Обади се +359 878 634 344

Здравей, приятелю! Желаем ти приятни мигове с любимите книги.

Всички книги могат да бъдат поръчани чрез платформата, по телефона на номер 0878 634 344, както и чрез контактната форма на сайта. Доставката на територията на България се извършва от фирма Спиди и е на цена от 4,40 лв., независимо от теглото. При поръчка на стойност над 60 лева доставката е безплатна!


 

ВРЕМЕ Е ЗА ПОДАРЪЦИ!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Новата социална интелигентност

Даниъл Голман

Целта на тази книга е да разбули една новозараждаща се наука, откриваща почти всеки ден изумителни неща в нашия вътрешен свят. Най-фундаменталното откритие на новата дисциплина е, че по рождение ние сме свързани с мрежа от невидими жици.

 
Влезте в системата за да бъдете уведомени когато продукта бъде доставен на склад

Наличност: Не е налично

25,00 лв.

ДВЕ КНИГИ НА ЦЕНАТА НА ЕДНА!

 

Днес повече от всякога се нуждаем точно от тези книги!

Промоцията продължава до 4 януари 2023 г. при поръчка онлайн!

 

Доставката на поръчаните от Вас продукти се извършва в срок до 3 работни дни. Виж повече ...

Пишете ни за повече информация, относно избрания от вас продукт.

Как и в какви срокове може да върнете закупен продукт? Виж повече ...

Какви са начините за плащане на избрания продукт? Виж повече ...

Споделете с ваши приятели ...
Анотация на книгата

Подробности

Целта на тази книга е да разбули една новозараждаща се наука, откриваща почти всеки ден изумителни неща в нашия вътрешен свят. Най-фундаменталното откритие на новата дисциплина е, че по рождение ние сме свързани с мрежа от невидими жици.

Неврологията е установила, че самата форма на мозъка ни го прави контактен и общителен, а когато общуваме с някой от себеподобните си, ние винаги се включваме и в една интимна междумозъчна връзка.

Тези невровериги позволяват на мозъците ни да се впускат в един своебразен танц, танго на емоции. Нашите социални контакти оперират и като модулатори - те са едни интерперсонални термостати, поддържащи ключовите ни мозъчни функции. Отново те подготвят и аранжират избликващите емоции.

Ефектът на самите емоции е с далечни последици. Те стигат до всяка част на тялото, обливайки я с водопад от хормони, които пък регулират биосистемите, свързващи сърцето с имунните клетки. Може би най-удивителното е, че науката вече може да проследи връзката между най-стресиращите ситуации и действието на онези специфични гени, регулиращи имунните ни системи.

В този смисъл всички взаимоотношения, в които влизаме, моделират, и то в учудващо голяма степен, не само нашия житейски опит, но и биологията ни. Интерцеребралната връзка позволява на самите взаимоотношения да определят и нашите реакции към другите, като започнем от най-простите - дали да се засмеем на същата шега, разсмиваща този, с когото общуваме, но и в далеч по-комплицирани ситуации, например кои гени да бъдат активирани в т-клетките (лимфоцитите, образувани в тимусната жлеза), които пък изпълняват функциите на пехотинци в нестихващата битка между имунната система и нахлуващите отвън бактерии и вируси.

Биография и факти за автора

Даниъл Голман

Д-р Даниъл Голман е американски автор, психолог и журналист. Той е един от водещите автори на научна тематика в „Ню Йорк Таймс“. Статиите му, посветени на психологията и науките за поведението и мозъка се публикуват и в други периодични издания по целия свят. До неотдавна е бил главен редактор на „Psychology Today“.

 

Автор е на над 10 книги за психология, образование и лидерство, сред които „Vital Lies, Simple Truths“, „The Meditative Mind“, както и на „The Creative Spirit“ (в съавторство).

 

Даниъл Голман е роден на 7 март 1946 г. в малкото градче Стоктън в щата Калифорния, в семейство на евреи от руски произход. Баща му е преподавател по хуманитарни науки в местния колеж, а майка му – по социология. Даниъл тръгва по стъпките на родителите си и също се насочва към научна и преподавателска кариера. Той е преподавал в Харвард, където получава докторска степен.

 

Голман получава световно признание след издаването на книгата "Емоционалната интелигентност" през 1995 г., която става световен бестселър с над 5 милиона продадени копия и преведена на 30 езика.

 

В първата си книга The Varieties of Meditative Experience (1977), препубликувана през 1988 г. като The Meditative Mind, Голман описва различни методики за медитация, като обръща внимание на голям брой духовни практики и учения като суфизма, трансцедентална медитация, тибетски будизъм, индийска Тантра, кундалини йога и др. Той отбелязва, че болшинството методи за медитация са насочени към развиване на концентрацията и че „мощната концентрация засилва ефективността на всеки вид дейност“.

 

Голман е един от основателите на учението за емоционалния самоконтрол. Той смята, че всеки човек, без изключение, трябва да може да изпитва съчувствие към другите, да разбира чуждите емоции (емпатия), като в същото време напълно осъзнава и своите емоции.

 

За своите изследвания Голман е получил редица награди, в това число награда за постижения в журналистиката от Американската психологическа асоциация.

 

 

Мнения за книгата

СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ

Само регистрирани потребители могат да добавят мнения. Моля, влезте в системата или направете регистрация.