Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Приказки за подарък на хора, които обичат

Енрике Марискал

ПОДАРИ СИ ПРИКАЗКА. 

Попитали един учител какво има вътре в човека. Мъдрецът отвърнал:

- Едно добро и едно лошо куче се борят помежду си.

- И кое ще победи? – попитал ученикът.

- Зависи... Ти кое храниш повече? – казал учителят. 

Като великите учители не намирали думи, нито интелектуални определения, за да обяснят най-важните уроци на живота, прибягвали до притчата, баснята, мита или съня.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

9,99 лв.

150 съвременни притчи!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Енрике Марискал завършва философия, психология и педагогика в университета в Буенос Айрес. Като преподавател осъществява мащабна дейност във всички нива на образователната система – бил е селски учител в изостанали региони, преподавател в държавен колеж в Буенос Айрес, професор и консултант в различни университети.

Откъс от книгата

Знаци

 

С добро и благодат изпълнен, колко нежно

ти ме влюбваш...

Сан Хуан де ла Крус

Има една синя пеперуда с бели петънца, която, ако успее да кацне на лявата ти вежда някой пролетен петък, веднага ще се влюбиш в най-близкото до теб в момента живо същество: птица, растение, животно, човек, мъж или жена, археолог или студент по тромбон, педикюрист или графична дизайнерка, астронавт или готвачка, с гъста коса или плешив, ерген, вдовец, съсед или чужденец от другия край на света.

Това се случва също и по време на някоя зимна следобедна дрямка, ако дъгата те изненада, когато славеите празнуват изчезването на облаците, и протегнеш ръце да обхванеш безкрая, а от душата ти, като единствен отговор, се изтръгне благодарствена въздишка. Тогава любовта ще се влее през дланите на ръцете ти и сърцето ти ще се изпълни с цветовете на светлината.

Ако в тъмна лятна нощ лежиш на плажа и с изненада съзерцаваш звездното небе, а три метеорита запалят с мимолетността си знак на утвърждаване в гръдта ти, на мига отново ще се влюбиш.

Именно тогава дарът на живота ще прослави с буен блясък, блажен и неудържим, пълнотата да живееш и да съществуваш в любовта.

Запознах се с един мъж на години, който в една слънчева есенна сутрин, докато се разхождал из дъбова гора, където да зарови депресията си, усетил мощен импулс да вдигне поглед от земята.

Бил така поразен от блясъка на светлината по червеникавите листа на клоните, от непоклатимостта, която му предлагали тези столетни дънери, от величието на тишината, невидимата компания на духовете, които споделяли, без да подозират, собственото му самопречистване, че могъл само да си поплаче дълго и кротко от радост.

Тогава, неизбежно, сълзите му отмили целия негативизъм на смъртта, който го гнетял, и сред вълнуващата красота на мястото... отново се влюбил!

Тези знаци показват, че съществува чудесен диамант, разпознаваем и безплатен, който ни очаква. И е възможно да го открием вътрешно и неочаквано, във всеки от четирите сезона на сърцето ни.

 

Магическата сила на сърцето

Първият огън бил получен чрез триене и дал началото на сексуалния пламък.

 

Алис Бейли

 

Във вселената любовта е център на жизнено привличане, който действа като източник на енергийно издигане. Тя е фабрика за доверие, прогонва страха, приканва към ентусиазъм, към вяра, към благодарност и радост, че ни има.

Любовта споделя всичко, без да прави сметки. Предпазва без застрахователна полица. В лоното й гнездят нужните за по-висш полет възможности, тя дава крила на творческото въображение.

Любовта мобилизира магическите сили на душата. Тя хармонизира. Призовава към инициативи на помирение, поражда самоуважение и уважение у хората. Любовта винаги е изцелителна.

Любовта е способна да открие едно лице сред множеството, нечия неповторима стъпка сред дългия керван, топлината на една ръка сред много хладни длани, една сълза сред водопад, един поглед сред стотици прозорци... Уверено открива една въздишка, едно мълчание, една песен, един вик сред разпръскването на всеобхватния шум.

Любовта приканва към единение, не към разделение. Тя е голяма, гостоприемна, щедра, благодатна, сияеща, пълна в самата себе си, красива. Любовта поставя човешкото същество в най-добрата му позиция в космоса.

Любовта е игрива, обича доброто настроение, ироничните игри, простото, обобщението и безценните непредвидени находки.

Любовта отишла на Стоковата борса и казала на екзалтираните акционери: „Човек, който не обича, нищо не струва. Не се котира“.

Посетила Съдебната палата и предупредила съдиите: „За любовта и за краля няма закони“.

Като се отбила в Министерството на икономиката, пошепнала на ухото на управника: „Който не е дал, той не е обичал“.

Като минавала през гробището, поздрави пазача с този въпрос: „Човек, който не е обичал, за какво е живял?“.

На катаджията казала: „Човекът не е там, където върви, а там, където обича“.

В „Загубени вещи“ написала този графит: „Ако двама се обичат, бързо се намират“.

На цветаря подхвърлила: „Който носи цвете, разбира от любов“.

На охранителите обяснила: „За любовта и смъртта няма непревземаема врата“.

На лекарите в психиатрията сложила такава диагноза: „Между влюбения и лудия има само една крачка“.

На началника на пожарникарите рекла: „Любов, която се страхува, не е огън, а сняг“.

В салона за красота оставила това съобщение: „Който е влюбен в жаба, луна му се струва“.

На стеснителното момиченце му казала: „Девойка без любов е като роза без мирис“.

На математика: „Любовта и луната си приличат – когато не нарастват, намаляват“.

На младия юрист: „Влюбеният е по-красноречив от сто адвокати“.

На тъжния поет: „Който истински обича розата, дори да се убоде, не се сърди“.

В катедралата чули изповедта й: „Който обича, той вярва“.

А като видяла преподавателите, събрани в учителската стая, рекла: „Човек научава повече в една любовна нощ, отколкото в училището цял живот“.

Един тъжен човек с черно куфарче и черна връзка разбрал, че влюбването е аварийният изход на природата и този магически процес прави първите си крачки, когато ни отвежда към противоположния пол. В този миг открил, че привилегията на живота е да бъдеш именно това, което си.

Като пресичал площад „Май“ на път към банковата зона в този незабравим обеден час, усетил в сърцето си познатите знаци на изгрева и дълбоко вдишал сякаш се нуждаел от повече и по-качествен въздух. Тогава си дал сметка, че отново се влюбва. Очите му греели като бисери.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.