЕ ИЗЛЕКУВА САМ!

 

ТРИ КНИГИ ЗА НЕОБЯТНАТА ЧОВЕШКА ДУША...

ТРИ ИСТОРИИ ЗА ЛЮБОВТА, ЗА ВЪЗРАЖДАНЕТО, ЗА ТЪРСЕНЕТО НА СЕБЕ СИ...

Промоцията продължава до 2 април 2019 г.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

"Изключително постижение! Ако искате да вникнете в еволюционната история на човека и останалите животни, книгата на Нийл Шубин е правилният избор!
Financial Times

"Просто прекрасно! Невероятно четивно пътешествие през древната история на собствените ни тела.
Boston Globe

"Простичката, но изпълнена със страст проза на Нийл Шубин е в състояние да превърне цял куп гимназисти в бъдещи биолози.
Nature

Откъс от книгата

Първа глава. Да откриеш рибата в теб

След края на детството ми повечето лета в живота ми съм прекарал сред сняг и лед, разбивайки скални късове на някоя урва доста на север от Северния полярен кръг. През по-голямата част от времето ми е студено, излизат ми пришки и не откривам абсолютно нищо. Но когато имам късмет, откривам кости на древни риби. Вероятно за повечето хора това едва ли звучи изобщо като съкровище, но за мен е по-ценно от злато.

Тези кости могат да ни покажат кои сме и как сме станали такива. Научаваме факти за нашите тела, откривайки информация на странни места, които могат да бъдат както вкаменелостите на червеи и риби, намирани в скали по целия свят, така и ДНК на практически всяко животно, обитаващо Земята днес. Но това не обяснява моята увереност, че скелетните останки от миналото и в не по-малка степен останките от риби са ключ към фундаменталната структура на нашите тела.

Как бихме могли да визуализираме събития, случили се преди милиони, а понякога и милиарди години? За съжаление свидетели няма; никой от нас не е бил там. Всъщност нито едно създание, което говори и има уста, или дори глава, не е съществувало през по-голямата част от този период. Още по-лошо: животните, съществували тогава, са мъртви и лежат погребани толкова дълго, че телата им рядко се запазват. Ако вземете предвид, че над 90% от всички видове, живели някога, днес вече са изчезнали, че една много малка част е съхранена под формата на вкаменелости и че следи от друга, още по-малка част изобщо могат да бъдат открити, то всеки опит да изследваме миналото ни изглежда обречен на неуспех от самото начало.

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.