Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

Революцията в здравословното хранене

Джени Бранд-Милър; Кей Фостър-Пауъл; Стивън Колагиури

Гликемичният индекс (ГИ) е революционно откритие в науката за храненето. Той е всеобщо признат и доказан критерий за качеството на въглехидратите и за това как те влияят върху нивото на кръвната захар. ГИ е резултат от 30 години проучвания върху реални хора и реални храни. Книгата „Революцията в здравословното хранене” е част от най-авторитетната световна поредица по темата за гликемичния индекс. В нея ще откриете абсолютно всичко, което ви е нужно, за да превърнете храненето с нисък ГИ в неразделна част от живота си.

  • Корица: Мека
  • Страници: 368
  • Тегло: 0.488 кг
  • Издадена: 2011 г
  • Издателство: AMG Publishing
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

18,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 юли 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...




Анотация на книгата

Подробности

Гликемичният индекс (ГИ) е революционно откритие в науката за храненето. Той е всеобщо признат и доказан критерий за качеството на въглехидратите и за това как те влияят върху нивото на кръвната захар. ГИ е резултат от 30 години проучвания върху реални хора и реални храни.

Храненето с нисък ГИ е лесно, тъй като не изисква да спазвате сложни схеми, да броите калории или да се ограничавате. Принципът на ГИ е много прост:

- Храните с висок ГИ съдържат въглехидрати, които предизвикват разко и голямо покачване на нивото на кръвната захар. Те трябва да се консумират по-рядко и умерено.

- Храни с нисък ГИ съдържат въглехидрати, които оказват по-слабо влияние върху новото на кръвната захар. Те са полезни за здравето и трябва да се консумират често.

Лекарите препоръчват режима на хранене с нисък ГИ при всички заболявания и състояния, свързани с нарушен баланс в нивата на кръвната захар, и особено при:

- диабет и преддиабет

- повишено или наднормено тегло

- натрупване на мазнини в коремната област

- диабет по време на бременност

- по-висока или по-ниска от нормалната кръвна захар

- сърдечносъдови проблеми

- високи нива на триглицериди

- метаболитен синдром

- поликистоза на яйчниците и нарушен хормонален баланс

- затлъстяване на черния дроб

- проблеми с венците и зрението

Храненето с нисък ГИ е подходящо и за всички онези хора, които искат да избегнат изброените заболявания и да водят дълъг и здравословен живот!

Книгата „Революцията в здравословното хранене” е част от най-авторитетната световна поредица по темата за гликемичния индекс, издадена в Австралия, Европа, Америка и Азия. В нея ще откриете абсолютно всичко, което ви е нужно, за да превърнете храненето с нисък ГИ в неразделна част от живота си.

Съветите в нея са основани на важния принцип, че ключът към правилния избор на храните не е в калориите им, а в правилното им съчетаване и общия хормонален ефект от тях.

 

Биография и факти за автора

Д-р Джени Бранд-Милър е един от водещите авторитети в света в областта на въглехидратите и гликемичния индекс и повече от 25 години прилага ГИ при изготвянето на хранителни режими. Преподавател по диетология в Университета на Сидни и бивш президент на Общността на диетолозите в Австралия. Бранд-Милър е директор на програмата за поставяне на ГИ върху етикетите на храните към Австралийската асоциация за борба с диабета.

 

Кей Фостър-Пауъл е диетолог с дългогодишен опит в лечението на диабет. Всяка година помага на стотици хора да подобрят здравословното си състояние и да намалят риска от усложнения чрез хранене с нисък ГИ.

 

Д-р Стивън Колагиури е практикуващ ендокринолог и преподавател във Факултета по изследване на затлъстяването, диетология и физическа дейност на Университета в Сидни.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.