Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Пътят на тигъра

Бернхард Мьощъл

Опознай и използвай своята вътрешна сила. Освободи ума от всякаква излишна информация. Приеми, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ти.

Бернхард Мьощъл ни показва чрез 10 прости правила как да следваме пътят на тигъра, за да придобием сила, решителност и вътрешна мощ. Той ни учи как да открием силата в себе си, да вземем живота в своите ръце и да се справяме с предизвикателствата на всекидневието със здраво чувство за собствена значимост.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

13,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

След Шаолин“,„Принципът на Шаолин, „Пътят на тигъра“ е  третата книга  на Бернхард Мьощъл, която излиза на български език и отново е силно повлияна от източните философии и светоусещане. В нея авторът ни показва как да следваме пътят на тигъра, за да придобием сила, решителност и вътрешна мощ.

„Опознай и използвай своята вътрешна сила. Освободи ума от всякаква излишна информация. Приеми, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ти. Знай, че във всеки момент можеш да започнеш наново.“, съветва авторът.

Мьощъл ни показва как да развием качествата на тигъра в себе си чрез 10 прости правила. За да постигнем спокойствие и затвърдим своята решителност, трябва да освободим ума си от всякаква излишна информация, да приемем, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ни, отколкото ни помага и да преодолеем страха от загубата.

В древността в Далечния изток определяли дракона и тигъра като владетели на вселената –пъргавият дракон властвал във въздуха, а силният тигър управлявал земята.

Тигърът, бродейки и ловувайки сам, е символ на бързина, грация и целенасочена сила – характерни за тигъра са тихата му стъпка, светкавичната му бързина, невероятната сила и ловкост, които го правят непобедим. А подобно на всички котки, и той живее за мига и постоянно съзнава криещата се в него сила. „Ако наистина искате, и вие можете всичко това“, категоричен е Бернхард Мьощъл.

При своите гостувания в манастира Шаолин, Бернхард Мьощъл натрупва ценен опит  от монасите и изучава всекидневието им и силата на тяхното мислене. Върху тези знания той изгражда своите книги и семинари.  

Колко добре се познавате?

Съзнавате ли своите силни страни?

Своите таланти?  

Не всички могат да отговорят на подобни въпроси, отнасящи се до собствената им личност. Ала който познава себе си и своите преимущества, оценява правилно и собствената си енергия. Той може да защити ефикасно своята позиция, той се налага.

Още монасите от Шаолин са знаели за тази връзка и ни учат и днес да следваме пътя на тигъра. Бернхард Мьощъл ни разкрива тази източна мъдрост, така че да ни бъде от полза. Той ни показва как да открием силата в себе си, да вземем живота в своите ръце и да се справяме с предизвикателствата на всекидневието със здраво чувство за собствена значимост.

Освен че се позовава изцяло на принципите на Шаолин, Мьощъл цитира редица световноизвестни имена, сред които Хорхе Букай, Марсел Пруст, Буда, Миямото Мусаши, Шилер, Бертолд Брехт и др.

  

„Ако искате да използвате вътрешната си сила, тогава трябва да се научите да приемате като важни и себе си.

Но и това работи само тогава, когато го правите напълно съзнателно. На моите семинари непрекъснато наблюдавам следното поведение: като треньор моля някой участник да излезе отпред и да представи на групата резултата от своята работа. Изискване, което най-често се посреща с малко ентусиазъм, защото много хора се страхуват да говорят пред група.

В повечето случаи въпросният човек започва да говори още преди да е излязъл отпред. Не зная коя е действителната причина за това, но все пак подозирам, че зад това поведение се крие страхът, че не си достатъчно важен, та да искаш пространство и време за своята тема. И така всеки се опитва да не задържа дълго вниманието на слушателите.

Поставете се мислено в една такава ситуация. Как се държите? Започвате ли да говорите още вървешком или спокойно се изправяте пред групата, изчаквате, докато видите, че сте приковали вниманието на своите слушатели, и започвате да говорите едва тогава?
Моля, помислете за малко по тоя въпрос и после честно напишете резултата в бележника си. Готови ли сте?

След това се поставете в ролята на слушател и си представете двете ситуации от неговата гледна точка. Най-напред оратора, който започва да говори още докато върви. След това колегата, който, самоуверен, си дава нужното пространство и време, които му се полагат.

Кой от двамата ви се струва по-силен? Кой оратор ви вдъхва по-голяма увереност? И кого бихте последвали в случай на нужда? Запишете и тези отговори.
Да изисквате пространство за себе си обаче означава нещо повече. Означава да си признаете, че ви е позволено да сте човекът, който всъщност сте. Дори когато вашите мечти и желания не отговарят на идеалите и очакванията на хората от вашето обкръжение.

Може би тогава най-сетне ще дойде краят на широко разпространената практика на самоизмамата, известна с името „позитивно мислене“? Като оставим настрана факта, че думата „позитивен“ няма нищо общо с „хубав“, а с „постигащ“, може би няма по-голям убиец на промяната от техниката да ласкаем себе си с активно освобождаване от нехубавите неща. Защото, където няма недостатък, там няма и потребност нещо да се коригира и всичко може да си остане така, както е.

Това би било наполовина толкова лошо, ако разкрасяването на нехубавите неща не изискваше поне същата сила, както действителната промяна към по-добро.
Ето защо е по-добре силата ви да е насочена към подобрението, отколкото към разкрасяването.

В разговори непрекъснато чувам да ми казват следното: всъщност аз от детството си съм мечтал да пътувам по света, да преживявам приключения и да се препитавам с писане за тях. Но това, разбира се, беше нереалистична мечта. Сега продължавам да живея при мама и отивам най-много до супермаркета или на работа. И аз все още бих искал да пътувам, но всъщност ми е добре и така, както съм. Естествено, че не е. Защото ако поначало всичко е толкова супер, защо тогава толкова много хора тайно желаят животът им да бъде различен?

Сега напишете в бележника си трите най-важни обстоятелства във вашия живот, при които предпочетохте разкрасяването пред промяната. Моля, отбележете защо стана така.

Във всеки случай тигърът винаги се грижи първо за себе си и гледа случващото се да му действа добре".

Бернхард Мьощъл

 

Биография и факти за автора

Бернхард Мьощъл Бернхард Мьощъл е международно признат лектор, автор и корпоративен консултант по въпросите на лидерството и промяната.

 

Роден е през 1970 г. във Виена. След като завършва гимназия във Виена, той започва да учи фотография. Още като млад той е очарован от азиатската философия и бойни изкуства. От 1991 г. работи като екскурзовод за различни организации с основни дестинации Азия и Източна Европа.  Работата му като екскурзовод го поставя в най-различни извънредни ситуации, с които се научава да се справя.

 

През 1996 г. той отива да изучава бойни изкуства в легендарния манастир Шаолин и по време на престоя си там придобива значителен опит и познания от монасите в манастира, изучава всекидневието им и силата на тяхното мислене.  Върху тези знания той изгражда своите книги и семинари.  

 

Владее шест езика. Води семинари и курсове под марката brainworx.cc и е автор на специализирани книги, които се продават с голям успех.

 

У нас е известен с книгите си Шаолин“, "Принципът на ШаолиниПътят на тигъра“.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.