Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

ВАЖНО! Поради големия обем поръчки на книгите от колекцията "Книги, които лекуват" тяхната доставка ще бъде извършена в срок от 3 до 5 работни дни след датата на заявка. Извиняваме се за причиненото неудобство и ви благодарим за проявеното разбиране!

Цената за доставка на територията на България е 2,90 лв., независимо от теглото. 

 


 

"ЗДРАВЕТО НЕ Е ВСИЧКО, НО ВСИЧКО БЕЗ ЗДРАВЕ Е НИЩО!" ПРОМОЦИЯ: -30% ОТ ЦЕНАТА НА КНИГИТЕ!

Удължена промоция: Поради огромния интерес към книгите от колекцията "Книги, които лекуват" срокът на промоцията се удължава до 18 февруари 2019 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн. Благодарим ви!

От облак на облак

Георги Бранев

Сборник с разкази, непретенциозно написани за разтуха според самия автор. Стилово представляват умилително-сантиментална препратка към литературния сказ от времето на социализъма. Ако автоматично прозрете езиковия субект отвъд последната дума, ще оцените и хумора на запаления по тънката част, както също се казваше тогава, лиричен герой. Той се вози на таратайка, а денят му е населен я с дръгливи героини...

  • Корица: Мека
  • Страници: 328
  • Тегло: 0.300 кг
  • Издадена: 27.10.2015 г
  • Издателство: Кибеа
  • Виж още от: Георги Бранев
 

Наличност: Да

16,00 лв.

РЕВОЛЮЦИОНЕН МЕТОД ЗА ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ ЛЕКАРСТВА!

НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е СПОСОБЕН ДА СЕ ИЗЛЕКУВА САМ!

Удължена промоция: Поради огромния интерес към книгата "Победа на ума над медицината" срокът на промоцията се удължава до 18 февруари 2019 г. /понеделник/. Само при поръчка онлайн. Благодарим ви!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Сборник с разкази, непретенциозно написани за разтуха според самия автор. Стилово представляват умилително-сантиментална препратка към литературния сказ от времето на социализъма. Ако автоматично прозрете езиковия субект отвъд последната дума, ще оцените и хумора на запаления по тънката част, както също се казваше тогава, лиричен герой. Той се вози на таратайка, а денят му е населен я с дръгливи героини; я с другарки и хубавелки, които си ги бива за потребление всякакво, даже на дневно осветление; я с грешки на природата. Впрочем, по собствените му признания заради тази си „любов – висока или съвсем ниска“ към жената той я изобразява (жената) изключително словесно, а с четка посяга само на мъжкия пол.

И доколкото Георги Бранев определя разказите си като „четива за между две гари“, сигурно за тях ще има доста пътници. 

 

Роден в дълбините на миналия век, още през юношеството си реших да стана велик писател и тогава написах речта си, която щях да произнеса при получаването на Нобеловата премия. В тази реч добре разяснявах, че литературата е нещо като бабина приказка, която не само ни приспива, но и прави живота ни значително по-дълъг, защото когато слушаме баба си, или четем хубава книга, ние се размечтаваме да бъдем всемогъщи като змейове, или красиви като принцеси – според това кой какъв е по рождение, сиреч кой как прави това или онова не пред цялото общество. И като змейове или принцеси, живеем ние дълго, дълго.

Нобеловата премия още не съм я получил, но пък и от юношеството си все още нещо не успявам да изляза, за което честно признавам – не се напъвам кой знае колко.

А напоследък личните ми отношения станаха по-тъмни и сложни и от литературните ми такива – увлякох се в дама със солидно обществено положение – бивш старши сержант от армията. Посрещам я с много светлина в моята мансарда. Иначе, без светлина, ще я загубя дори на немногобройните си кубически метри – на цвят по-черна от нощта е тя.

Засега гледам само към бъдещето, защото колкото и да гледам към миналото, от него нищо не може да изскочи.

Георги Бранев

Биография и факти за автора

„Бранев е по произход българин и живее от години във Франция като  „емоционален емигрант”. Напуска своята родина и се разделя с Москва, където е завършил своето кинематографично образование, само заради голямото си желание да живее в нашата страна. Създавайки 17  реализирани сценария за  пълнометражни филми, един от които руска продукция, и работейки по снимачните площадки, той усъвършенства усета си за форма, композиция, светлина и цвят. Автор на разкази, сътворени с думи, той  не е подозира дори, че е развил и  живописно мислене. След като се установява окончателно във Франция, наложителното усъвършенстване на френския го отвежда в езикови курсове, които на свой ред го връщат в ранните му  ученически години… 

„И като малък ученик, заставен  ежедневно да  прекарва часове в клас, аз неусетно се захванах да драскам по листовете с упражнения.  В някакъв момент една преподавателка разгневена заяви, че рисувам карикатури за нея. Тогава и забелязах, че моите драскулки са интересни…”. 

 От този момент Бранев  започва да рисува. През 2000 г. прави и следващата стъпка – самостоятелна изложба в едно бистро. В парижкото си ателие той и сега рисува в своя „сюрнаивистичен стил”: живопис, богата на ярки багри, предимно портрети, винаги до известна степен деструктурирани. Редовен посетител на селището Руре на Лазурния бряг, той и там бива поканен да изложи своята живопис, притежаваща странното свойство да очарова и възрастни, и деца. Клас след клас учениците идват в салона на общината, за да се запознаят с художника, заменил четката с перо и организатор на творческо ателие за учениците. Децата, оставили настрана цветните си моливи, слушат  историята на  неговия Дунавски полк, чиито войници населяват платната му. Невинно откровени, учениците задават хиляди въпроси.  Художникът обяснява своя поглед към нещата, отговаря простичко на въпросите им и само за един учебен час установява силен контакт с тях. После им предлага да опитат самите те да нарисуват портрет на свой съученик. Не е ли изключителен фактът,  че подсъзнателно  всички тези малки любители на рисуването създават портрети, рисувани като че ли от един човек, в стил, близък до странното светоусещане на художника!”

Публикация в „Nice matin” (Утринна Ница)

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.

Закупилите тази книга, купуват също: