Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

КНИГИ, КОИТО ДАРЯВАТ НАДЕЖДА!

"Колко странно е това! Да бъдеш жив под цъфнали череши."

Промоцията продължава до 31 май само при поръчка онлайн!

Последната олимпиада

Йордан Свеженов

Вирус, по-опасен от Зика, заплашва олимпиадата в Рио

Светът никога не е бил безопасно място, но този път заплахите са реални и дебнат от няколко места едновременно. Смъртоносен вирус лети към Рио де Жанейро, без никой да знае за това. Украински неонацисти се снабдяват с ядрено оръжие и разпалват наново войната в страната си. Германски самолет, летящ към Куала Лумпур, изчезва близо до Варна. А на Балканите първата Циганска империя обявява независимост.

Последната олимпиада” на Йордан Свеженов е написана като по учебник балканска комедия, която се възприема едновременно глобално и локално. Засегнати са  наболели напоследък теми, започващи от дребната престъпност на местно ниво и тероризма в  световен мащаб. Романът се противопоставя на алармиращите заглавия на всекидневните новинарски емисии, като не цели да ги омаловажава или осмива, а напротив – стреми се към обговаряне на страховете на съвременния човек.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

13,90 лв.

30% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ГАВИН ЕКСТЕНС!

"Никога не се отказвай от правото си да вземаш решения според собствените си принципи." Гавин Екстенс

 

"ПРОМОПАКЕТИ "ЗДРАВЕ": ДО 30% ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНИТЕ НА КНИГИТЕ!

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!"

Предложението е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

След големия успех на „Революция с аритмия” и „Анархия на три моретаЙордан Свеженов предлага още една порция свежест, която включва подъл учен, съвсем реално предстояща олимпиада и съвсем несъществуваща циганска държава. С предходните си книги авторът вече доказа, че има нюх да предусеща глобалните заплахи като посочи Кьолн за „опасна точка“ и предсказа руска военна намеса край Средиземно море.

Един от най-интелигентните учени в света подготвя глобална смъртоносна вирусна пандемия, чиято първа цел са олимпийските игри в Рио де Женейро.Български депутатбезнаказано търгува с ядрено оръжие. Германски самолет с 400 пътници на борда изчезва безследно над Черно море. А на Балканския полуостров се появява първата циганска държава.

Сред тези драматични събития се намесват колоритните герои на Свеженов, които имат собствени проблеми за разрешаване. Те ще направят всичко възможно да продадат лимузината на Тодор Живков, да вбесят сръбската мафия, да объркат плановете на банда неонацисти и да оцелеят на фронта в Украйна, където могат да се въртят всякакви далавери. В стремежа да намерят майката на едно дете, тези образи може би ще се окажат единствената надежда преди идването на апокалипсиса. А може би – не...

Светът вече няма да бъде същият?... Не, светa вече няма да го бъде!

Сериозно и без шега – “Последната олимпиада” носи заряда на експлозивен трилър, но е забавна като сръбска комедия, в която абсурдите са реални и умиляващи. - Христо Блажев

Биография и факти за автора

Свеженов е млад и сериозен автор, който пише смешно и непринудено, за да може сложните неща от живота да изглеждат малко по-леки. А пише смешно и непринудено, защото тренира перото си в една от най-мощните школи по хумор – „Шоуто на Слави”, където е сценарист от години. Той пише уверено и чисто, без да е претенциозно.

Откъс от книгата

13

5 август 2016 г.

Събота

Говориха цяла нощ. И всеки от двамата беше убеден, че другият е полудял.

– Какво ще постигнеш, ако избиеш всички хора по земята? – не проумяваше Хосам.

– Ще изчистя света от всички безумци, които го населяват. Ще го изградя по свой собствен начин и ще покажа, че съм по-добър от Създателя, когото всички сляпо боготворят.

– На кого ще го покажеш? – продължаваше да се гневи по-малкият брат. – Не разбираш ли, че някой – човек или божество – става велик, когато се издигне в очите на хората, а не в собствените си очи? Без очи, които да те гледат богобоязливо, ти си обикновена торба от кожа, кокали и вода. Трябва да покажеш на хората, че си по-добър от тях, че си най-силният, най-умният и най-добрият. И да ги поставиш в подчинение.

– Хората не искат да прогледнат – поклати глава Професора.

– Тогава ще ги накараме! Хората трябва да живеят в страх! Само така можеш да ги подчиниш и да ги накараш да ти служат. Покажи им, че можеш да ги унищожиш във всеки момент, когато пожелаеш. Накарай ги да ти слугуват, за да не загинат. Така правят силните на деня! Така се опитаха да направят и с мен, но аз излязох по-хитър и сега ще им покажа, че те трябва да се страхуват от мен, а не аз от тях!

– Ти си обикновен фанатик, Хосам. Не мислиш мащабно. Тук има много като теб. С лопата да ги ринеш!

В очите на по-малкия брат запламтяха гневни огньове, подпалени от пренебрежителните думи на учения. Хосам избухна:

– Не! Грешиш! Не съм обикновен и ще докажа това! Ще накарам света да се страхува и да лази в краката ми! Ще го ударя така, че да го заболи! И ще го направя по-добре от теб! Винаги си мислел, че си нещо повече от мен, нали? По-умен? С по-добри каузи?

Обаче дойде моментът да се провалиш! Пуснал си вирус в Бразилия? Какво от това? Преди години този вирус е бил изработен в някоя модерна западна лаборатория и е бил захвърлен в Африка, за да обезлюди конкретен район и да могат оттам да се източват лесно полезни изкопаеми. Разпространил ли се е по целия свят? Изличил ли е живота на планетата? Страхува ли се някой от него?

– Моят вирус е по-добър... усъвършенстван... пагубен!

– Така си мислиш. До няколко седмици ще са намерили лекарство и ще са ограничили епидемията. Дори чумата е била овладяна в години, в които медицината е била на първично ниво. Хората вече не ги е страх от пандемии. Хората ги е страх само от едно – от ядрени оръжия!

– Това са глупости. Никой няма да използва ядрени оръжия. Това са отживелици.

– Грешиш! Аз ще използвам ядрено оръжие! – Хосам удари с юмрук по масата. – Ще го хвърля там, където си се прицелил ти – на олимпиадата, където са събрани хора от всички държави, и така ще покажа среден пръст на целия свят! Ще докажа, че съм по-силен и трябва да се страхуват от мен. А после ще поставя изискванията си. Искам светът да трепери и да ми се подчинява!

– Ти си луд... Ще те убият...

– Ако се проваля – усмихна се Хосам, след като гневът му се изля в пороя от гръмки слова, –  ти позволявам да ме убиеш с твоя вирус.

Професора не се опита да го спре. Знаеше, че вече няма никакъв смисъл. Мутиралата ебола се появяваше във все повече страни, до които бяха успели да се доберат паникьосани бегълци от Бразилия. Скоро всичко щеше да приключи. Дори този безумец да успееше да пусне бомбите си в Рио, това щеше да е просто още един експеримент.

Щеше да стане ясно как действа на вируса допълнително количество радиация. Може би щеше да стане още по-убийствен?

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Екс орбита

Екс орбита

13,95 лв.