Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Заб. Всички книги могат да бъдат поръчани освен чрез платформата, също така и по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайтаЦената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото.

 


 

НАЙ-НОВАТА КНИГА НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО "ЩАСТИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА" ОТ П.З. РАЙЗИН - СЕГА С 30% ОТСТЪПКА!
Един от най-нашумелите романи на 2018 година! Правата за филмовата адаптация на книгата вече са продадени на „Fox 2000”.

Промоцията е валидна до 30 юни 2018 г.!

 

 

Приятели до смърт

Неле Нойхаус

Продължение на „Убийството на мистериозната жена

Вторият случай на комисар Оливър фон Боденщайн и колежката му Пиа Кирххоф

Една топла юнска утрин при слона в зоологическата градина е намерена човешка ръка, а малко по-късно при лоса – крак на същия притежател.

Убитият учител Ханс-Улрих Паули е любимец на своите ученици и трън в очите на корумпирания местен политически и стопански елит. Той разбива не само мрежата от нечисти сделки на местните олигарси, но и плановете им за техните деца.

Между поколенията зейва пропаст, отчуждение и младите хора стават лесна жертва на недобронамерени клетници, решени на всичко, за да заемат мястото, от което считат, че са несправедливо лишени. Притворство, изневяра, разбити семейства, съсипан млад живот...

  • Корица: Мека
  • Страници: 392
  • Тегло: 0.340 кг
  • Издадена: 11.01.2016 г
  • Издателство: Enthusiast
  • Виж още от Неле Нойхаус
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,00 лв.

ЛЯТНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: -25%; -30% ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Продължение на „Убийството на мистериозната жена

Вторият случай на комисар Оливър фон Боденщайн и колежката му Пиа Кирххоф

Една топла юнска утрин при слона в зоологическата градина е намерена човешка ръка, а малко по-късно при лоса – крак на същия притежател.

Убитият учител Ханс-Улрих Паули е любимец на своите ученици и трън в очите на корумпирания местен политически и стопански елит. Той разбива не само мрежата от нечисти сделки на местните олигарси, но и плановете им за техните деца.

Между поколенията зейва пропаст, отчуждение и младите хора стават лесна жертва на недобронамерени клетници, решени на всичко, за да заемат мястото, от което считат, че са несправедливо лишени. Притворство, изневяра, разбити семейства, съсипан млад живот...

Заподозрените за убийството са много, а новооткритите факти са толкова преплетени, че само допълнително объркват разследването. Но решението на този пъзел е наистина невероятно...

Докато се ровят в следите на престъпленията, Пиа Кирххоф открива у себе си задрямал порив за щастие и среща новата си любов, а в живота на Боденщайн настъпва промяна, за която не е и подозирал.

Новият роман на Неле Нойхаус е история за децата, които губим, докато кроим планове за живота им.

Биография и факти за автора

Неле Нойхаус е родена през 1967 г. в Мюнстер, Германия. Следва право, история и немска филология. Преди да се отдаде изцяло на писателска кариера, Нойхаус работи в рекламна агенция. През юни 2010 г., само 3 дни след издаването на криминалния й роман „Снежанка трябва да умре”, книгата влиза в топ 20 на бестселърите на сп. „Шпигел” и оттогава е сред най-продаваните книги в класациите на Amazon.

Криминалната поредица за комисарското дуо Оливър фон Боденщайн и Пиа Кирххоф, която първоначално Неле Нойхаус издава самостоятелно, превръща писателката в един от най-четените автори на криминалета в Германия. Убийството на мистериозната жена е първата книга от хитовата поредица, от която неслучайно до януари 2013 г. в Германия са продадени над 580 000 екземпляра. Всички романи за комисарите Боденщайн и Кирххоф са включени в листа с бестселъри на сп. „Шпигел” в категорията на 15-те най-продавани романа през септември 2011 г., а общият им тираж до 2013 г. е 4,2 милиона. 

До момента правата върху книгите са продадени в над 20 страни, сред които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ. През изминалата година по книгата „Убийството на мистериозната жена” бе заснет и филм за ZDF с участието на Фелиситас Уол и Тим Бергман в главните роли, в който зрителите имат възможността да зърнат за кратък миг самата авторка Неле Нойхаус в ролята на операционна сестра.

Неле Нойхаус основава фондация, носеща името ѝ (Nele Neuhaus Stiftung), която се анагжира с конкретни социални проблеми. Основната дейност на фондацията е насочена към стимулиране на четенето при подрастващите. Нойхаус отделя по-голямата част от приходите от книгите си за каузата, като през 2011г. прехвърля 90% от всички приходи от продажби в капитала на фондацията.

Понастоящем авторката живее заедно с приятеля си и своето куче в Таунус.

Откъс от книгата

Четвъртък, 15 юни 2006 г.

В осем без петнайсет главният комисар Оливър фон Боденщайн се събуди от жуженето на мобилния си телефон. По график трябваше да почива днес. Като ръководител на Отдела за силова престъпност към Регионалната криминална инспекция в Хофхайм вече три години отговаряше за грозната страна на човечеството между

Майн и Таунус. Преди това бе работил двайсет години към КII във  ранкфурт. Боденщайн се надигна и затърси в просъница апарата си. Нямаше причина да не поеме доброволно дежурство. Козима трябваше да довърши своя нов документален филм за премиерата след три седмици и щеше да прекара цял ден на монтажната маса.

Лоренц и Розали отдавна си имаха свой живот и не горяха от желание да излизат на разходки и излети с баща си. Така че Боденщайн взе телефона от нощното шкафче и погледна дисплея. Сега пък и скрит номер.

– Оливър, Инка Ханзен е. Извинявай, че те безпокоя толкова рано.

Доктор Инка Ханзен беше ветеринарен лекар и негова приятелка от младини. Животът ги срещна отново миналата година по повод убийството на жената на доктор Керстнер, колега на Инка, а Боденщайн пък оглавяваше разследването.

– Намирам се в зоологическата градина „Опел“ в Кронберг – обясни тя. – Хората, които се грижат за животните, преди малко намерили някаква ръка. И то истинска.

– Идвам веднага – каза Боденщайн и седна в леглото.

– Ще излизаш ли? – измърмори Козима. Тя лежеше по корем, заровила лице във възглавницата. Обажданията по никое време в почивен ден отдавна не я впечатляваха. Преди двайсет и три години двамата се бяха запознали току в краката на един самоубиец – Боденщайн като млад криминален комисар на първия си смъртен случай, тя – като репортерка за телевизията, която подготвяше новината за скандалния случай на борсовия посредник, обесил се в офиса си.

– Да, за съжаление. – Боденщайн целуна затоплената й от съня буза и с прозявка се запъти към банята. – В зоологическата градина „Опел“ намерили нещо, което приличало на част от труп.

– О, боже – без да се впечатлява особено, тя се сви под завивката и когато след десет минути Оливър слезе по стълбите избръснат и облечен, отново беше заспала.

Петнайсет минути по-късно Боденщайн се качи на надлеза в Келкхайм и се обади на колежката си Пиа Кирххоф. Улицата пред сладоледения бар „Сан Марко“ приличаше на бойно поле. По диагонал отсреща имаше огромна видео стена за световното първенство по футбол, пред която предишния ден стотици възторжени зрители преживяха оспорваната победа с 1:0 на немския национален отбор над Полша и подобаващо я отпразнуваха. След по-малко от минута Пиа Кирххоф вдигна.

– Добро утро, шефе – звучеше малко задъхано. – Днес имам почивен ден! Помните ли?

– Имахте – отвърна Боденщайн. – В зоологическата градина „Опел“ са намерили човешка ръка. Поне така предполагат. Съобщих и в следствения отдел. Ще намерите ли лекар?

– Имам подръка един специалист – каза Пиа Кирххоф.

– Това да не е доктор Хенинг Кирххоф? – Боденщайн се усмихна шеговито.

– Не си правете прибързани заключения – гласът на Пиа звучеше весело. – Снощи той само ми съдейства при акуширането.

Криминалният комисар Пиа Кирххоф от около година беше част от екипа на КII на Регионалната криминална инспекция в Хофхайм. След раздялата със съпруга си доктор Хенинг Кирххоф, заместник-ръководител на франкфуртския Институт по съдебна медицина, тя си купи един имот с огромен парцел в Унтерлидербах, където заживя с животните си, и се върна към предишната си професия на криминален полицай.

– Акуширане ли? – Боденщайн намали скоростта, за да не го засече камерата извън града.

– Снощи втората ми кобилка роди. Едно мъничко жребче. Кръстихме го Ньовил.

– Поздравления. И защо Ньовил?

– Нищо не разбирате от футбол, шефе – засмя се Пиа. – Оливер Ньовил вкара вчера в продълженията победния гол.

– Аха – Боденщайн мина през †ишбах, изпревари и на светофара зави вдясно в посока Кьонигщайн по В455, – въпреки това ще ми трябвате. Вероятно няма да е за дълго.

Насред гората, малко преди да влезе в Шнайдхайн, Боденщайн бе принуден да намали скоростта и накрая да спре, понеже улицата беше задръстена от хора. Първоначално той помисли, че е станала злополука, но после забеляза на горския паркинг отдясно на пътя дузина коли. Повечето хора развяваха плакати и носеха табели. Боденщайн се опита да прочете какво пише на тях и се сепна, когато две момичета на около петнайсет-шестнайсет години започнаха да чукат по стъклото на колата, давайки му знак да го смъкне.

– Какво става тук? – попита той.

– Обществена акция на ОЗОСПЖ*, ДГИК** и НЛК*** – обясни едното момиче, дългокоса брюнетка с грижливо гримирани очи и безупречен маникюр. – Знаете ли, че участъкът на B8 с отклонение на запад ще минава точно оттук като четирилентов път?

Тя развя една листовка под носа му. Боденщайн погледна към две жени, които държаха транспарант. „В8 ЩЕ СЪСИПЕ ТАЗИ ГОРА“ – прочете той.

– За целта ще бъдат изсечени хиляди дървета – другото момиче беше русо и беше облечено с широка тениска с надпис „НЕ НА В8“ и джинси с колан с лъскава тока. – Ще бъдат унищожени ценни биотопи и девствени гори. Шумът и вредните вещества ще се отразят зле на жителите на Кьонигщайн.

Боденщайн слушаше с половин ухо разясненията на мисионерски нахъсаните момичета. Аргументите на противниците на В8 му бяха известни, самият той обаче не беше нито против, нито „за“ планираната автомагистрала „Таунус“.

Момичетата продължаваха да го бомбардират с числа и факти.

– Бързам – прекъсна ги Боденщайн, – съжалявам.

– Ясно, съдбата на нашата гора изобщо не ви интересува! – извика му презрително брюнетката. – За вас е важно да можете да си карате бързо тежкото беемве!

– Ами тръгвайте, замърсете порядъчно въздуха с въглероден диоксид! – допълни блондинката.

Боденщайн изкриви устни в усмивка. По негово време младите природозащитници обикаляха около щаба на въоръжените сили, връзваха си палестински шалове и дни наред не си миеха косите. Двете таунуски кифли, както шеговито наричаше синът му дъщерите на влиятелните родители от Кьонигщайн и околността, имаха вид на хора, които цяла сутрин са репетирали пред огледалото речта си. Сигурно майките им са ги довели с някой лъскав туарег или кайен. Колко се бяха променили времената.

Ако в зоологическата градина „Опел“ не го очакваше една отсечена ръка, той щеше да отдели време и да обясни на хлапетата, че далеч не му е безразлично унищожаването на горите. Едва ли някой познаваше местността по-добре от него, който беше израснал в историческия Хофгут, намиращ се в долината между Рупертсхайн, ишбах и Шнайдхайн.

Оливър си беше избрал да следва право, а после да гради полицейска кариера, така че се падна на по-малкия му брат Куентин да продължи семейната традиция да прави от столетното имение любимо място за излети. Куентин също нямаше да е очарован от подновените проекти за прокарването на В8, ако новият път ще минава на по-малко от сто метра от имението „Боденщайн“.

След три минути Оливър стигна до кръговото в Кьонигщайн. Заради световното първенство по футбол бяха направени грандиозни преустройства. На пилоните около фонтана се вееха бразилски флагове.

Когато се пръсна новината, че звездите на бразилския национален отбор ще се установят в хотел „Кемпински“ във  Фалкенщайн, цялото градче Кьонигщайн беше пощуряло от радост. Но колко разочаровани бяха жителите му, когато така и не видяха някого от южноамериканските футболни богове.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: