Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Нашата седмична класация - 7 от 7

Изключителните

1. Изключителните. История на успеха

Какво е общото между Бил Гейтс и „Бийтълс”? 
Как коефициентът ви на интелигентност кореспондира с вашата заплата? 
Каква е връзката между оризищата и математическите постижения? 
И как е възможно да се предвиди, че едно дете ще стане добър математик, без изобщо да прави тест по математика? 
Малкъм Гладуел знае отговорите. Тази книга ще промени начина, по който възприемате живота си.

Третата книга на Гладуел - "Изключителните", e бестселър  No 1 на „Ню Йорк Таймс“ в раздел Бизнес литература. Книгата  представя как обкръжението на даден човек заедно с личната му мотивация и желание оказват влияние върху вероятността и възможностите за успех. Първоначално Гладуел поставя въпрос относно адвокатите: "Приемаме за даденост, че в Ню Йорк съществува един събирателен образ на корпоративния адвокат, нали? Просто съм любопитен: защо имаме един и същи тип адвокати?", пита Гладуел като прави сравнение между професиите на семействата на адвокатите. В книгата Гладуел дава и друг пример: според автора хората приписват успеха на Бил Гейтс на факта, че той е "наистина умен" или "наистина амбициозен". Гладуел отбелязва, че познава много хора, които са наистина умни и наистина амбициозни, но не са оценени на 60 млрд. долара. "Порази ме мисълта, че разбирането ни за успех е наистина необмислено, а всъщност има много по-добри и обосновани обяснения за успеха."  Към книгата ...


 

Пътят на тигъра

2. Пътят на тигъра

След „Шаолин“,„Принципът на Шаолин, „Пътят на тигъра“ е  третата книга  на Бернхард Мьощъл, която излиза на български език и отново е силно повлияна от източните философии и светоусещане. В нея авторът ни показва как да следваме пътят на тигъра, за да придобием сила, решителност и вътрешна мощ.

„Опознай и използвай своята вътрешна сила. Освободи ума от всякаква излишна информация. Приеми, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ти. Знай, че във всеки момент можеш да започнеш наново.“, съветва авторът.

Мьощъл ни показва как да развием качествата на тигъра в себе си чрез 10 прости правила. За да постигнем спокойствие и затвърдим своята решителност, трябва да освободим ума си от всякаква излишна информация, да приемем, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ни, отколкото ни помага и да преодолеем страха от загубата.

В древността в Далечния изток определяли дракона и тигъра като владетели на вселената –пъргавият дракон властвал във въздуха, а силният тигър управлявал земята.  Към книгата ...


 

Даровете на несъвършенството

3. Даровете на несъвършенството

Всички ние се срамуваме от своите недостатъци. Стараем се да се държим и да изглеждаме така, че околните да не ни заподозрат в уязвимост, в това, че на практика ние далече не сме толкова добри, колкото се стараем да изглеждаме. Съвременния човек твърде често изпитва чувство на срам и точно срама Брене Браун нарича епидемията на нашата култура.

Защо да прочетете тази книга?

Брене Браун предлага един не лек, но неочакван и смел път към самоизцеление. Резултатите от изследванията и личния й опит са залегнали в основата на една от най-искрените книги по популярна психология.

Тази книга е за вас, ако се стремите към хармоничен живот и саморазвитие.  Към книгата ...


 

Третата алтернатива

4. Третата алтернатива

Разрешаване на най-трудните проблеми в живота.

Много от нас в спорни ситуации са свикнали да избират между две алтернативи – ако аз спечеля, ти ще загубиш и обратното. Стивън Кови предлага „трета алтернатива“ – революционен подход към регулиране на конфликтите, на базата на синергия. Както сплавта е по-силна от всеки от съставляващите я метали, така и синергията – не е компромис, а нещо ново, съединение на талантите и творческите способности на воюващите страни, благодарение на което взетото креативно решение превъзхожда това, което всяка от страните предлага поотделно.

„Третата алтернатива“ открива радикално нов и творчески стил на мислене, позволяващ да се издигнеш и над конфликтите, и над компромисите.  Към книгата ...


 

Майсторството

5. Майсторството

Майсторството е най-висшата форма на власт. След дългогодишно изучаване на законите на властта Робърт Грийн е открил пътя към постигането на майсторство, по който са минали всички влиятелни исторически и съвременни личности: те притежават способността да се концентрират силно върху завладелия ги предмет и да следват трудния, но ясно начертан курс към усвояването му, описан за първи път в тази книга. Звучи много просто, но въпреки това майсторството и съпътстващата го власт убягват на мнозина от нас. Настоящата книга споделя със света тайната за постигане на майсторство, окончателно развенчава културните митове за гениалността, с които изобилства нашата цивилизация, и доказва, че всеки от нас носи в себе си потенциала да се превърне в майстор, ако следва гореспоменатия път към величието.  

През годините, в които прави проучвания за световния си бестселър “48-те закона на властта”, Грийн установява, че мнозина от най-успелите хора на планетата не са очевидно преопределени за велики постижения.  Към книгата ...


 

Повратната точка

6. Повратната точка

Книга, която дава едно разбираемо обяснение на човешкото поведение и обяснява как се раждат колективните мании и социалните епидемии. Книга за това как привидно малки идеи могат да променят света. Наръчник за всеки, опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.

„Повратната точка“ е биографията на една идея, а идеята е много проста. Идеята е, че най-добрият начин да проумеем появата на различни модни тенденции или покачването и спада на вълните на престъпността, или превръщането на неизвестни книги в бестселъри, бума на цигарите сред подрастващите или пък принципа на разпространението на мълвата, както и която и да е от загадъчните промени, които оставят своя белег върху нашето ежедневие – е да ги разглеждаме като епидемии. Идеите, стоките, посланията и поведенческите модели се разпространяват също като вирусите.“ – казваМалкълм Гладуел в предговора на книгата.  Към книгата ...


 

Петдесет нюанса сиво

7. Петдесет нюанса сиво

Когато студентката по литература Анастeйжа Стийл отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей, тя е силно привлечена – този мъж, този поглед! - но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че желае точно този мъж. А предупреждението му да стои далече от него я кара да го желае още по-силно.
Когато обаче разбира за ексцентричните му еротични предпочитания, тя се колебае – независимо от успеха и чара си, Грей е мъж, измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Безсилни да устоят на привличането, двамата се впускат в страстна и дръзка афера. Ана ще навлезе в неизследваната територия на собствените си желания, но ще може ли да се подчини на фантазиите на Грей? И ако го направи, ще продължи ли да обича онова, което ще открие?

Една освобождаваща и пристрастяваща, трилогията „Петдесет нюанса” ще ви обсеби, ще ви притежава и ще остане с вас завинаги!  Към книгата ...