Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Човек с хубава книга в ръцете си никога няма да се почувства самотен." Карло Голдони

Промоцията е валидна при поръчка онлайн!

Плътта на Дзен, костите на Дзен

съставител Пол Репс

„Плътта на Дзен, костите на Дзен“ всъщност предлага четири книги в една. Книги, които със сигурност биха заели високо място в дзен-будисткия канон, ако Дзен беше толкова не-Дзен, че да има свещено писание.

„101 дзен-истории“ разказва за действителни изживявания на Дзен през период от над пет столетия. „Вход без врата“ е сборник, съставен през XIII век, който съдържа задачите за ума, използвани при практикуването на Дзен. Текстовете на „Десетте бивола“, писани през XII век, и съпроводени от прекрасни илюстрации, представляват тълкувание на степените на осъзнатост, извеждащи към същината на Дзен. А „Центриране“ представя едно учение, съществувало в Индия отпреди четири хиляди години, от което нищо чудно да тръгват корените на Дзен.

Прочетете тези четири книги и тогава се запитайте: Какво е Дзен? Защото за това именно и става дума в „Плътта на Дзен, костите на Дзен“.

  • Корица: Мека
  • Страници: 304
  • Тегло: 0.350 кг
  • Издадена: 2012 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от Пол Репс
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,00 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Какво е Дзен? Човек би могъл да каже, че е една от най-дълбоките религиозни философии, достигнати някога в този мрачен свят. Това е вярно, но не е онова, което Дзен е. Би могло да се каже, че е една от най-влиятелните естетически системи, създадени някога, свързана пряко с китайската пейзажна живопис, с японските изкуства на подреждане на цветя и чайната церемония, с вътрешния ритъм на Далечния изток. Всичко това също е вярно, но не е онова, което Дзен е.

Всеки може да отвори тази книга на последната страница, която спокойно би могла да е и първата, и да намери там един празен абзац като отговор на въпроса над него. Но дори и това не е истинското Е на Дзен.

Въпросът никога не може да има отговор, защото при отговарянето Дзен ще престане да съществува. А Дзен действително съществува триумфално и под много имена навсякъде, където човекът търси начин на живот, религия, естетика – както става достатъчно ясно от множеството примери в тази книга.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.