Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 2,90 лв., независимо от теглото.

 

Образованието и смисълът на живота

Джиду Кришнамурти

Това е един по-ранен труд на големия духовен учител. Въпреки че тези страници са били написани преди повече от половин век, когато светът още не се е съвзел от опустошението на Втората световна война, в много отношения те звучат актуално и днес – красноречиво доказателство, че прозренията на Кришнамурти са непреходни.

„Да разбереш живота означава да разбереш себе си, това е и началото, и краят на образованието“ – твърди авторът.

Според него да бъдеш учител е призвание, човек не трябва да става учител, ако гледа на учителството като на средство за прехрана, ако в него не гори желание да възпитава младите. За да израсне детето свободно и да се реализира като цялостна и хармонична личност, то трябва да бъде възпитано с любов.

В наше време, когато ежедневието се е превърнало в стерилна рутина, когато конформизмът и култът към успеха са неписаните закони на обществото, когато алчността съсипва природата и руши планетата, заслужава да се замислим над прозренията на Кришнамурти. Книгата му е полезна не само за родители и учители, но и за всеки мислещ и търсещ истината, който разбира, че една система, един образователен метод могат да програмират мисленето и поведението, но не могат да направят човека свободен.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

10,00 лв.

 

Историята на една изключителна жена, разказана от нея самата - "АВТОБИОГРАФИЯ" ОТ АГАТА КРИСТИ - най-интересната книга, написана от великата писателка!

Промоцията е валидна само при поръчка онлайн!

 

Промоцията продължава до 30.04.2021 г.!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Биография и факти за автора

Джиду КришнамуртиДжиду Кришнамурти е роден на 12 май 1895 г. в град Маданапал, Индия. В ранното си детство привлича вниманието на теософите Ани Безант и Чарлз У. Ледбитър, които го образоват, вярвайки, че е бъдещ духовен учител. По-късно Кришнамурти скъсва с Теософското дружество и започва да пътува по света като независим оратор по въпросите на основните човешки проблеми.

 

Независимо дали обсъжда политически теми с Индира Ганди, разисква философски въпроси с Рупърт Шелдрейк и Айрис Мърдок, или подканя слушателите си да подложат на съмнение истината в собствените му думи, Кришнамурти изяснява цялостно всеки аспект на човешкото съществуване.

 

Той е възприеман от мнозина като изключителна личност с революционна проницателност. Дийпак ЧопраДжозеф КамбълАлън Уотс и Екхарт Толе изказват своята благодарност към книгите му.

 

През 1984 г. Кришнамурти е удостоен от ООН с Медала за мир.

 

Умира в дома си в Охай, Калифорния през 1986 година.

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.