Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Пътят на душата през зодиака

Хули Леонис

Пътят на душата в дванайсетте зодиакални знака се свързва с различни стъпки от еволюцията на душата, които ни дават различни уроци.

Позицията на астрологията е на много високо духовно и интелектуално ниво. Човек трябва да бъде готов да научи истината за себе си и да разбере, че действително душата следва определен път.

Настоящата книга ще ви разкрие всичко за енергията на зодиакалния знак и посоката, която е поела душата ви. Това не е умението, което владеете, а което трябва да развиете в настоящия живот, за да сте щастливи.

  • Корица: Мека
  • Страници: 196
  • Тегло: 0.250 кг
  • Издадена: 12.04.2016 г.
  • Издателство: Апостроф
  • Вижте още от: Хули Леонис
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,99 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Хули Леонис е завършил специалност „Класическа астрология“ в Академията по астрология в Москва. Специализирал е в сферата на човешките взаимоотношения, винаги актуална и важна тема в живота на всеки от нас: отношения родители – деца, партньорски взаимоотношения, връзката на човека със самия себе си. Неговият индивидуален подход се базира на преплитане между астрологичното и психологичното познание.

Откъс от книгата

I. КАК РАБОТИ АСТРОЛОГИЯТА?

За повечето хора астрологията се изчерпва с познаването на слънчевия знак (зодията) и всички очакват, че представителите на една зодия трябва да си приличат и да имат сходни моменти в живота.

Това не е напълно грешно, но слънчевият знак/зодията предполагат посоката, в която е по¬ела душата по пътя на духовното си развитие в този живот.

Освен слънцето в рождената карта има и още девет планети, които придават различни оттенъци на зодията и правят човек индивидуален и различен. Затова заключения само по зодията са несериозни и неслучайно хората не разбират дълбочината на тази наука, ако досегът им е бил само с популярните форми на астрологията, които се представят в медийното пространство.

Другите много важни компонента, изграж¬дащи личността, са позицията на асцендента в рождената карта и позицията на Луната, като понякога ролята на Луната в живота на хората (при повечето жени е така) е по-значима от тази на зодията/Слънцето.

Десетте планети в картата предполагат каква е енергията ви, какви са силите ви, слабостите, потенциалът в живота, а дванайсетте дома показват в какви сфери ще бъде приложен този потенциал.

Освен това астрологията работи и с лунните възли, от които се вадят заключения какво е било миналото на човек и какви са основните му задачи и предизвикателства в този живот.

Между всичко, изредено дотук, има и аспекти - те са сякаш кабелите, които свързват различните елементи и от тях зависи дали енергията ще протича добре, или ще има трудности.

Разбира се, има още много второстепенни елементи в картата, като черната и бялата луна, астероидите, средните точки и т.н., но те по-скоро дават нюанси и пояснения на основната картина.

Затова е трудно да се правят глобални заключения - нещата са много индивидуални и е важен анализът на всеки един елемент, за да може да се постигне пълен анализ.

2. МЪЖКИТЕ И ЖЕНСКИТЕ ЗНАЦИ В АСТРОЛОГИЯТА

Навсякъде в природата има полярност. В астрологията също. За да има баланс и хармония, има Ин и Ян, мъжко и женско, тъмно и светло.

Знаците в астрологията - т.нар. зодии, също имат своите характеристики и се делят на мъжки и женски.

Мъжките знаци са свързани с елементите огън (Овен, Лъв, Стрелец) и въздух (Близнаци, Везни и Водолей). Разбира се, между двете групи има и още едно делене, което е по оста силни (огън) -слаби (въздух). Силата и слабостта в астрологията се свързват с начина на изразяване на егото, тъй като Слънцето/зодията е синоним на егото в астрологията.

Най-натоварен с мъжка енергия е знакът на Овена, който се управлява от планетата Марс. На жените, представителки на тази зодия, им е по-трудно усвояването на типично женския живот, било то като визия, или поведение.

Мъжките знаци са по-активни, дейни, агресивни, склонни към промени. Те са по-независими, по-самостоятелни. Притежават мъжки тип мислене - по-логично, отколкото емоционално, по-трудно правят компромиси. Често се опитват да са водещи в отношенията.

Мъжките знаци се разбират добре помежду си и формират добри партньорства. Огнените знаци могат да изградят добри приятелства, но партньорството е по-трудно, защото за огнените знаци не е характерно да отстъпват и им е трудно, докато се нагодят към характерите си. Комбинацията между огнени и въздушни знаци е много позитивна и стабилна.

Женските знаци се свързват с елементите вода (Рак, Скорпион и Риби) и земя (Телец, Дева, Козирог). Може би най-натоварен с женска енергия е знакът на Рака, защото той е и символ на майката. Раците са много мили, грижовни и чувствителни хора, способни на майчина грижа и отдаденост, като това се отнася както до мъжете, така и до жените, представители на знака.

Женските знаци са свързани с повече съобразителност, чувствителност, мекота в поведението, компромиси, желание за обвързване и намиране на сигурност. Женските знаци са по-спокойни и по-самовглъбени. Те са по-склонни да изпадат в меланхолични състояния и да разчитат на партньора.

Разбира се, между тези знаци пак има делене на силни и слаби, като силните знаци принадлежат на „стабилната земя“, а слабите на „емоционалната“ вода.

Женските знаци изграждат много стабилни, топли и дълбоки отношения помежду си, като комбинацията между водни и земни знаци е най- добра.

Важно е да се подчертае, че при мъжкото и женското начало, макар и странно, отношенията между мъжки и женски знаци не са така хармонични.

Разбира се, всичко зависи от личния хороскоп, като партньорството е нещо много индивидуално. По принцип представителите на мъжки и женски знаци по-трудно постигат хармонични отношения поради съществени личностни разлики. Тук още един път се затвърждава поговорката, че се привличат тези, които си приличат.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: