Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Пътят на Дзен и Пътят на Иисус

Тъкър Н. Калауей

По време на дългогодишния си престой в Япония д-р Калауей се докосва до сърцевината на вярата на най-ревностни будистки последователи (сред които и Дайсецу Т. Судзуки), което не е било достъпно за мнозина представители на западната култура.

В резултат на дълбокото познаване на фундаменталните постановки на Дзен и практиките в най-прочутите будистки манастири, авторът, който е християнски мисионер, заявява: „Това, което искам да направя, е да съпоставя Пътя на Дзен и Пътя на Иисус, за да покажа какво има да ни каже всеки от тях относно същностните проблеми на човешкия живот. Старото образно сравнение, че различните вярвания са като отделни пътища, водещи към върха на една и съща планина, удовлетворява нашето чувство за доброжелателство към всички хора. Ако обаче се отиде отвъд сантименталността – към истинска загриженост да се опознае какви разбирания поддържат религиите за същността на изначалната реалност – се откриват значими разлики. На равнището на основните постулати, на равнището на тълкуването на опита и произтичащия от това начин на живот, Пътят на Дзен и Пътят на Иисус са разделени от бездна, над която не може да бъде прокаран мост. Разликите не са просто въпрос на семантика, а засягат самия корен и съдържание на двата пътя.“

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

19,00 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.