Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 3,90 лв., независимо от теглото.


 

ЕСЕННА ПРОМОЦИЯ: ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Образованието и смисълът на живота

Джиду Кришнамурти

Това е един по-ранен труд на големия духовен учител. Въпреки че тези страници са били написани преди повече от половин век, когато светът още не се е съвзел от опустошението на Втората световна война, в много отношения те звучат актуално и днес – красноречиво доказателство, че прозренията на Кришнамурти са непреходни.

„Да разбереш живота означава да разбереш себе си, това е и началото, и краят на образованието“ – твърди авторът.

Според него да бъдеш учител е призвание, човек не трябва да става учител, ако гледа на учителството като на средство за прехрана, ако в него не гори желание да възпитава младите. За да израсне детето свободно и да се реализира като цялостна и хармонична личност, то трябва да бъде възпитано с любов.

В наше време, когато ежедневието се е превърнало в стерилна рутина, когато конформизмът и култът към успеха са неписаните закони на обществото, когато алчността съсипва природата и руши планетата, заслужава да се замислим над прозренията на Кришнамурти. Книгата му е полезна не само за родители и учители, но и за всеки мислещ и търсещ истината, който разбира, че една система, един образователен метод могат да програмират мисленето и поведението, но не могат да направят човека свободен.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 31 октомври 2022 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Джиду КришнамуртиДжиду Кришнамурти е роден на 12 май 1895 г. в град Маданапал, Индия. В ранното си детство привлича вниманието на теософите Ани Безант и Чарлз У. Ледбитър, които го образоват, вярвайки, че е бъдещ духовен учител. По-късно Кришнамурти скъсва с Теософското дружество и започва да пътува по света като независим оратор по въпросите на основните човешки проблеми.

 

Независимо дали обсъжда политически теми с Индира Ганди, разисква философски въпроси с Рупърт Шелдрейк и Айрис Мърдок, или подканя слушателите си да подложат на съмнение истината в собствените му думи, Кришнамурти изяснява цялостно всеки аспект на човешкото съществуване.

 

Той е възприеман от мнозина като изключителна личност с революционна проницателност. Дийпак ЧопраДжозеф КамбълАлън Уотс и Екхарт Толе изказват своята благодарност към книгите му.

 

През 1984 г. Кришнамурти е удостоен от ООН с Медала за мир.

 

Умира в дома си в Охай, Калифорния през 1986 година.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.