Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

ПО СЛУЧАЙ НАЙ-СВЕТЛИЯ БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК - 24 МАЙ!
- 30% ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

Промоцията е валидна до 24,00 часа на 31 май 2018 г.!

 

 

Психологическо тестиране

Робърт Каплан и Денис Сакъзо

Мащабният и подробен текст на Каплан и Сакъзо демонстрира ясно как се конструират и използват психологическите тестове както в професионална среда, така и във всекидневния ни живот.

 

Наличност: Да

59,00 лв.

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Мащабният и подробен текст на Каплан и Сакъзо демонстрира ясно как се конструират и използват психологическите тестове както в професионална среда, така и във всекидневния ни живот. Книгата е организирана в три части:

Част I се съсредоточава върху базисните понятия и концепции, които влияят върху оценката на всички тестове.
Част II обсъжда основните типове психологически тестове.
Част III представя актуалните проблеми, засягащи тестирането, например предубеденост, закони и етика.

Главите са независими, позволявайки на преподавателите да структурират курсовете си по лична преценка. Текстът представя множество тестови профили и примерни айтеми, демонстрирайки как се използва психологическото тестиране и как се оповестяват резултатите. Изследвания на случаи от реалния живот демонстрират употребите и злоупотребите с психологическото тестиране. Специални карета обясняват сложни статистически понятия в достатъчно подробности, за да се гарантира разбирането им. Учебникът представя фундамента на психологическото тестиране, важните му приложения и споровете, които възникват по отношение на него в клинична, образователна, индустриална и юридическа среда.

Биография и факти за автора

Робърт М. Каплан е професор и ръководител на катедрата по Здравни услуги на Университета на Калифорния в Лос Анджелес и професор по медицина във висшето училище „Дейвид Гефън“ в същия университет. Бивш президент е на няколко организации, включително Отдела по здравна психология, Секция J на Американската психологическа асоциация за напредък на науката (Тихоокеански регион), на Международното общество за изследване на качеството на живота, на Обществото за поведенческа медицина и на Академията за изследвания в поведенческата медицина. Бивш председател е на Съвета за поведенческа наука на Американското торакално общество. Д-р Каплан днес е главен редактор на списание „Health Psychology“ и бивш главен редактор на „Annals of Behavioral Medicine“. Бил е асоцииран редактор на „American Psychologist“ и консултативен редактор на четири други академични списания. Автор и съавтор е на повече от 15 книги и на над 400 статии или части от книги. Институтът за научна информация (ISI) го включва в списъка на най-цитираните автори в света (дефинирано като „над 99,5-тия персентил“). През 2005 г. е избран за член на Института по медицина на Националната академия на науките.

Денис П. Сакъзо е професор по психология в Щатския университет в Сан Диего и хоноруван професор по право в Юридическото училище „Томас Джеферсън“. Той изучава и практикува психологическо тестиране от над 32 години и има редица публикации в рецензирани списания, както и професионални представяния в областта. Сертифициран е по клинична психология от Американския борд на професионалната психология (ABPP). Носител е на диплома от Американския борд по психология на оценяването (ABAP) и Американския борд по съдебна медицина. Член е на Американската психологическа асоциация, Американското психологическо общество и Западната психологическа асоциация заради изключителния си и необичаен принос към областта на психологията. Д-р Сакъзо е автор и съавтор на над 300 статии в рецензирани списания и публикации, включително осем учебника и 20 правни наръчника. Президент и съосновател е на Applications of Psychology to Law, Inc. – образователна институция, която прилага психологическата наука към правните въпроси и изучаването на правото. Лицензиран адвокат.

Откъс от книгата

Седите на маса. Току-що са снели отпечатъците ви и са ви искали документ за самоличност със снимка. Оглеждате се и виждате 40 нервни хора. Строго изглеждащ квестор с хронометър раздава книжки. Предупредени сте да не отваряте книжката докато не ви кажат; изправени сте пред възможни дисциплинарни мерки, ако не се подчините. Това не е кошмар или някаква футуристична фантазия: това е реалност.

Най-накрая, сякаш след цяла вечност, ви се казва да отворите книжката на с. 3 и да започнете да работите. Устата ви е суха; дланите ви са подгизнали от пот. Отваряте на с. 3. Имате 10 минути, за да решите задача с пет части въз основа на следната информация.

Кола навлиза в централната арена в цирк и точно осем клоуна – Q, R, S, T, V, W, Y и Z – излизат от нея един по един. Редът, по който клоуните излизат от колата, съответства на кое от следните условия:

V излиза от колата в някакъв момент преди Y и Q.

Q излиза от колата в някакъв момент след Z.

T излиза по някое време преди V, но и известно време след R.

S излиза по някое време след V.

R излиза по някое време преди W.

Въпрос 1. Ако Q е петият клоун, който излиза от колата, тогава всички от посочените по-долу могат да са верни с изключение на:

Z е първият клоун, който излиза от колата.

T е вторият клоун, който излиза от колата.

V е третият клоун, който излиза от колата.

W е четвъртият клоун, който излиза от колата.

Y е шестият клоун, който излиза от колата.

Не сте съвсем сигурни как да продължите и поглеждате следващия въпрос.

Въпрос 2. Ако R е вторият клоун, който излиза от колата, кое от следните трябва да е вярно?

S излиза от колата по някое време преди T.

T излиза от колата по някое време преди W.

W излиза от колата по някое време преди V.

Y излиза от колата по някое време преди Q.

Z излиза от колата по някое време преди W.

Пулсът ви се ускорява, а съзнанието ви – да замръзва като претоварен компютър с твърде малко оперативна памет. Гледате часовника си и забелязвате, че вече са минали 2 минути, а вие все още не можете да се ориентирате. Човекът, който седи до вас, изглежда пребледнял. Друг три реда по-нагоре се втурва към квестора и френетично се оплаква, че не може да решава този тип задачи. Докато квесторът се мъчи да го успокои, трети се втурва към тоалетната.

Добре дошли в света на конкурентните стандартизирани психологически тестове „с високи залози“ през ХХІ век. Въпросите, които току-що прочетохте, са действителни задачи от минал вариант на LSAT – Law School Admission Test (Тест за прием във висше юридическо училище). Дали кандидат ще бъде приет в юридическо училище в САЩ, или не, почти изцяло се определя от резултата му по LSAT и средния му академичен успех от колежа. Следователно бъдещето на човек може да зависи в неимоверна степен от един-единствен резултат на един-единствен тест, даден през скован от напрежение ден. ...

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: