Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Палач на любовта

Ървин Д. Ялом

Тази книга съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Или по-скоро десет разказа за преображения. Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история с някои от най-често срещаните проблеми: самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, страх от смъртта, разрушителна любовна натрапливост. Тези десет истории са доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване.

  • Корица: Мека
  • Страници: 352
  • Тегло: 0.385 кг
  • Издадена: 2014 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Ървин Д. Ялом
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,95 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

„Палач на любовта“ съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Или по-скоро десет разказа за преображения. Защото пациентите, потърсили психотерапевтична помощ от Ървин Ялом, с негово съдействие се спускат до неподозирани дълбини в самите себе си – там, където са ужасът от неизбежността на смъртта, изолацията и безсмислието на живота, но и абсолютната свобода. И от тези дълбини те изплуват с освобождаващо знание, което променя цялостното им светоусещане.

Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история. Тук ще се сблъскаме с някои от най-често срещаните проблеми: самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, страх от смъртта, разрушителна любовна натрапливост, резки промени в настроението, липса на смисъл, депресия, импотентност...

Тези десет истории са истинско доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване.

Всяка история отразява и уникалния терапевтичен метод на Ървин Ялом, който избира индивидуален подход за всеки свой пациент, често разголвайки самия себе си. Трудно е да се определи жанрът на историите. Те са реални, документални, тъй като са създадени по записките, които Ялом си е водил по време на терапията с всеки пациент, но все пак притежават всички качества на добрата художествена проза – развити са с натрупване на напрежение, понякога читателят има усещането, че чете криминален разказ, в който авторът постепенно разбулва загадката. И това не е никак чудно: от ранни години Ялом винаги е хранил желанието „да стане истински писател“ и никога не е спирал да чете с най-голямо настървение художествена литература.

Книгата „Палач на любовта“ без съмнение е доказала качествата си, задържайки интереса едновременно на студентите по психология, на специалистите от психотерапевтичната общност и на широката читателска публика, сред която са както любителите на психологията, така и търсещите самопознание и лек за своите терзания. 

ИСТОРИИ ОТ КНИГАТА
В едноименния разказ – „Палач на любовта“, седемдесетгодишна жена твърди, че страда от несподелена любов към своя бивш и много по-млад психотерапевт. От години тя е в тежка депресия, а мислите за самоубийство не я напускат. В процеса на терапията обаче става ясно, че чувствата, които изпитва, са неуспешен заместител на любовта. Илюзия, която сама си е създала, за да отхвърли реалността на стареещото си тяло и мисълта за наближаващата смърт. 

Несъзнаван опит да се защити от мисълта за тленността прави и героят от „В търсене на съновидеца“. Шейсет и три годишният счетоводител Марвин се оплаква от ужасна мигрена, която настъпва всеки път, след като не се е представил добре в леглото. И тъй като винаги е избягвал да се вглежда в себе си или да размишлява по-дълбоко върху проблемите на съществуването, той не е способен да проникне под повърхността на привидните причинно-следствени връзки. Но неговите сънища, ярки и наситени с изумителни символи, като че ли са указания за пътя към освобождението, спокойствието и щастието. Марвин получава от терапията нещо много повече от елиминирането на мигрената.

Друг твърде интересен сюжет е този на „Терапевтична моногамия“. Към Ялом се обръща красива жена, която страда от клинична депресия, панически атаки и непреодолима самоомраза. От десет години се лекува без успех при различни психиатри. По време на един от сеансите с Ялом тя внезапно заговаря със сякаш чужд глас, а самочувствието, стойката и държанието й стават съвсем различни. Тя е чувствена и дръзка – съвсем друга личност. Оказва се, че жената има множествена личност (разстройство, открай време експлоатирано от холивудските сценаристи). Бавно, с помощта на своя терапевт, жената възвръща единството на идентичността си. Това й позволява да развие своите изоставени таланти и самоувереността си, да се научи да изгражда близки отношения с другите.

Подобен път извървява и героинята от „Умря детето, което не трябваше“ – необразована шофьорка на такси, която от години не може да преодолее смъртта на своята починала от левкемия дъщеря и страда от временни загуби на паметта. Много смелост е нужна, за да изследва пласт по пласт своята непреодолима скръб и да осъзнае, че освен всичко друго, тя скърби и за самата себе си, за своите нереализирани способности. И поема по нов път – започва да учи. 

 

Отзиви за книгата

Професор Ялом за пореден път демонстрира, че в правилните ръце терапевтичният материал може да се превърне в най-интересна и богата художествена проза. - „Ню Йорк Таймс“  

Мъдра, човечна, вълнуваща и безапелационно завладяваща... книгата на Ървин Ялом е пропита с надежда и великодушие. -  „Нюздей“ 

Интригуващият, затрогващ, разтърсващ, вдъхновяващ и неочакван психотерапевтичен материал е превърнат в сбит разказ, изненадващо наситен с хумор. - „Уошингтън Поуст“

 

Биография и факти за автора

Ървин ЯломЪрвин Дейвид Ялом (Irvin David Yalom) е американски психиатър, теоретик и практик, преподавател и автор на романи.

 

Ялом  е роден на 13 юни 1931 г. Родителите му емигрират от Русия в САЩ през 20-те години на ХХ век. Заселват се във Вашингтон, където отварят бакалски магазин и живеят над него. Ървин посещава местното училище, a по-късно Университета „Джордж Вашингтон“, но се дипломира като медик в Бостънския университет. Академичната му кариера протича в Станфордския университет, където е щатен професор след 1968 г. Заниманията му са посветени на екзистенциалната психология и груповата психотерапия.

 

Успоредно с научните си трудове от началото на 90-те години той издава и поредица романи, посветени на видни личности, чиито характери са от особен интерес.

 

Неговите нехудожествени книги се използват като учебници по психотерапия в различни университети, а през 2000 г. получава наградата на Американската психиатрична асоциация заради изключителния си принос в областта на религията и психиатрията.

 

Книгите му „Палач на любовта“, „Когато Ницше плака“, „Изцелението (на) Шопенхауер“, „Проблемът (на) Спиноза“ и „Дарът на терапията“ са международни бестселъри и са преведени на над 30 езика. Романът „Когато Ницше плака“ е преработен и филмиран през 2007 г.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.