Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Подсъзнанието може всичко при децата

Джон Кехоу и Нанси Фишер

Предназначена за родители, наставници и учители

В училищната програма не са включени курсове по мислене. Ясното и целенасочено мислене е умение, което трябва да се усвои у дома. На родителите се пада отговорността да развият добри мисловни навици у своите деца. Педагозите и детските психолози отдавна знаят, че самооценката, самочувствието и личностните характеристики се формират на ранен етап от развитието на детето.

В тази книга са представени техники за развиване на силата на мисълта, които могат да бъдат усвоени още в ранна възраст и ще помогнат на децата да изградят благотворни нагласи и да посрещат уверено всички трудности и предизвикателства.

  • Корица: Мека
  • Страници: 192
  • Тегло: 0.210 кг
  • Издадена: 25.02.2016 г
  • Издателство: ИнфоДАР
  • Виж още от Джон Кехоу
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

12,99 лв.

 

Днес повече от всякога имаме нужда от тази книга!

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Мислите са най-могъщата сила в детската вселена.

Ние искаме децата ни да имат добро самочувствие, положителни нагласи и да вземат мъдри решения. Това е очевидно. Не толкова очевиден е начинът, по който можем да го постигнем.

В училищната програма не са включени курсове по мислене. Ясното и целенасочено мислене е умение, което трябва да се усвои у дома. На родителите се пада отговорността да развият добри мисловни навици у своите деца.

Педагозите и детските психолози отдавна знаят, че самооценката, самочувствието и личностните характеристики се формират на ранен етап от развитието на детето.

В тази книга са представени техники за развиване на силата на мисълта, които могат да бъдат усвоени още в ранна възраст и ще помогнат на децата да изградят благотворни нагласи и да посрещат уверено всички трудности и предизвикателства.

"Най-красивата гледка на света е да видиш как едно дете върви уверено по пътеката на живота, след като си му показал посоката."Конфуций

"Можем да завещаем само две трайни неща на децата си. Едното е корени, а другото – криле." Ходинг Картър

Биография и факти за автора

Джон Кехоу Джон Кехоу е световноизвестен канадски автор, лектор и филантроп. Той е автор на книгите „Подсъзнанието може всичко”, „Подсъзнанието може всичко за деца”, „Успехът и парите”, „Път към могъщество и слава” и „Практика на щастието”, „Възможностите на подсъзнанието в квантовия свят”, „Квантовият воин“.

Постигналата феноменален успех по целия свят книга на Джон Кехоу „Подсъзнанието може всичко” излиза отново на български в изцяло обновено и допълнено издание. Към изцяло новото издание на български език Джон Кехоу включва и нова глава за елиминирането на отрицателните мисли и специално обръщение към българските си читатели.

През 1975 г. Джон Кехоу се оттегля в уединена гориста местност и прекарва три години в усилено проучване и разсъждения върху механизмите на човешкото съзнание. Като черпи свободно от множество научни и духовни източници и като прилага собствените си наблюдения и прозрения, Кехоу успява да създаде първата недвусмислена и успешна програма за развиване на силата на ума.

През 1978 г. той започва да обучава хора на принципите, които формулира, а през 1980 г. неговите лекции добиват феноменален успех по целия свят.

През последните 20 години Джон Кехоу се отдава на преподавателска дейност и понастоящем живее със съпругата си във Ванкувър, продължава да пише и да изнася лекции по света.

„Вярвайте в живота и се доверете на себе си. Независимо от положението, в което се намирате в момента, знайте, че то може да се промени към по-добро, като разберете и използвате силата на своята мисъл по начина, по който тя е направена да работи. Ние сме предопределени да успяваме и животът трябва да ни носи наслада. Наслаждавайте се. Бъдете добри с другите. Бъдете себе си и не се задоволявайте с нищо по-малко от мечтите си.“ – Джон Кехоу

* * *

Нанси Фишер е магистър по предучилищна педагогика, с репутация на динамичен и иновативен преподавател, и е носител на множество награди.

Тя работи в Канада и участва в международни инициативи, свързани с развиване на нови методи при обучението на деца. Понастоящем Нанси Фишер представя програмата „Силата на мисълта за деца” в началните училища и споделя своите знания, опит и заразителен ентусиазъм с деца, родители и учители по целия свят.

Откъс от книгата

ДА ПРЕПОДАВАШ СИЛАТА НА МИСЪЛТА

Мислите са най-могъщата сила в детската вселена. Ежедневните мисли на децата оказват влияние върху всеки аспект от техния живот. Нагласите, изборите, характерът им и личността, в която ще се превърнат, са все продукти на начина им на мислене.

Ние искаме децата ни да имат положителни нагласи, да взимат мъдри решения и да са с добро самочувствие. Това е очевидно. Не толкова очевиден е начинът на постигането му. В училищната програма не са включени курсове по мислене. Ясното и целенасочено мислене е умение, което трябва да се усвои у дома. На родителите се пада отговорността да развият добри мисловни навици у своите деца.

Доскоро малцина бяха чували или разбираха науката за силата на мисълта. За щастие вече не е така. Днес, в началото на двайсет и първи век, силата на мисълта е уважавана практика, използвана ежедневно от милиони хора.  Днешните медии - популярни списания, телевизионни документални филми или научни издания, като The New England Journal of Medicine, изобилстват от материали, които възхваляват ползите от тренирането на ума. Известни спортисти като Тайгьр Удс и Майкъл Джордан споделят как умствените тренировки допълват физическите, и то със значителни резултати. Известни личности от шоубизнеса като Арнолд Шварценегер и Джим Кери говорят пламенно за онова, което са постигнали благодарение на силата на ума. Вече е всеизвестно, че ако се практикуват редовно, техниките за сила на мисълта, като визуализация и утвърждаване, подобряват представянето.

И все пак въпреки цялото това внимание практикуването на силата на мисълта се пренебрегва от вероятно най-влиятелния сегмент на нашето общество - родителите. По някаква причина родители и учители пропускат да забележат, че онова, което работи толкова успешно при възрастните, може да се адаптира и преподава и на децата. Всички са приели, че силата на мисълта е практика за възрастни и децата не могат да разберат тези методи и да ги използват. За щастие това не е така. Децата не само лесно възприемат техниките на силата на мисълта, но и постигат големи успехи чрез тях.

През последните десет години преподаваме уникалната програма „Силата на мисълта“, представена в тази книга, на хиляди деца от всички възрасти. Резултатите са трайни и забележителни. Потенциалът на децата се разгръща и развива по начини, които дори не очаквахме в началото. В тази книга са разказани техните истории. Надяваме се, че като споделим опита им, ще почувствате вдъхновение да последвате този път с вашите деца.

Мислите като енергия

„Силата на мисълта“ е основана на научното откритие, че най-чистата и дълбока есенция на всичко е енергия. Стените на дома ви, дрехите, които носите, и книгата в ръцете ви на най-основно ниво представляват вибрираща енергия. Нашите мисли също се състоят от тази енергия и сами по себе си са мощни сили.

Мисълта винаги се опитва да добие форма, тя винаги търси израз, винаги иска да се прояви в своя физически еквивалент.

Нашите мисли могат да бъдат сравнени с огнени искри. Макар че съдържат есенцията и потенциалната мощ на пламъка, те проблясват и бързо изчезват. Траят само няколко секунди. Поради това единичната, неподкрепена мисъл може да не изглежда особено мощна сама по себе си. Чрез повторение нашите мисли могат да се концентрират и насочат, а силата им да се увеличи многократно. Колкото повече повтаряте една мисъл, толкова повече енергия и мощ генерира тя, резонира във вас и привлича от външната реалност обстоятелствата, които съответстват на образите, които поддържате. Това, което ни се случва, е пряко свързано с мислите ни. Щом го разберем, можем да поощрим децата си да работят творчески със своите мисли по забавен и систематичен начин.

Педагозите и детските психолози отдавна знаят, О че самооценката, самочувствието и личностните характеристики се формират на ранен етап от развитието на детето. Но никой не разбира достатъчно добре, че практиките за сила на мисълта, усвоени в ранна възраст, могат драстично да подсилят положителните  страни в живота на едно дете, като увеличат способността му да функционира уверено в своята среда.

Нека да е просто

Преподаването на силата на мисълта на деца не е по-различно от преподаването на всяка друга дисциплина. Трябва да познавате материята и да я представяте ясно и ентусиазирано. И най-вече - с търпение. Опитът да „вмъкнете“ тези уроци в минутите преди да хукнете за работа най-вероятно ще доведе до отрицателно, а не до положително преживяване. Ако отделите време и място за „уроците“, техниките ще бъдат забавление - може би най-ефективният елемент в обучението на деца, особено при по-малките.

В нашата програма се използват четири основни техники: утвърждаване, визуализация, признание и елиминиране на негативите. Чрез практикуването им децата ще осъзнаят и изпитат силата на своите мисли. Всяка техника е обяснена подробно в следващите глави.

Разпознаване на „обучителните моменти"

Техниките на силата на мисълта, описани в тази книга, могат да бъдат усвоени дори в най-ранна възраст. За да са най-ефективни, следете за появата на така наречените от педагозите „обучителни моменти“.

Това са онези мигове, когато детето е най-внимателно, готово да слуша и узряло за следващата стъпка, насока или частица информация, която ще разпали прозрение или действие.

Без съмнение сте забелязали, че биологичният часовник на децата е различен от този на възрастните;. Всеки родител, който е бил събуждан от жизнено четиригодишно дете в шест сутринта, знае много добре как кипят от енергия децата в този час. Много деца в предучилищна възраст са съвсем бодри и жадни и за стимулация, когато се събудят сутрин. Ако все се бавят с обличането за училище, то е по-скоро заради различни разсейващи фактори около тях (или потъване в собствените им мисли), отколкото заради сънливост. Разговор за сънищата на закуска може да се окаже трамплин към въвеждане на визуализациите.

Планирането на деня може да доведе до обсъждане на утвърждаването. Времето преди лягане или следобедната почивка предоставят отлични възможности за признание, най-вече защото много деца в училищна възраст естествено ще изберат тези моменти, за да се „разтоварят“ от деня, и вероятно дори ще споделят с вас страховете и тревогите си.

Обучителните моменти могат да изникнат, когато най-малко ги очаквате - по време на пътуване с кола или докато чакате на опашка в банката. Наблюдавайте кога детето ви е най-възприемчиво, тъй като това са ценни обучителни възможности.

Постоянство

Може да се наложи децата ви да упражняват една техника няколко пъти, преди да схванат напълно как действа и да видят резултати. Друг път положителните промени ще се случат почти веднага, а това винаги е въодушевяващо. По-често обаче са нужни дни, дори повече от седмица изпълняване на техниките, преди да забележите някаква разлика. Тъй като упражненията са забавни и приятни, обикновено децата с готовност ги практикуват, докато постигнат резултати. Накрая, когато вече имате успехи, дори най-несигурното дете ще се чувства по-уверено.

Силата на мисълта е практика, а не просто моментна промяна в нагласата. При това умение, както и при повечето други, повторението е ключът към успеха.

 

pdfМожете да разгледате пълния откъс от книгата в pdf формат.

 

Съдържание

СЪДЪРЖАНИЕ

Благодарности               

Увод     

1. Да преподаваш силата на мисълта 

2. Осъзнато родителство

3. Утвърждаване

4. Визуализиране

5. Признание

6. Елиминиране на отрицателните мисли

7. Няма проблеми - само възможности

8. Здраво тяло

9. Създаване на приятелства

10. Бъдещето на детето ни започва от днес

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.