Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Специална цена!

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Покана за радост

Франсеск Миралес, Алекс Ровира

Радостта има врата, която се отваря само отвътре!

Радостта е най-естественото човешко чувство. Можем да го наблюдаваме при малките деца винаги когато се смеят, когато се оглеждат и съзерцават света с удивление. Радостта е скъпоценен дар, с който сме родени. И въпреки че с годините забравяме за този дар и го затрупваме с очаквания, проблеми и разочарования, истината е, че никога не го губим.

Радостта е прекрасна движеща сила, която може да завладее всичко. Тя винаги е около нас, понякога толкова близо, че дори не можем да я видим. Тя е част от нашата същност и ние трябва да ѝ позволим да заеме полагаемото ѝ се място в живота ни.

Тази книга ще ви покаже 30 начина, по които да пробудите естествената си радост, да активирате нейната сила, така че да остане с вас завинаги. Ще ви помогне да се съсредоточите върху това, което е наистина важно в живота, и да преодолеете неблагополучието и тъгата.

Когато усещате тъга, апатия, стрес и разочарование, помислете си, че те нямат нищо общо с вашата душа. За да избледнеят сенките, просто трябва да се върнете към вътрешната си радост. И тя ще озари със светлина цялото ви същество.

Радостта е величествена и сияйна. Тя винаги ни очаква, за да празнуваме живота.

“Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие." Пърл Бък

Радостта е проста, директна и очевидна. Тя преминава през всичко и е навсякъде. Пресреща те неочаквано, изненадва те, улавя те, но хватката ѝ е освобождаваща, защото когато изпитваме радост, се отпускаме, усмихваме се, смеем се, насищаме тялото си с кислород, вълнуваме се. И изпитваме необходимост да я изразим – тогава скачаме, тичаме, споделяме я в прегръдка, в целувка, в съучастнически поглед, в любовен екстаз…

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ КНИГИ ОТ КОЛЕКЦИЯТА "КНИГИ ЗА ВАШИЯ ДУХ, ТЯЛО И ДЪЛГОЛЕТИЕ"

 

  • Страници: 264 с черно-бели илюстрации
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 19 юни 2020 г.
  • Издателство: Гнездото
  • Превод от испански език: Свидна Михайлова
  • Виж още от  Франсеск Миралес
 

Наличност: Да

Редовен Цена: 13,95 лв.

Специална цена: 9,76 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 30 ноември 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Алекс Ровира

Aлекс Ровира е предприемач, писател, икономист, международен лектор и консултант. Роден е през 1969 г. в Барселона. Ръководи курсове и семинари по иновации, управление на промяната, управление на таланта, управление на човешките ресурси и на креативното мислене, предназначени за ръководни кадри в бизнеса. Автор е на няколко книги, продадени в близо осем милиона екземпляра и преведени на 37 езика. Ровира е считан за един от най-големите експерти по психология на лидерството в целия свят.

 

 

Франсеск Миралес

Франсеск Миралес е писател, преводач, журналист, музикант и пътешественик. Роден е в Барселона през 1968 г. Преди активната си писателска дейност, той работи като преводач и издател. Автор е на десетки книги в различни литературни жанрове и е отличен с няколко престижни литературни награди. Много от творбите му, както за млади, така и за възрастни читатели, са бестселъри.

У нас Миралес е познат с романите си „Най-хубавото място на света е точно тук“, „Уаби-саби“, "Лъч Надежда", както и „Любов с малки букви“, един от най-известните му романи, издаден в над 47 страни и продаден с огромен успех. (изд. Гнездото, 2017)

 

Друга важна част от дейността на Миралес е в областта на приложната психология – жанр, в който има издадени няколко книги. Днес Миралес съчетава литературата с журналистиката и сътрудничи като литературен консултант на няколко издателства и агенции.

Франсеск Миралес и Ектор Гарсия са автори на станалата изключително популярна в целия свят книга „Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“, бестселър и у нас.

 

Откъс от книгата

Описът на радостта

 

Мили мой приятелю,

В първото си писмо ти говорих за тъгата и за ползата от нея, но днес искам да насоча мислите ти към радостта.

Не бива да бъркаме радостта с щастието, защото това са две съвсем различни неща. Радостта е една от основните емоции на човешкото същество. Всички я носим вътре в себе си, макар че понякога я приспиваме, както се случва с теб сега.

Радостта ни кара да се чувстваме добре и ни дава ценна информация за това кои неща са ни приятни. Природата залага в нас тази емоция, за да предизвика действия, които пораждат благополучие и като цяло подсилват връзките, свързващи ни с живота. 

Замислял ли си се, любими приятелю, кои неща пробуждат у теб тази емоция? Направил ли си вече своя опис на радостта? Поетът Бертолт Брехт е изброил своите удоволствия в този знаменит списък:

 

Първият поглед през прозореца сутрин,

намерената пак стара книга,

въодушевени лица,

сняг, смяната на годишните времена,

вестникът,

кучето,

диалектиката,

душове, плуване,

старинна музика,

удобни обувки,

проумяване,

модерна музика,

писане, цветя,

пътешествия,

песни

и да си приветлив.

 

Макар че точно сега не си способен да мислиш за нищо друго освен за скръбта си, приканвам те да прескочиш стената, за която ти говорих предишния път, и да навлезеш в градината на нещата, за които си заслужава да живееш.

Вече си прочел удоволствията на Брехт. А кои са твоите? Запиши ги и сложи своя опис на радостта върху бюрото си или до възглавницата в леглото си.

Ако се замислиш, нещата, които ни носят най-много радост, са прости – онези, които ни свързват с живота и с други хора, предмети и пейзажи. Радостта е непосредствена и неприкрита. Тя не се нуждае от преработване. Често се появява неочаквано и когато това се случи, може да бъде придружена от усмивка или от бурен смях. По същия начин птицата започва да чурулика, когато я докосне първият слънчев лъч.

Радостта е проста, директна и очевидна. Тя преминава през всичко и е навсякъде. Пресреща те неочаквано, изненадва те, улавя те, но хватката ѝ е освобождаваща, защото когато изпитваме радост, се отпускаме, усмихваме се, смеем се, насищаме тялото си с кислород, вълнуваме се. И изпитваме необходимост да я изразим – тогава скачаме, тичаме, споделяме я в прегръдка, в целувка, в съучастнически поглед, в любовен екстаз…

И противно на това, в което мнозина вярват, тя не е мимолетна. И винаги е с нас – като разкрита тайна, толкова явна, че я отбягваме, така очевидна, че не я виждаме. Просто защото е затрупана от притеснения и тревоги, от беди и ненужни желания; забулена е от тревогите и страховете на ума, от егото и неговите комплекси и суета. Може да се запиташ дали си доволен от живота си или не, но никога не би се запитал дали си радостен. Просто го чувстваш и го знаеш.

Онова, което наричаме „щастие“, е много по-сложно понятие. То е и много по-индивидуално, защото всеки е щастлив по свой начин. Щастието е едно състояние на духа, което изисква да мислим за него, и именно в това е проблемът. В момента, в който се запиташ дали си щастлив, вече губиш от онази магия, която е осветявала всяко кътче от живота ти. Една стара поговорка гласи: „Ако искаш да си щастлив, спри да анализираш“. Щастието се изпарява, когато се опитаме да го уловим.

Във всяка култура то означава нещо различно. Първите пътешественици, които научили африкански езици, питали местните дали са щастливи, но те не разбирали въпроса. Това понятие не съществувало в представите им за света, но съвсем ясно съзнавали какво е радостта.

Търсенето на щастие предполага, че тук и сега си нещастен, че нещо не върви или не се случва както трябва, или пък че не искаш да видиш, нито да признаеш чудесата, които те заобикалят.

Американската писателка Пърл Бък, Нобелов лауреат за литература през 1938 г., е казала с изумителна яснота: „Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие“. Там е разковничето!

Не знаем с каква форма е сградата на щастието, но със сигурност тя се строи с тухлите на радостта. Радостта е навсякъде и ако я оставим да влезе в живота ни, ще се издигнем над самите себе си и ще разширим хоризонтите си.

Знам какво си мислиш, приятелю. Изпаднал си в униние, стоиш в тъмнината на своята стая със спуснати завеси и смяташ, че си изгубил радостта и че не можеш да я видиш никъде. Но те уверявам, можеш да я преоткриеш. Ето как:

1. Прави онова, което трябва да правиш. Малко неща са по-разочароващи от пренебрегването и отлагането на задачите ни. Когато вдигнем ръце, всяко нещо започва да ни изглежда като препятствие и накрая стигаме дотам да мислим, че за нищо не ни бива. И обратното – сигурно си забелязал, че когато се заемеш с нещо (например решиш да напишеш писмо на приятел, да поправиш нещо счупено вкъщи или дори да измиеш чиниите), мъчителното ти безпокойство се изпарява. Това е така, защото отново се чувстваш полезен. Веднъж попитали Кари Грант каква е тайната на щастливия и смислен живот. И знаеш ли какво отговорил? „Моята формула за живота е съвсем проста. Ставам сутрин и си лягам вечер. А в промеждутъка се опитвам да запълвам времето си колкото мога по-добре.“

2. Цени това, което имаш. Представи си сега, че лекарят ти съобщава ужасната новина, че ти остава по-малко от месец живот. За какво ще ти е мъчно най-много? Извън ежедневните занимания, за които стана дума, със сигурност би се сетил за някои хора (приятели и роднини), които напоследък избягваш. Вероятно ще осъзнаеш колко важни са за теб, колко прекрасни мигове сте споделяли заедно. Сигурно ще поискаш да се срещнеш с всеки един от тях, за да се сбогуваш, да ги видиш за последен път и да си спомните всичко хубаво, което сте преживяли. Добрата новина е, че няма да умираш. А защо не им се обадиш още днес?

3. Споделяй. По-рано ти казах, че щастието е енигма, която всеки човек решава по различен начин, докато радостта е еднаква за всички – именно защото тя сближава хората и може да бъде споделяна. Група приятели, които пеят заедно по улиците; отбелязан гол, аплодиран от цял един стадион; вечеря със стари приятели, които се смеят и празнуват заедно преживяното от тях... Радостта може да се консумира в индивидуални дози, но е невероятно заразна. Затова излез сред света и се остави на радостта, приятелю.

 

Ще завърша това писмо със съвсем кратко тибетско предание, чийто главен герой е един монах. Веднъж той се приближил към духовния си водач и му казал:

– Чувствам се обезкуражен. Как мога да превъзмогна това, Учителю?

– Като окуражаваш другите – отвърнал той.

 

Отвори прозорците на душата си, приятелю, и се потопи в света, отдай се на удоволствията и на приятелите, които те очакват там, навън. Излез от летаргията си и животът ще направи останалото.

 

Със сърдечна радост,

А. С.

Съдържание

Тъгата: стена между две градини

Описът на радостта

Енграми за съживяване

Петте души, които ти показват кой си

Кучешко настроение ли?

Отношението: Въведение към радостта

Радостта от ученето

Да вярваш в радостта, означава да създаваш радост

Най-естествено е да си радостен

Магията на разходката

Песента на птица

Четири въпроса, които могат да променят живота ти

Да обичаш от позицията на свободата

Който критикува, прави самопризнание

Да „от-криеш“ радостта

Радостта от преобразяването

Цветята на радостта

Шест „Иска ми се“ преди смъртта

Миг вечност

Жабата, която не знаела, че е сварена

Радост без причина

Проста радост

Цели и семена

Обратното усилие

Отровната стрела

Крилете на доверието

Счупени прозорци

Ласки за душата

Любовта е грижовна

Сбогом, тъга, и благодаря

 

Човекът, който изгуби радостта Приказка за търсачи

Изгубени вещи

Чудотворни хапчета

Търговският център

Лекция по философия

Безсънна нощ

Спийд дейтинг

Влак без посока

Думите на Учителя

На разсъмване

Отговорът

Мнения за книгата

Потребителски мнения (1)

Покана за радостМнение от Вероника
Оценка:
Страхотна книга (Публикувано на 20.06.2021)

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също:

Автобиография

Автобиография

Редовен Цена: 29,95 лв.

Специална цена: 20,96 лв.

Изцеление от страха

Изцеление от страха

Редовен Цена: 18,95 лв.

Специална цена: 13,26 лв.

Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота

Предай нататък любовта. 150 истории за чудото на живота

2 Мнение(я)

Редовен Цена: 15,95 лв.

Специална цена: 11,16 лв.

Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота

Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота

8 Мнение(я)

Редовен Цена: 15,95 лв.

Специална цена: 11,16 лв.

Попитай мъдреца. 150 притчи за великата тайна на живота

Попитай мъдреца. 150 притчи за великата тайна на живота

2 Мнение(я)

Редовен Цена: 15,95 лв.

Специална цена: 11,16 лв.

Емоционална пластичност

Емоционална пластичност

1 Мнение(я)

Редовен Цена: 17,95 лв.

Специална цена: 12,56 лв.

Инстинктът на волята

Инстинктът на волята

Редовен Цена: 17,95 лв.

Специална цена: 12,56 лв.