Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. /Работим с фирма Спиди/ 


 

"Хората губят малките радости в преследване на голямото щастие, а то е скрито именно в тях." Пърл Бък

Една книга извън времето и модата, изпълнена с невероятна енергия. Прости истини, които попадат право в сърцето...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

Палач на любовта

Ървин Д. Ялом

Тази книга съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Или по-скоро десет разказа за преображения. Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история с някои от най-често срещаните проблеми: самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, страх от смъртта, разрушителна любовна натрапливост. Тези десет истории са доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване.

  • Корица: Мека
  • Страници: 352
  • Тегло: 0.385 кг
  • Издадена: 2014 г
  • Издателство: Хермес
  • Виж още от Ървин Д. Ялом
 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

16,95 лв.

 

Истината за волята ще ви накара да забравите всичко, което сте си мислили, че знаете за нея...

Промоцията продължава до 31 август 2020 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

„Палач на любовта“ съдържа десет истински истории на хора с психични проблеми. Или по-скоро десет разказа за преображения. Защото пациентите, потърсили психотерапевтична помощ от Ървин Ялом, с негово съдействие се спускат до неподозирани дълбини в самите себе си – там, където са ужасът от неизбежността на смъртта, изолацията и безсмислието на живота, но и абсолютната свобода. И от тези дълбини те изплуват с освобождаващо знание, което променя цялостното им светоусещане.

Всеки един от описаните случаи отразява неповторима, сложна и наситена с драматизъм човешка история. Тук ще се сблъскаме с някои от най-често срещаните проблеми: самота, себепрезрение, агресивност, сексуална зависимост, затлъстяване, страх от смъртта, разрушителна любовна натрапливост, резки промени в настроението, липса на смисъл, депресия, импотентност...

Тези десет истории са истинско доказателство, че е възможно човек да се изправи лице в лице с жестоките истини на битието и да впрегне това познание в постигането на личностна промяна и израстване.

Всяка история отразява и уникалния терапевтичен метод на Ървин Ялом, който избира индивидуален подход за всеки свой пациент, често разголвайки самия себе си. Трудно е да се определи жанрът на историите. Те са реални, документални, тъй като са създадени по записките, които Ялом си е водил по време на терапията с всеки пациент, но все пак притежават всички качества на добрата художествена проза – развити са с натрупване на напрежение, понякога читателят има усещането, че чете криминален разказ, в който авторът постепенно разбулва загадката. И това не е никак чудно: от ранни години Ялом винаги е хранил желанието „да стане истински писател“ и никога не е спирал да чете с най-голямо настървение художествена литература.

Книгата „Палач на любовта“ без съмнение е доказала качествата си, задържайки интереса едновременно на студентите по психология, на специалистите от психотерапевтичната общност и на широката читателска публика, сред която са както любителите на психологията, така и търсещите самопознание и лек за своите терзания. 

ИСТОРИИ ОТ КНИГАТА
В едноименния разказ – „Палач на любовта“, седемдесетгодишна жена твърди, че страда от несподелена любов към своя бивш и много по-млад психотерапевт. От години тя е в тежка депресия, а мислите за самоубийство не я напускат. В процеса на терапията обаче става ясно, че чувствата, които изпитва, са неуспешен заместител на любовта. Илюзия, която сама си е създала, за да отхвърли реалността на стареещото си тяло и мисълта за наближаващата смърт. 

Несъзнаван опит да се защити от мисълта за тленността прави и героят от „В търсене на съновидеца“. Шейсет и три годишният счетоводител Марвин се оплаква от ужасна мигрена, която настъпва всеки път, след като не се е представил добре в леглото. И тъй като винаги е избягвал да се вглежда в себе си или да размишлява по-дълбоко върху проблемите на съществуването, той не е способен да проникне под повърхността на привидните причинно-следствени връзки. Но неговите сънища, ярки и наситени с изумителни символи, като че ли са указания за пътя към освобождението, спокойствието и щастието. Марвин получава от терапията нещо много повече от елиминирането на мигрената.

Друг твърде интересен сюжет е този на „Терапевтична моногамия“. Към Ялом се обръща красива жена, която страда от клинична депресия, панически атаки и непреодолима самоомраза. От десет години се лекува без успех при различни психиатри. По време на един от сеансите с Ялом тя внезапно заговаря със сякаш чужд глас, а самочувствието, стойката и държанието й стават съвсем различни. Тя е чувствена и дръзка – съвсем друга личност. Оказва се, че жената има множествена личност (разстройство, открай време експлоатирано от холивудските сценаристи). Бавно, с помощта на своя терапевт, жената възвръща единството на идентичността си. Това й позволява да развие своите изоставени таланти и самоувереността си, да се научи да изгражда близки отношения с другите.

Подобен път извървява и героинята от „Умря детето, което не трябваше“ – необразована шофьорка на такси, която от години не може да преодолее смъртта на своята починала от левкемия дъщеря и страда от временни загуби на паметта. Много смелост е нужна, за да изследва пласт по пласт своята непреодолима скръб и да осъзнае, че освен всичко друго, тя скърби и за самата себе си, за своите нереализирани способности. И поема по нов път – започва да учи. 

 

Отзиви за книгата

Професор Ялом за пореден път демонстрира, че в правилните ръце терапевтичният материал може да се превърне в най-интересна и богата художествена проза. - „Ню Йорк Таймс“  

Мъдра, човечна, вълнуваща и безапелационно завладяваща... книгата на Ървин Ялом е пропита с надежда и великодушие. -  „Нюздей“ 

Интригуващият, затрогващ, разтърсващ, вдъхновяващ и неочакван психотерапевтичен материал е превърнат в сбит разказ, изненадващо наситен с хумор. - „Уошингтън Поуст“

 

Биография и факти за автора

Ървин ЯломЪрвин Дейвид Ялом (Irvin David Yalom) е американски психиатър, теоретик и практик, преподавател и автор на романи.

 

Ялом  е роден на 13 юни 1931 г. Родителите му емигрират от Русия в САЩ през 20-те години на ХХ век. Заселват се във Вашингтон, където отварят бакалски магазин и живеят над него. Ървин посещава местното училище, a по-късно Университета „Джордж Вашингтон“, но се дипломира като медик в Бостънския университет. Академичната му кариера протича в Станфордския университет, където е щатен професор след 1968 г. Заниманията му са посветени на екзистенциалната психология и груповата психотерапия.

 

Успоредно с научните си трудове от началото на 90-те години той издава и поредица романи, посветени на видни личности, чиито характери са от особен интерес.

 

Неговите нехудожествени книги се използват като учебници по психотерапия в различни университети, а през 2000 г. получава наградата на Американската психиатрична асоциация заради изключителния си принос в областта на религията и психиатрията.

 

Книгите му „Палач на любовта“, „Когато Ницше плака“, „Изцелението (на) Шопенхауер“, „Проблемът (на) Спиноза“ и „Дарът на терапията“ са международни бестселъри и са преведени на над 30 езика. Романът „Когато Ницше плака“ е преработен и филмиран през 2007 г.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.