Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.


 

ГОЛЯМА ПРОЛЕТНА ПРОМОЦИЯ В ГНЕЗДОТО - ДО 50% ОТСТЪПКА ЗА КНИГИТЕ НА ИЗДАТЕЛСТВОТО!

Промоцията продължава до 12 април 2021 г.!

Плътта на Дзен, костите на Дзен

съставител Пол Репс

„Плътта на Дзен, костите на Дзен“ всъщност предлага четири книги в една. Книги, които със сигурност биха заели високо място в дзен-будисткия канон, ако Дзен беше толкова не-Дзен, че да има свещено писание.

„101 дзен-истории“ разказва за действителни изживявания на Дзен през период от над пет столетия. „Вход без врата“ е сборник, съставен през XIII век, който съдържа задачите за ума, използвани при практикуването на Дзен. Текстовете на „Десетте бивола“, писани през XII век, и съпроводени от прекрасни илюстрации, представляват тълкувание на степените на осъзнатост, извеждащи към същината на Дзен. А „Центриране“ представя едно учение, съществувало в Индия отпреди четири хиляди години, от което нищо чудно да тръгват корените на Дзен.

Прочетете тези четири книги и тогава се запитайте: Какво е Дзен? Защото за това именно и става дума в „Плътта на Дзен, костите на Дзен“.

  • Корица: Мека
  • Страници: 304
  • Тегло: 0.350 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Пол Репс
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,00 лв.

 

Историята на една изключителна жена, разказана от нея самата - "АВТОБИОГРАФИЯ" ОТ АГАТА КРИСТИ - най-интересната книга, написана от великата писателка!

Промоцията продължава до 12 април 2021 г.! /при поръчка онлайн/

 

Промоцията продължава до 12 април 2021 г.! /при поръчка онлайн/

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Какво е Дзен? Човек би могъл да каже, че е една от най-дълбоките религиозни философии, достигнати някога в този мрачен свят. Това е вярно, но не е онова, което Дзен е. Би могло да се каже, че е една от най-влиятелните естетически системи, създадени някога, свързана пряко с китайската пейзажна живопис, с японските изкуства на подреждане на цветя и чайната церемония, с вътрешния ритъм на Далечния изток. Всичко това също е вярно, но не е онова, което Дзен е.

Всеки може да отвори тази книга на последната страница, която спокойно би могла да е и първата, и да намери там един празен абзац като отговор на въпроса над него. Но дори и това не е истинското Е на Дзен.

Въпросът никога не може да има отговор, защото при отговарянето Дзен ще престане да съществува. А Дзен действително съществува триумфално и под много имена навсякъде, където човекът търси начин на живот, религия, естетика – както става достатъчно ясно от множеството примери в тази книга.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.