Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Пътят към успеха

Наполеон Хил

Успехът не е в късмета, казва Наполеон Хил, нито в „благосклонната съдба“, нито в мистичната алхимия на нещо извън нас, което ни „се случва“.

Успехът е в ума – макар че това класическо твърдение има хилядолетна давност, именно Наполеон Хил го структурира и подрежда, превръщайки го в разбираема техника, нещо като „учебно пособие“ за благоденствие, като ментална „сутрешна гимнастика“.

  • Корица: Мека
  • Страници: 240
  • Тегло: 0.250 кг
  • Издадена: 25.02.2016 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Наполеон Хил
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

14,00 лв.

 

Историята на една изключителна жена, разказана от нея самата - "АВТОБИОГРАФИЯ" ОТ АГАТА КРИСТИ - най-интересната книга, написана от великата писателка!

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Промоцията продължава до 30.04.2021 г.!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Успехът не е в късмета, казва Наполеон Хил, нито в „благосклонната съдба“, нито в мистичната алхимия на нещо извън нас, което ни „се случва“.

Успехът е в ума – макар че това класическо твърдение има хилядолетна давност, именно Наполеон Хил го структурира и подрежда, превръщайки го в разбираема техника, нещо като „учебно пособие“ за благоденствие, като ментална „сутрешна гимнастика“.

Прости, работещи и ефективни правила, основани на доброто познаване на природата на човешкия ум, на контрола и овладяването му – това е формулата за житейски успех, към който всеки се стреми.

Звучи просто и наистина е просто – в това е изумителната, почти гениална сила на идеите му, вече почти столетие издавани, четени, преподавани, включвани в практиката на хиляди и хиляди хора и довели ги до забележителни успехи!

Следването на пътните знаци към успеха (Наполеон Хил ги нарича „билбордове“) може да се превърне в приятна поредица от самоексперименти: ако включите в ежедневието си една след друга неговите препоръки, сами ще се изненадате от резултатите... Тези „билбордове“ са нещо като компютърна програма, която вграждате в ума си.

Просто трябва да натиснете няколко „клавиша“!

Биография и факти за автора

Наполеон Хил Наполеон Хил (Napoleon Hill) е американски автор, който се счита за един от основателите на жанра „самопомощ“ и за един от най-влиятелните изследователи на успеха. Неговата най-известна книга „Мисли и забогатявай“, издадена за пръв път през 1937 г., е една от най-продаваните книги за всички времена и е повлияла за успеха на милиони хора. Написването на култовата книга му отнема 20 години, но тя се превръща в настолно четиво за всички, които искат и търсят пътя към успеха. Само до 1970 г., когато Хил умира, са продадени повече от 20 млн копия от нея. 

В своите книги Наполеон Хил изучава силата на личните вярвания и ролята, която имат за личния успех.  Една от най-знаменитите му фрази е „Това, което може да постигне разумът на човек и в което може да повярва, това може и да постигне.“  

Наполеон Хил е роден в бедност през 1883 г., в планинска хижа в щата Вирджиния. Когато е на 10 години, майка му умира, а само 2 години по-късно – и баща му. 

Кариерата му на писател започва още на 13-годишна възраст като “планински репортер” за малък вестник, за да се превърне в най-обичания от всички американци автор на мотивационна литература. 

В работата му на репортер, младият Хил получава задача да напише серия от истории за успеха на известни хора. И неговият „голям удар” е, когато моли за интервю стоманения магнат Андрю Карнеги, считан за един от най-богатите и влиятелни хора в света. Той силно вярвал, че формулата на успеха може да бъде описана и прилагана от всеки. Карнеги помага на Хил да интервюира над  500 милионери, за да открие тази формула, която може да бъде използвана от обикновения човек. Измежду интервюираните хора били Томас Едисон, Александър Бел, Хенри Форд, Теодор Рузвелт, Уудро Уилсън, Джон Рокфелер и много други. 

Впоследствие Наполеон Хил става съветник на Андрю Карнеги и с негова помощ успява да формулира „философията на успеха”.   

Как именно да постигне успех обикновеният човек е основна тема в книгите на Хил. Сред най-известните му заглавия са „Да прецакаш дявола“, „Вълшебните семена на успеха“, „Направете го сега“, „Изкуството на продажбата“, „Магическата стълба на успеха“ и др. 

Той е посветил повече от 25 години от живота си, за да определи причините, поради които толкова много хора се провалят в постигането на истински финансов успех и щастие в живота. 

Имал е големи успехи и като адвокат и журналист. Бил е съветник на президента Рузвелт. 

След 1952 г. сам разпространява своята философия на успеха. Оглавява фондация, носеща неговото име, и образователна организация с идеална цел, пропагандираща идеите му. През 1963 г. Наполеон Хил създава Академията за личен успех, а на осемдесетгодишна възраст започва да провежда присъствени и задочни курсове.  

Наполеон Хил умира през 1970 г. след дълга и успешна кариера на писател, учител, и лектор. Неговите трудове са използвани за основа при създаването на концепцията за модерната мотивация и са повлияли много автори. 

Откъс от книгата

Желанието като определена цел в живота

 

Вие искате да успеете в живота!

Искате дом, както и малко „пари за черни дни“ в банката. Може би желаете скромна собствена кола и други вещи за удобства, на които да се наслаждавате, когато не сте на работа.

Ще имате всичко това, а навярно и много повече, ако следвате Пътя към успеха.

Пътят към успеха е открит. Той е проучен и по протежението му има поставени пътни знаци. Те ви насочват какво точно да правите. Съществуват петнайсет такива знаци и ако осмислите техните послания и следвате посоката, която те ви указват, нищо няма да ви попречи да успеете.

Тези петнайсет знака са формулирани от човек, който днес е постигнал голям успех. Той притежава собствена къща. Притежава собствен автомобил. Има добра сметка в банката. Има съпруга и няколко щастливи деца. Този човек е успял и е щастлив. Никой не му е помагал. Той не е имал повече предимства от вас – започнал е като скромен работник в каменовъглените мини.

Този човек успял, точно както и вие можете да успеете, като спазвате тези петнайсет знака по Пътя към успеха.

Първият от тези знаци гласи:

Определена цел в живота!

Преди следващия залез на слънцето трябва да решите каква е вашата определена цел в живота. След като я определите, трябва да я опишете на лист хартия с ясни прости думи – да я опишете така ясно, че всеки да я разбере, когато прочете написаното.

Ето как да се справите с описването на определената ви цел:

Да предположим например, че целта ви е да бъдете собственик на къща, на кола, на солидна банкова сметка и на достатъчен доход, който да ви позволява време за отдих и удоволствия. Можете да изложите целта си например така:

Моята определена цел в живота е да притежавам дом, кола и добра сума в банката и да имам доход, достатъчен, за да ми позволява време за почивка, възстановяване и удоволствия.

Като отплата за тези радости на живота аз ще извършвам най-добре работата, която ми е поверена и ще се държа така, че онзи, за когото са предназначени услугите ми, ще е удовлетворен от моята работа. За да съм сигурен, че работодателят винаги ще е доволен от услугите ми, аз ще се старая да извършвам възможно най-доброто, независимо от възнаграждението, което получавам, тъй като здравият разум ми казва, че този навик ще ме направи много желан служител и ще ме отведе до най-доброто заплащане, получавано за вида работа, която извършвам. Ще напиша името си под тази определена цел и ще я прочитам всяка вечер преди лягане, в продължение на дванайсет поредни вечери.

(Подпис) .............

 

Психолозите твърдят, че ако човек запише с думи една определена цел и с убеждение поддържа навика да я прочита всяка вечер в продължение на дванайсет вечери преди лягане, със сигурност ще постигне тази цел.

Да имате определена цел е първата стъпка по Пътя към успеха. Не забравяйте, че човекът, осмислил тези знаци, е започнал кариерата си твърде скромно като труженик в каменовъглените мини, практически без никакво образование и бързо е постигнал успех. Вие можете истински да успеете, ако следвате посоката на тези послания.

Почти същия ден, в който опишете вашата определена цел, ще забележите как нещата ще започнат да се подреждат във ваша полза. Ще забележите например, че колегите ви ще се съобразяват повече с вас. Ще забележите, че работодателят ви ще обърне внимание на работата ви и ще ви поздрави с усмивка, каквато никога преди не сте виждали. Невидими сили ще се окажат на ваша страна и вие ще започнете да се издигате към успеха, като че ли армия от приятелски настроени хора тайно ви следват по петите и ви помагат във всичко, с което се заемете.

Ще забележите също, че се отнасяте по-приятелски към колегите си, както и към работодателя си. Ще бъдете по-търпелив с всички ваши приятели, а те ще започнат да ви харесват все повече и повече, докато накрая май ще останете без неприятели... Всеки ще започне да се отнася с вас дружелюбно и всички дружно ще ви помогнат да постигнете успех.

Това е обещание от човек, който е изпробвал този план и потвърждава, че той действа!

Не поставяйте под съмнение дали планът ще проработи и за вас. Следвайте предложените инструкции и коментари, и година след деня, в който сте се запознали с него, хората, които ви познават, ще бъдат учудени от промяната ви; и сами ще откриете, че сте привлекателен човек, когото всички ще харесват. Ще откриете също, че вашите познати ще ви последват по пътя, само защото ви харесват.

 

Вашият свят е определян от вашето доминиращо желание

 

Това е скритата тайна, която подсъзнателно обуславя живота ви: „Човек е това, което мисли в сърцето си“. Забележете този израз „в сърцето си“. Еврейските писатели, които в писанията използват думата „сърце“ като символ на емоционалната природа на човека, може да са били напълно невежи относно съвременната психология; и все пак, както Джон Хермън Рендъл посочва в своята „Култура на индивидуалността“, те са уловили великата психологическа истина, че мисълта е следствие на първоначални чувства или емоции. Индивидуалността, разбирана като самосъзнателно единение на причина, привързаност и желание, се осъществява в творчески процес, който отначало е импулс или чувство, преминава в мисъл и завършва с волеви акт. Нашият свят се определя от доминиращите ни желания. Индивидуалността представлява развито желание.

Каквото е доминиращото желание на човека, такъв става и светът на неговата личност. Или казано съвсем просто: каквото е доминиращото желание на човека, в това се превръща той. Всички хора се молят според желанието си. Доминиращо желание на блудния син бе: „Дай ми моя дял“. Пири казва, че за двайсет и четири години, в будно или спящо състояние,

единствената мечта и цел на живота му били да открие Северния полюс. Едисън и нажежаемата жичка, Стивънсън и локомотива, Фултън и парния плавателен съд, Наполеон и господството над Европа, Жана д’Арк и спасяването на Франция, Павел и разпростра-

нението на християнството – всички те са пример за осъществяването на едно доминиращо, завладяващо желание. Подобни молитви могат да са фалшиви или истински, но молитвата е бумеранг – тя ни предупреждава да поддържаме доминиращото си желание чисто и безкористно, в съзвучие с волята на Бога.

Разберете определящото желание на даден човек и можете да разберете каква е същността на този човек. Разгледайте снимките, поставени по стените му, книгите в библиотеката му, филмите, които гледа, типа приятели, с които се среща, и ще узнаете какви са неговите молитви, какви са границите на неговото въображение, нещата, които той пише върху плътта на сърцето си, вътрешния диалог, който изпълва мечтите му, мисловния свят, който контролира подсъзнателния му ум.

Ако вашият свят е определян от доминиращото ви желание, единственият начин да сътворите един прекрасен свят е да мислите, по думите на Ралф Уолдо Трайн, „в съгласие с невидимото“; да мислим както Кеплер казва: „Да последваме мислите на Бога“; да мислим, както самият Учител съветва – в хармония с Божествената воля: („Да бъде Твоята воля.“)

Има само един начин да се направи това. Нужно е да практикувате Божието присъствие. Учителят съветва: „Влез в килера си, затвори вратата и се моли в тишина“. Психологически този вид е най-ефективното мислене. Психологът и мистикът са напълно съгласни помежду си относно метода за свързване с трона на Бога. Ние сме не само онова, което мислим в сърцата си, но и онова, за което се молим в сърцата си. Молитвата ни свързва с универсалното съзнание, с мистичната любяща енергия на Цялото, вечния Бог, нашия Небесен Отец.

Трябва постоянно да поддържаме в себе си повика към божественото присъствие. Нужно е да мислим за молитвата по-скоро не като молба, а повече като общение, съзидание и реализиране. Молитвата сама по себе си е най-голямото предимство за човека. Това не означава, че детето ви трябва да се моли: „Приеми ме сега в съня ми“, с идеята, че страховитият Бог ще го забрави или няма да бди над него през нощта. Вие учите малкото си дете на молитвения път към Бога, за да може и в зряла възраст да определя доминиращи или определящи желания в съответствие с волята си. Това действа.

Преподобният Джеймс Хигинс ми разказа, че до 21-та си годишнина никога не е виждал библия, не е бил в църква, нито е чувал молитви, освен „Приеми ме сега“ и „Отче наш, който си на Небето“, които научил в скута на майка си и с които се молел сутрин и вечер според най-ранните си спомени. Първата публична молитва, която чул, довела до преобразяването му и по-късно до ръкополагането му като свещеник.

Един студент от колежа в Спрингфийлд веднъж сподели: „Лекцията на мисис Макколум за приложната психология ми помогна научно да разбера религията на майка ми и това ме развълнува“. Мъдра е майката, която учи детето си на молитва.

Истинската, искрената молитва е доминиращо човешко желание под божията опека – и ние сме това, в което ни превръщат молитвите ни.

 

Молитвата е искреното желание на душата,

произнесено или неизразено,

движението на скрит огън,

тряптящ в гърдите.

 

Внесете молитвата в живота си не заради чудесата, които Бог би извършил за вас, а за да си дадете съзидателната енергия, че можете да проявите чудесата в името на едно по-добро човечество.

Всяка сутрин молете Бог за здраве, щастие и успех в предстоящите ви задачи. Поемете напред, съзнавайки Неговата помощ. Очаквайте осъществяване. Не приемайте нищо по-малко. Богоподобният дух може да извърши богоподобни неща. Концентрацията и молитвата са ваше най-голямо предимство в изграждането на една продуктивна личност в услуга на човечеството.

 

Стиховете на Клинто Сколард го изразяват брилянтно:

 

Да отделяме миг всеки ден за свещените неща,

когато изгревът надзърта през прозореца,

когато луната пламти – горящ топаз в небето,

или когато дроздът пее в ухото на вечерта

своята тъжна мелодия;

миг, за да общуваме в тишина с душата

извън нищетата и скромното убежище,

проникнати от повея на невидими криле,

докоснати от Бяла Светлина, неизразимо Свята.

 

Само преди двайсет години един човек от Юга написа книга, наречена „Издигане от робството“. Този човек е прекосил вече разделителната линия между живота и смъртта и е преминал отвъд, но делото му е живо в Тюскижи, Алабама, един монумент ще напомня за делото му на идните поколения.

Името на този човек е Букър Т. Уошингтън. А монументът е Индустриалното училище, създадено от него за хора от неговата раса; университет, който учи студентите си на уважение и гордост в отношението към работата.

Неотдавна привърших четенето на книгата на Уошингтън „Издигане от робството“ за първи път, благодарение на мистър Линкълн Тейлър, виден нюйоркски адвокат. Изпитвам срам, задето не съм я прочел преди години, защото това е книга, която всеки млад човек трябва да прочете в ранна възраст.

Ако някога се почувствате обезкуражени, отидете в библиотеката и потърсете тази книга. Тя ще ви покаже какво значи истинско обезсърчаване. Букър Уошингтън бил роден като роб. Той дори не знаел кой е баща му. След отмяната на робството изпитвал изгарящо желание да се образова. Думата желание има важно значение в конкретния случай.

Уошингтън узнал за училището за цветнокожи в Хемптън, Вирджиния. Без да има средства да плати за пътуването си и за обучението си, той решава да тръгне пеша от малката колиба в западна Вирджиния до Хемптън.

В Ричмънд, Вирджиния, той спира за няколко дни и работи на кораб, който разтоварвал стока. За „хотел“ му служел малък улей встрани до тротоара, а студената майка земя била неговото легло. Спестявал всеки цент, получен за работата си на кораба, с изключение на няколкото цента на ден за малко храна. Нощем чувал неспирното „трамп, трамп, трамп“ от стъпките на ходещите над него. Да, квартирата му не била особено приятна.

Той обаче изпитвал изгарящото желание да получи образование, а когато човек изпитва подобно желание за каквото и да е, независимо какъв е цветът на кожата му или какво е съдържанието на джоба му, обикновено получава исканото.

След като работата на кораба приключила, Уошингтън отново обърнал лице към Хемптън. Пристигайки там, той разполагал с капитал от петдесет цента. Изгледали го отвисоко, изслушали историята му, но се произнесли дали може или не може да бъде приет да учи.

Накрая жената, която се грижела за училището, го подложила на входящ изпит. Не бил както изпитите в Харвард или Принстън, или Йейл, но така или иначе било тест. Тя поискала от него да влезе и да почисти една стая.

Уошингтън приел задачата, решен да свърши добра работа, тъй като имал изгарящо желание да бъде приет в училището. Той измел стаята четири пъти. След това избърсал с парцал всеки сантиметър от пода четири пъти.

Жената дошла, за да провери работата му. Тя извадила носната си кърпа и изследвала за следи от прах. Не открила нито прашинка. И се обърнала към младия цветнокож момък: „Мисля, че ще влезеш в това училище“.

След години Букър Т. Уошингтън се издигнал до такава почит, че се здрависвал с крале и владетели, винаги по тяхна покана. Той не е молил за никакви „равни социални права“. Бил равен.

Израснал като забележителен оратор, той покоряващ публиката си. Стилът му бил самата простота – не използвал гръмки думи, не блъфирал, винаги се държал естествено. Неговият семпъл, прям, открит маниер му спечелил място в сърцата както на хората от собствената му раса, така и на белите американци, а и в много други страни.

Уошингтън напътствал своите хора да отделят повече време да се учат как да редят тухлите и да строят къщи, и как да отглеждат памук, вместо да изучават мъртви езици или литература. Той разбирал истинското значение на думата „да образоваш“. Знаел, че образованието означава развитие отвътре навън; да се учиш да вършиш необходимата работа; да се учиш да постигаш нужното, без да засягаш правата на другите.

Тюскижи, Алабама, сега е един от най-прогресивните градове. Известен е не само в цяла Америка, но практически в цял свят с постиженията на училището, основано от Уошингтън. Самият университет сам по себе си представлява прекрасно градче.

Букър Уошингтън има една забележителна мисъл в книгата си „Издигане от робството“. Тази мисъл все още блести ярко в съзнанието ми. Той казва, че успехът на човек трябва да се оценява не според това, какво е постигнал, а според трудностите, които е преодолял.

Колко вярно! Тук, в Ню Йорк има едно семейство, притежаващо милиони долари и завидни имоти в града, но нито един член на това семейство не е направил нищо, за да спечели и цент от тези пари. Те обаче са смятани за „успели“.

Букър Уошингтън, започвайки като роб, до юношеска възраст, без достатъчно дрехи, за да покрие тялото си, се справил с трудности, които биха накарали повечето от нас да махнат отчаяно с ръка и да се откажат. Той се борил, изправен пред две изключително трудни препятствия: расовите предразсъдъци и бедността.

И извоювал място за себе си и за своята раса, на каквото мнозина други с много по-малко житейски трудности биха завидели.

Бил е прав! Важно е не това, което някой притежава в смисъла на материално богатство, а трудностите, които той преодолява по пътя си.

Потърсете книгата на Уошингтън. Оттеглете се с нея в някой усамотен ъгъл и размишлявайте, докато четете. Сравнявайте трудностите по пътя на Уошингтън с някои от тези по вашия път, отминали или настоящи, които смятате за непреодолими. Прочитането на тази книга ще се превърне за вас в мощно вдъхновение, защото тази книга е едновременно поучителна и забавна. Уошингтън ни кара да се смеем и да плачем. Разказва ни за първата си шапка. Понеже бил твърде беден, за да си купи нова шапка, майка му ушила една от две парчета стар плат.

Когато се появил с нея, другите цветнокожи деца, които били с „купени“ шапки, се разсмели и взели да си правят шеги с него. Той разказва, без чувство на злорадство, че в по-късните години повечето от онези, които се подигравали на шапката му, се озовали в затвор или затънали в бедност и все така не правели нищо, за да променят своя живот и живота на своята раса.

„Издигане от робството“ ни дава да разберем, че не съществуват непреодолими препятствия. Уошингтън не се опитва да защитава себе си или расата си, нито да ги изтъква или да си приписва незаслужено достойнство. Повествованието е силно и просто. Истината прозира от всяка страница. Прочетете я. Тя ще ви подтикне да направите преглед на миналите си преживявания и да си дадете сметка какво полезно сте научили и какво искате да постигнете. Задайте си следните въпроси и търсете отговори:

Какво научих от провалите и грешките си и би ми било от полза в бъдеще? Какво съм направил, за да се придвижа по-напред в живота? Какво съм направил, за да направя света по-добро място? Какво представлява образованието и как мога да се образовам? Носи ли ми полза, ако реагирам на онези, които са ме наранили? Как мога да намеря щастие? Как мога да успея? Какво представлява успехът? Докъде бих искал да стигна, преди накрая да положа долу сечивата си, с които съм си служил в живота, и да премина отвъд разделителната линия? Какво е моето най-силно желание?

Напишете отговорите си на всички тези въпроси и после размишлявайте. Резултатът може да ви изненада, защото ако отговорите внимателно, тези въпроси ще ви накарат да разсъждавате по-конструктивно, отколкото обикновено.

Помислете добре, преди да отговорите на последния въпрос. Разберете какво наистина желаете в живота си. После помислете дали след като го постигнете ще бъдете щастливи.

Единственото нещо в живота, което определя всичко останало, е търсенето на щастие. Проучете себе си и ще откриете, че всичките ви мотиви водят в крайна сметка до постигане на щастие. Искате пари, за да придобиете независимост и щастие. Искате дом и лукс, за да се чувствате щастливи.

И в търсенето на отговорите на въпросите по-горе вие се изпълвате с надежда, че ще намерите това щастие – истинския факел, който носи удовлетворение и постоянство. Този факел свети само ако го предавате на другите. В момента, в който го предадете на хората чрез полезна служба, вие ще намерите изобилието.

Във всеки нормален ум лежи спящ гений, очакващ едно внимателно докосване на силното желание да го пробуди и задейства!

Няма значение колко пъти сте се проваляли или колко ниско сте паднали, можете да се изправите отново на краката си! Човекът, който е казал, че птичето каца на рамото само веднъж, греши. Възможностите са пред вратата ви ден и нощ. Наистина, те не удрят с чук и не пробиват стените, но все пак са там.

Претърпявате провал след провал? Всеки неуспех е скрито благословение – благослов, който смекчава мисленето ви и ви подготвя за следващото изпитание! Ако никога не сте минали през провал, наистина жалко, тъй като сте пропуснали един от великите процеси на природата за истинско образование.

Какво от това, че сте се заблуждавали в миналото? Кой от нас не се е заблуждавал? Намерете човек, който никога не е грешил и ще намерите човека, който никога не е направил нещо значимо.

Разстоянието, където се намирате сега до мястото, където искате да бъдете е едно засилване и отскок! Може би сте се превърнали в жертва на рутината и навика и както мнозина, сте уловени в посредствеността на живота. Запазете кураж – съществува начин да излезете! Възможно е късметът да е минал покрай вас и бедността да ви е приклещила.

Имайте смелост – съществува път към всичко, което да постигнете с интелигентност и за свое добро, а картата на този път е така проста, че ние сериозно се съмняваме дали ще я използвате. Ако я следвате обаче, бъдете сигурни, че ще бъдете възнаградени.

 

Златното правило трябва да бъде добавено към логото на всяко бизнес начинание, и да бъде отпечатано в горния ъгъл на всяка бланка за писмо.

Началото на всяко човешко постижение е желанието! Човешкият ум е толкова мощен, че може да създаде богатството, което искате, успеха, който си пожелавате, приятелството, което ви е нужно, качествата, необходими за постигането на всяко значимо занимание.

Съществува обаче разлика между „пожелаване“ и „желание“. Пожелаването е просто семето на нещо поискано, докато силното „желание” е кълнът на един копнеж, плюс нужната подхранваща почва, слънчевата светлина и дъжда за неговото развитие и растеж.

Силното желание е мистериозната енергия, която пробужда спящата гениалност, намираща се в човешкия мозък, и я привежда в истинско действие. Желанието е искрата, която избухва в пламък в котела на човешката воля и генерира парата, с която се постига действие!

Животът е сътворен от непрекъснато изправяне пред решения – решения за приемане или за пропускане (отхвърляне) на възможностите. Извършвайки нещо или пропускайки го, то в еднаква степен ни влияе за добро или лошо. Характерът се изгражда чрез влиянието на безкрайния низ решения, които сме призовани да вземаме дотогава, докато има живот в нас.

Много и различни са влиянията, които пробуждат и задействат желанието. Може да е смърт на приятел или близък, или пък финансов обрат. Разочарование, скръб или нещастие – всичко това ни служи, за да събуди човешкия ум и да го накара да заработи по нов начин. Когато стигнете до разбирането, че провалът е само временно условие, което ви предизвиква да се обърнете към по-значимо действие, ще видите така ясно, както виждате небето във ведър ден, че провалът е скрито благословение. И когато започнете да гледате на нещастието и провала в тази светлина, вие ще сте в досег с най-великата сила на лицето на тази земя. Тогава ще започнете наистина да печелите от неуспеха, вместо да му позволите да ви повали.

В живота ви идва щастлив ден! Ден, в който ще разберете, че онова, което се стремите да постигнете, зависи не от другите, а от вас! Идването на този нов ден ще бъде предшествано от разкриване на силата на желанието!

Започне сега, точно днес, да сътворявате мощно и неудържимо желание за мястото в живота, на което искате да сте. Направете това желание така цялостно и завършено, че то да ангажира в голяма степен вашата мисъл. Живейте с него през деня и го сънувайте през нощта. Дръжте ума си фокусиран върху това желание във всеки свободен миг. Напишете го върху хартия и го сложете там, където ще го виждате постоянно. Съсредоточете всяко свое усилие в посока на реализирането му – и виж ти! Като след докосване с вълшебна пръчка, то ще се превърне в реалност – сякаш от само себе си!

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.