Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията е валидна до 24:00 часа на 30 ноември 2021 г. /вторник/ или до изчерпване на наличните количества!

 

Планетите и ритъмът на човешкия живот

Светла Балтова

Човешкият живот, с всичките му неочаквани обрати, се тъче от невидимите нишки на планетните ритми. Човекът като микрокосмос отразява движението на космичните тела. Факторите на рождения хороскоп въздействат както върху физическото ни тяло, така и върху живота ни като цяло. Познанието за влиянието на небесните тела върху характера и съдбата ни ще ни позволи да бъдем в точното време на точното място, заети с най-подходящите неща.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

11,95 лв.

Eдна вековна японска философия, променила живота на милиони...

Промоцията е валидна при поръчка онлайн до 30 ноември 2021 г.!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Човешкият живот, с всичките му неочаквани обрати, се тъче от невидимите нишки на планетните ритми. Човекът като микрокосмос отразява движението на космичните тела. Факторите на рождения хороскоп въздействат както върху физическото ни тяло, така и върху живота ни като цяло. Познанието за влиянието на небесните тела върху характера и съдбата ни ще ни позволи да бъдем в точното време на точното място, заети с най-подходящите неща. 

В книгата ще откриете информация за: 

  - Дванадесетте зодиакални знака и четирите елемента: огън, земя, въздух и вода.

  - Психофизическо влияние на дванадесетте архетипа.

  - Четирите рождени хороскопа: тропикален, сидерален, хелиоцентричен и херметичен.

  - Слабите места в рождената карта; показателите на здравето.

  - Слънчево-лунния цикъл: в рождения хороскоп и в прогресия.

  - Планетните цикли. Влиянието на планетите, изразено в транзити, прогресии и дирекции. 

Когато сглобите това знание в една цялостна картина, ще придобиете по-дълбоко разбиране за себе си в настоящето и осъзнавайки миналото, ще откриете посока за бъдещето.

 

ОТКЪС ОТ КНИГАТА 

Влияния на планетите. Планетни принципи 

Въведение: Една несериозна астроигра: 

Представете си един кралски двор. Кралят/кралицата сте вие. 

Слънцето в рождения ви хороскоп подсказва какви са качествата ви на крал. Дали си служите с огнения меч на вдъхновението, вярата, куража (Слънце в огнен знак)? Или царувате, обгърнат с въздушната мантия на интелигентността и съобразителността (Слънце във въздушен знак)? Дали носите земния скиптър на трезвомислието, търпението и постоянството (при Слънце в земни знаци)? Или летите на колесница на фантазията, състраданието и готовността за саможертва (Слънце във водните знаци)? 

И сега – какви са взаимоотношенията ви с персонажите от вашия двор? 

Най-близо до вас е вашата дясна ръка, вашият глашатай и момче за всичко - Меркурий (сега бихме го нарекли „връзки с обществеността”). 

Малко по-далеч, но не много – е онази/онзи, който прави живота ви красив, внася радост и комфорт в ежедневието ви, защото знае какво харесва душата ви – Венера. 

Ах, не съм забравила кралицата майка. Но тя понякога е твърде далеч. Вгледайте се добре в нея, защото видимо или невидимо, тя дърпа конците в царския двор. Тя е Луната – вашето подсъзнание. 

Да направим преглед на армията: Марс. Какви са защитните ви сили? В какви отношения сте с вашата армия? А тя самата как е екипирана? Върнете се на описанието на елементите, чиито начини на проявление описахме по-рано във връзка със Слънцето. 

Следва вашият пръв съветник и наставник – Юпитер. Какви са взаимоотношенията ви с него? 

А Сатурн? Старият крал, който винаги е мрачен, има доста опасения и може би все още не ви дава да проявите себе си като крал слънце? Особено ако е съвсем близо до вас? 

В двора се проявяват и външни фактори: посланиците ви, които ви свързват с далечни земи, изобщо – отварят света за вас. Това прави вашият Уран. Жреците и свещениците – Нептун, които са мъдри, освен ако не са измамници, държащи в заблуда цялото кралство и вас самия. И тайните служби - Плутон. Те знаят всичко, но вие не знаете всичко за тях, затова внимавайте, защото, когато се активират, може да ви изненадат. 

Останаха два образа, които отскоро са приети за пълноправни членове на кралския двор: единият е магът, лечител и учител – Хирон. Повечето от членовете на двора не искат да имат вземане-даване с него, но и не искат да го настроят срещу себе си. Дано сте в добри отношения с него, иначе ще учите чрез болката. Другият е най-загадъчната фигура, ковачът Вулкан, останал напълно незабелязан. Никой, наистина никой не знае, че той е изковал вашата броня и кралския ви меч, с който можете да побеждавате. 

И сега – по-сериозно. Следва кратко описание на планетните енергии, действащи както като принципи в духовния живот, така и като функции във физическото тяло. 

Слънце 

Светлината на индивидуалния дух, източникът на живот, връзката с нашия истински Аз. 

На ментално ниво се проявява като осъзнатост за истинската ни същност. То е воля за живот. Управлява жизнената сила, етерното тяло и нашата жизнеспособност като цяло. 

Органи и функции в тялото: под негово влияние са слънчевият възел, зрението, сърцето, далакът и имунната система. 

Силно, но небалансирано проявените слънчеви качества се изразяват в налагане на волята ни над другите. Тези хора са успешни и доминиращи, но с течение на времето стават твърде властни и започват да се проявяват нарушения в някои от гореизброените области. 

Луна 

Аспект на душата, съхраняваща всичко преживяно във всички прераждания, формообразуващият принцип. 

Областта на подсъзнанието у нас, паметта на материята. Емоционалните реакции и темпераментът. Луната свети с отразената светлина на Слънцето, в личния хороскоп тя представя онази част на ума, която създава отраженията на истинската реалност чрез създаване и съхраняване на мисловни форми. Тя е нашата връзка с колективната човешка душа и водите на астралните светове. Тази връзка се проявява чрез отражателната функция на ума, въображението и фантазията. 

Органи и функции в тялото: всичко, което е свързано с възпроизводство и месечния цикъл у жената. Всички функции за създаване на благоприятна, омекотена среда: течностите в тялото, в частност лимфната, плевралната, синовиалната течност, а също и хрущялите. С Луната е свързана „паметта” на клетките. Има връзка и с мозъчната дейност. Влияе върху регенеративните процеси и храносмилането. 

Меркурий 

Принцип на свързване и комуникация: интелигентност, учене, предаване на знание в достъпна за ума форма. 

Посредник между висшия и конкретния ум. Осъществява връзки. Носи методи за лекуване и знание за Вселената и човека. Управлява ритмите в човешкото тяло. 

Органи и функции в тялото: Меркурий управлява всички процеси на трансмисия - пренасяне, в организма. Такива са проводящата функция на нервната система и кръвоносните съдове. Той е съуправител и на мозъчните центрове, и на периферните нерви – еферентни и аферентни, т.е двигателни и сензорни; също и на кръвоносната система. Заедно с Луната той определя ритмичността на процесите в тялото. Управлява дихателната система. Органи под специфичното управление на Меркурий са гласните връзки, въздухоносните пътища и белите дробове, кухините на съдовете; горните крайници. Сетивата: очи, уши, нос, докосване, вкус. 

Венера 

Символизира любовта и красотата. Венера внася красотата на духовните светове във формите на материята. Дава артистичност и естетичен усет. Изразява любовта в различните й форми. Събужда чувството за споделяне, дава социална ориентация, балансира и хармонизира. 

Органи и функции в тялото: управлява анаболните процеси, изобщо внася баланс в обмяната на веществата. Стимулира процесите на натрупване, складиране; оформя заоблеността на тялото чрез подкожната мазнина. Заедно с Луната управлява всички течности, които имат омекотяващи функции: ставна, плеврална и пр. Има влияние върху поддържане гъвкавостта на съединителната тъкан: фасции, ставни връзки, сухожилни влагалища. Заедно със Сатурн управлява бъбреците, кожата. Има особено значение за еластичността на тъканите и в частност – кожата. Управлява гърлото и заедно с Меркурий – щитовидната жлеза. Управлява венозната циркулация заедно с Юпитер. 

Марс 

Марс е воинът у нас, принципът на активната енергия, насочена навън. 

В живота на душата той представлява волята за реализация, за налагане на своя отпечатък в околната среда, както и необходимите за това смелост, устрем и воля за победа. Марс е оръжието, с което воюваме. 

Органи и функции в тялото: управлява всички защитни функции в организма. Стимулира надбъбречните жлези, мъжките полови органи, мускулната система. Активира процесите на катаболизъм с освобождаване на енергия. Управлява киселите сокове, необходими за храносмилането – стомашен, панкреатичен, жлъчен сок, като жлъчният мехур е специфично Марсов орган. Има връзка с желязото в кръвта, червените кръвни клетки и заедно със Слънцето управлява имунната система, по-точно нейните защитни функции. Участва в процеса на кръвотворене в костния мозък.  

Юпитер 

Той представя принципа на пространството – външно и вътрешно, физическо и духовно. Носи разширение. 

Дава широта на духовно и умствено ниво и изобилие на физическо; на ментално ниво – дълбоко философско разбиране за живота, религиозно чувство; благородство, ентусиазъм; свързан е с право, закон, чест и истина. 

Органи и функции в тялото: стимулира процесите на растеж, развитие, натрупване; управлява хипофизата (заедно със Сатурн) и чрез нея - баланса на жлезите с вътрешна секреция. Управлява черния дроб и Лангерхансовите острови на панкреаса, въглехидратната обмяна и производството на инсулин, влияе върху усвояването на хранителните вещества и процесите на анаболизъм и натрупване на маса. На клетъчно ниво управлява храненето и изграждането на клетката; разрастването на клетките. 

Сатурн 

Принципът на мъдростта и висшата справедливост. Управител на ритъма, който наричаме време и кармата. 

Определя ограниченията, които душата трябва да приеме при влизането си в конкретна материална реалност. Култивира дисциплина, търпение, акуратност – качества, които се изработват в материалните светове. На ментално ниво дава задълбочено изучаване на всеки обект. 

Органи и функции в тялото: това е структуриращият и уплътняващ принцип в тялото. Отмерва ритъма на дълготрайните процеси. Управлява скелета и костната система, кожата и нейните придатъци: косми и нокти. Заедно с Юпитер управлява чернодробните функции и тези на хипофизата. Свързан е с паметта. 

Уран 

Светлината на знанието. 

На душевно ниво той поддържа връзката с Космоса, развиването на способностите за възприемане на фините енергии, носи свободолюбие и идеализъм, разрушаване на всички граници, разделящи хората. Носи прогрес и изобретения, особено свързани с електричеството и съобщителните средства. Управлява природното електричество. 

Функции в тялото: управлява нервната система, мозъчната дейност и онези части от очите, които, когато са развити, виждат отвъд спектъра на светлината. 

Урановата енергия е като мощен електричен поток и когато не можем да се справим с нея, предизвиква нервна възбуда, тикове, мускулни спазми, кожни обриви, загуба на тегло, безсъние. Електричният принцип на ума става твърде активен и изтощава тялото. 

Биография и факти за автора

Светла Балтова е завършила Висшия медицински институт в Пловдив и е работила около 30 години като лекар със специалности вътрешни болести, кардиология и ревматология.

 

Интересите й в области като човешката съдба, живота и смъртта са я отвели към търсенията на духовното знание. Високо цени учението на Петър Дънов, събира негови лекции и беседи и ги публикува в поредица книги, издадени от ИК „Хермес“. Постепенно компетенциите и уменията й са се обогатили от срещите й с нейни колеги от чужбина, практикуващи по-екзотични видове медицина. Към момента Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.

 

В последните години помага на хората, които се обръщат към нея в процеса на своето себепознание. Практикува основно като холистичен терапевт и астролог. Също така преподава Бах-терапия в холистичната школа „Хомеохелп“.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.