Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Пътят, който е в теб самия. Притча за духовната същност на земния човек

Иван Станчев

Луксозно издание

От древни времена чрез своите пратеници вечният духовен свят дарява спасителна светлина на земното човечество. Лъчи от нея преминават като „сребърна нишка“ през свещените книги на големите световни религии. Променяна чрез по-късни добавки от ревностни преписвачи и последователи или отхвърляна от други, вечната светлина все още може да бъде открита с непредубеден взор и любящо сърце.

Тази притча е за живота, изпитанията и премеждията на търсещия човек по пътя към неговата собствена духовна същност.

Във всеки от нас живее, дори без да го съзнаваме, един „безименен принц“ – искра на вечното духовно слънце, очакваща в наше лице своите откриватели.

  • Корица: Твърда
  • Страници: 95
  • Тегло: 0.340 кг
  • Издадена: 2010 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Иван Станчев
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

22,00 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Иван Станчев e роден в семейство на учители. Учи в Ловеч, Демир-Хисар, Дедеагач, Сливен, Габрово и от девети клас – в София. Завършва машинно инженерство в МЕИ – София (сега Технически университет). Не лесно избира професия. От малък, освен конструиране на технически съоръжения, математика и особено физика обича много литературата и рисуването. Не е изключение. В рода по майчина линия е имало поет и художник, но в живота са имали други професии. Работи в БАН като конструктор на научна апаратура, в Централния институт по изчислителна техника още от създаването му и в Института по микропроцесорна техника до 1991г. Дейността, за която отговаря, му дава възможност да специализира в големи учебни заведения: Дрезден, Аахен и Мюнхен и да посети (в различни периоди от живота си) много страни: Норвегия, Австрия, Япония, Куба, САЩ, Ирак. Участва в създаването на първата българска изчислителна машина „Витоша“ като отговорен конструктор на паметта й – магнитен барабан. Негови разработки са печатащите устройства за електронни калкулатори, регистриращи каси и компютри от онова време ( защитени с авторски свидетелства у нас и в чужбина). Паралелно с професионалната заетост, намира време и за хобитата си: писане, четене и рисуване. Непринуден да изкарва прехраната си с тях, непритиснат от срокове и условия, за него писането е разговор със себе си. Има пълната свобода да пише, рисувае и чете това, което го интересува, без да се притеснява кога и дали избщо ще бъде прието, може ли да се публикува или не. В повечето случаи, през онова време – не е могло. След няколко опита се отказва и оставя разказите си да отлежават необезпокоявани в чекмеджето. Все пак, няколко са публикувани – видоизменени и под друго заглавие.

Интересува се от библейски сказания, източна философия, йога, строеж на материята и вселената. Дълго време негова настолна книга е „Профили на бъдещето“ от Артър Кларк. През 1980 г. се запознава с „Книга за Живия Бог“ на Bô Yin Râ, като апокрифна книжнина – екземпляр, преписан на пишеща машина. Тя оставя отпечатък върху целия му по-нататъшен мироглед. През 1991г. получава възможност след конкурс за работа в една фирма за метални конструкции с английско ръководство в Дубай, Обединени Арабски Емирства. Работи там 9 години - в началото като инженер по проектите, а после – като Мениджър по качеството. Взима участие в десетки проекти (в т.ч. наблюдателната кула на новото дубайско летище) на територията на ОАЕ и Сирия до завръщането му в България през 2000 г.

Започва да пише „Безименният принц” преди 30 години, без да осъзнава още, че пише точно тази книга. През 1991 г. завършва първата част, а в Дубай – и втората, която в мирогледната си част е повлияна от Bô Yin Râ, но отразява и всичко премислено и осъзнато през годините.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.